Media

Op deze pagina kun je terecht als je iets over Belsimpel wilt schrijven of lezen. Je vindt hier downloadbaar beeldmateriaal zoals logo's, maar ook de persberichten die we hebben verstuurd en artikelen die websites of kranten over Belsimpel geschreven hebben.


Contactgegevens

Algemene informatie, uitnodigingen en persberichten ontvangen we graag in onze pers-inboxpers@belsimpel.nl


Belsimpel in de media

OogBelsimpel huurt drie verdiepingen van voormalig V&D-pand aan Grote Markt | 13-03-2023

Met de huur van drie verdiepingen wordt Belsimpel binnenkort de grootste huurder van het Groot Handelshuis, het voormalige pand van warenhuis V&D aan de Grote Markt.

Meer lezen...

EmerceBelsimpel start met aanbieden van mobiele abonnementen in België | 13-03-2023

Belsimpel breidt de internationale expansie onder de naam Gomibo verder uit. Nu, een jaar nadat Gomibo in Duitsland startte met het aanbieden van abonnementen, is België aan de beurt: vanaf nu kunnen Belgische klanten een abonnement van Proximus bestellen via Gomibo.be.

Meer lezen...

EmerceBelsimpel gestart met trade-in programma: Je oude telefoon is geld waard | 12-01-2023

Belsimpel, de nummer één specialist in mobiele telefoons en accessoires in Nederland, is vorig kwartaal gestart met het aanbieden van een trade-in tool via Recommerce. Met deze tool kunnen klanten hun oude mobiele telefoons inwisselen voor een aantrekkelijke inruilwaarde. Niet alleen goed voor hun portemonnee, maar ook voor het milieu!

Meer lezen...

TechradarBelsimpel start met trade-in programma voor oude smartphones | 11-01-2023

Belsimpel is een van de bekende namen in de smartphoneverkoop in Nederland en breidt nu hun aanbod uit. Klanten kunnen nu hun oude smartphone inruilen en dat bedrag daarna uitbetaald krijgen op hun bankrekening. In tegenstelling tot andere retailers, dwingt Belsimpel je dus niet om je inruilwaarde in hun eigen webshop te spenderen.

Meer lezen...

Groningen EconomieBelsimpel breidt uit: Websites nu in acht talen beschikbaar | 10-03-2022

De van oorsprong Groningen telecomspecialist Belsimpel, met nog altijd het hoofdkantoor in de stad, is onder de naam Gomibo druk bezig Europa te veroveren en heeft nu, naast Engels, Duits en Nederlands, vijf nieuwe talen aan de websites toegevoegd.

Meer lezen...

Twinkle MagazineBelsimpel breidt onder Gomibo uit met vijf talen | 10-03-2022

Telefoonverkoper Belsimpel heeft onder zijn internationale naam Gomibo vijf nieuwe talen aan zijn webshops toegevoegd. De sites zijn nu in acht talen beschikbaar.

Meer lezen...

Emerce Belsimpel gaat platform aanbieden als service | 24-02-2022

Belsimpel, marktleider in mobiele telefoons en abonnementen in Nederland is inmiddels ook 3 jaar actief in Europa. Nu, 3 jaar later, kondigt het bedrijf ook een nieuwe stap aan: 'Belsimpel blijft reseller, maar gaat daarnaast haar software ook openstellen voor telecomproviders'.

Meer lezen...

TBMBelsimpel mikt op ouderen met samenwerking Emporia | 19-11-2021

Telefoonfabrikant Emporia, gespecialiseerd in mobiele communicatie voor ouderen, gaat de samenwerking aan met Belsimpel. Het Oostenrijkse bedrijf ontwikkelt gebruiksvriendelijke seniorentelefoons en heeft de visie om de digitale kloof tussen generaties te overbruggen.

Meer lezen...

EmerceSpin-off Verifai gaat strijd aan met identiteitsfraude | 01-06-2021

Belsimpel lanceert zijn spin-off Verifai, een zogeheten identity service provider. Het bedrijf is ontstaan toen Belsimpel in 2016 zocht naar een gebruiksvriendelijke methode om de identiteit van klanten vast te stellen bij de aanschaf van een telefoonabonnement.

Meer lezen...

TBMBelsimpel start nieuw bedrijf Verifai rond identiteitsverificatie | 26-05-2021

Belsimpel gaat haar doorontwikkelde technologie rond identiteitsfraude en -verificatie verzelfstandigen onder de naam Verifai. “Om andere organisaties met vergelijkbare identiteitsverificatiebehoeften te helpen, besloten we onze technologie onder te brengen in een nieuw bedrijf”, aldus oprichter en CEO Jeroen Doorenbos.

Meer lezen...

Quote Selfmade miljonairs van Belsimpel.nl knallen keihard omhoog naar €50 miljoen | 01-06-2020

De selfmade-miljonairs van Belsimpel.nl weten van geen ophouden. En de corona-ellende zagen ze dankzij hun Chinese leveranciers vroeg genoeg aankomen om te kunnen anticiperen. 'Het is raar om te zeggen: maar wij hebben het harstikke druk.'

Meer lezen...

NOS Fraude met identiteitsbewijzen | 09-07-2019

Uit nieuwe cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rijksdienst voor het Wegverkeer, RDW, blijkt dat elke dag vele identiteitsbewijzen gestolen worden of zoek raken. Jeroen Elkhuizen, mede-oprichter van Belsimpel, legt uit wat Belsimpel doet om oplichters buiten de deur te houden.

Meer lezen...

Financieel Dagblad Verkoop Huawei-telefoons loopt terug door Amerikaanse ban | 07-06-2019

Huawei verkoopt minder telefoons in Nederland als gevolg van alle negatieve publiciteit rond het Chinese bedrijf. Jeroen Elkhuizen, mede-oprichter van Belsimpel vertelt meer.

Meer lezen...

Quote Jeroen en Jeroen (Belsimpel.nl) gaan Europa in! | 29-05-2019

De mannen achter telefoniegigant Belsimpel.nl vinden Nederland te klein worden en slaan hun vleugels uit naar andere Europese landen.

Meer lezen...

AD.nl  Baas Belsimpel: 'Niet kiezen is een keuze iets half te doen' | 02-01-2019

Wie beter dan de baas weet hoe het werkt op de werkvloer. Hoe je opvalt, wanneer je om meer loon vraagt en wat helpt om verder te komen. Zij geven hún beste tips. Vandaag: Jeroen Doorenbos, mede-oprichter van Belsimpel.

Meer lezen...

De Ondernemer Hoe het succesvolle Belsimpel nu de internationale markt wil veroveren | 19-06-2018

Jeroen Doorenbos begon twaalf jaar geleden op een Groningse studentenkamer met zijn vriend Jeroen Elkhuizen Belsimpel.nl. Inmiddels werken er 350 mensen bij het platform waar je telefoons en abonnementen kan afsluiten en gaat de omzet richting de 260 miljoen. En nu? Europa veroveren.

Meer lezen...

Twinkle Magazine |  'Wat wij doen is supercomplex' |  08-02-2018

Belsimpel.nl is communicatief in het nieuw gestoken: Jeroen & Jeroen verdwenen van de buis, sinds kort worden Nederlanders in commercials bekendgemaakt met De Belsimpel Methode. ‘Belsimpel is de methode om je mobiele telefonievraag op te lossen’, legt medeoprichter Jeroen Doorenbos uit. Het bedrijf gaat consumenten nog makkelijker door het mobieletelefoniebos leiden. Het buitenland lonkt.>

Meer lezen...

Twinkle Magazine | Belsimpel presenteert zich nu als methode | 01-01-2018

Belsimpel.nl gooit zijn merkcommunicatie op de schop. Het succesvolle e-commerce bedrijf uit Groningen introduceert De Belsimpel Methode, ‘de slimste manier om een telefoon of abonnement te vinden dat echt bij jou past’.

Meer lezen...

NU.nl | Vijf ondernemers over hun grootste ondernemersfouten | 26-12-2017

Ondernemen is fouten maken. Hoewel falen in Nederland soms nog in de taboesfeer hangt, durven ook hier steeds meer ondernemers hun misstappen te delen. Zo kunnen andere ondernemers daarvan leren.

Meer lezen...

Metro Nieuws | Waarom niet iedereen een Chinese smartphone heeft | 17-12-2017

In onze lijst van techproducten met een goede prijs-kwaliteitverhouding van vorige week zagen we eigenlijk al een trend: wie een goed product voor weinig geld wilt, moet bij Chinese merken zijn. Bedrijven als Xiaomi, OnePlus en LeEco bieden onder meer bij smartphones topspecificaties voor ongeveer de helft van de prijs. Waarom heeft dan nog niet iedereen een telefoon van een van deze merken?

Meer lezen...

NU.nl | Jeroen Doorenbos (Belsimpel): 'Buitenland ligt soms ver achter op Nederland' | 07-10-2017

De Groningse telefoonverkoper Belsimpel wil de komende jaren verder de grens over met eigen technologie. Volgens medeoprichter Jeroen Doorenbos ligt het online landschap voor mobiele telefonie in het buitenland soms ver achter op Nederland.

Meer lezen...

NRC Next | Online kun je niet goed voelen | 24-06-2015

De een na de ander wil een online winkel. Sterker nog, móet een winkel online openen als het een serieuze speler wil worden. Grote ketens zoals Blokker en V&D zijn hard bezig om hun webshops de teruglopende inkomsten van gewone winkels te laten opvangen. Dat ze dat willen, is begrijpelijk: we kopen ieder kwartaal meer spullen op internet. In het eerste kwartaal van dit jaar gaven we 4,35 miljard euro uit online, 16 procent meer dan vorig jaar. Dus wat doe je dan, als je het Groningse Belsimpel bent, een groeiende online telecomshop? Je volledig op internet richten? Nee, je opent juist fysieke winkels. Waarom?

Meer lezen...

Graydon | ‘We willen de beste zijn in alles wat we aanbieden’ | 04-03-2015

Het succesverhaal van Belsimpel uit Groningen is er een dat je graag leest: het swingende verhaal van twee jongens die piepklein begonnen, die direct beet hadden en die hun bedrijf in korte tijd tot grote hoogte wisten op te stuwen. Als partner van de FD Gazellen ging Graydon op zoek naar het succesgeheim van Belsimpel.

Meer lezen...

RTV Noord | Van studerende huisgenoten naar prijswinnende ondernemers | 19-11-2014

Voor de derde keer op rij won Belsimpel.nl in de categorie 'middelgrote bedrijven' de Gouden FD Gazelle. Dat is een prijs van het Financiële Dagblad voor snelgroeiende bedrijven.

Meer lezen…

Entrepreneur | Groningse telefoniepioniers met flinke dosis gezond verstand | 23-06-2014

Belsimpel.nl uit Groningen is in acht jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van mobiele telefoons en abonnementen van Nederland. Hoe ze dat voor elkaar kregen? ‘Door fanatiek te zijn, scherp te blijven en een flinke dosis gezond verstand te hebben’, zegt mede-eigenaar Jeroen Doorenbos.

Meer lezen…

Sprout | Challenger 50: Jeroen Doorenbos (27) en Jeroen Elkhuizen (29) | 15-05-2014

“Wij hebben het meest fanatieke team”, antwoordt Jeroen Doorenbos op de vraag waarom hij de Challenger 50 publieksprijs moet winnen. “Als je met ons een potje gaat risken, heb je kans dat je tot acht uur ’s ochtends door zit te spelen. Het zit er bij ons ingebakken dat we de beste van de markt willen worden.” 

Meer lezen...

Persberichten

Dag van de Duurzaamheid | 8-10-2021

De Dag van de Duurzaamheid is in het leven geroepen om uitgebreid stil te staan bij het beschermen en behouden van het milieu, de maatschappij, mens en dier. Belsimpel steunt dit initiatief en daarom bieden wij deze vrijdag de duurzaamste deals.

Meer lezen…

Belsimpel gaat de strijd aan tegen identiteitsfraude | 25-05-2021

Belsimpel lanceert zijn spin-off Verifai na zoektocht naar een gebruiksvriendelijke methode om de identiteit van klanten vast te stellen zonder onnodig inbreuk te doen op de privacy bij de aanschaf van een telefoonabonnement.

Meer lezen…

Na Duitsland is Gomibo nu ook live in België | 18-05-2021

Het bedrijf was met het Nederlandse merk Belsimpel al bekend in Vlaanderen. Dit merk wordt vervangen door de internationale naam Gomibo waarmee het bedrijf ook zal gaan adverteren in heel België. Jeroen Doorenbos, oprichter van Belsimpel, vertelt dat er veel potentie in de markt zit.

Meer lezen…

Belsimpel bestormt 15 Europese landen met nieuw merk Gomibo | 10-12-2020

Met de uitbreiding naar Europa breekt een nieuw hoofdstuk aan in de missie om de Mobiele Wereld te veranderen. Het is de grootste stap sinds de oprichting van Belsimpel. De eerste fase binnen deze Europese uitbreiding is de Duitse website Gomibo.de, waar Duitse klanten vanaf nu kunnen bestellen. In de komende maanden zullen in nog 15 andere Europese landen Gomibo-websites gelanceerd worden, waaronder in Frankrijk, Italië en Spanje.

Meer lezen…

Belsimpel wordt de eerste online retailer van Lebara | 05-04-2019

Vanaf vandaag zijn de mobiele abonnementen van Lebara ook beschikbaar via Belsimpel. Door de nieuwe samenwerking kunnen de klanten van Belsimpel de flexibele mobiele diensten van Lebara ontdekken. Bij Belsimpel is het nu ook mogelijk een Lebara-abonnement af te nemen in combinatie met een nieuwe smartphone.

Meer lezen…

All-time verkooprecord met Black Friday | 30-11-2018

Afgelopen vrijdag 23 november was het Black Friday, het vanuit Amerika overgewaaide kortingsspektakel. Ook in Nederland wordt inmiddels al weken van tevoren uitgekeken naar alle Black Friday-aanbiedingen. Bij Belsimpel is deze trend eveneens zichtbaar: dit jaar werd een ultiem verkooprecord neergezet.

Meer lezen…

Xiaomi kiest Belsimpel als officiële partner | 21-11-2018

Belsimpel haalt als eerste officiële Nederlandse partner van Xiaomi de toestellen van dit Chinese merk naar Nederland. Xiaomi is wereldwijd één van de grote telefoonverkopers maar is voor het Nederlandse publiek nog geen hele bekende naam, Belsimpel gaat daar verandering in brengen. Steeds meer Xiaomi-telefoons vinden hun weg richting Nederland vanwege hun goede specificaties en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Meer lezen…

Opnieuw langs basisscholen met het Belsimpel-lespakket | 20-03-2018

Steeds meer kinderen op de basisschool hebben een smartphone. Belsimpel heeft daarom een lespakket ontwikkeld waarmee kinderen leren hoe ze met de kosten van zo'n smartphone om kunnen gaan. Net als vorig jaar gaan gastdocenten van Belsimpel tijdens de Week van het Geld langs op basisscholen in Nederland om lessen te geven met het lespakket. Zo ging Marloes bijvoorbeeld langs bij de leerlingen uit groep 8 van basisschool AquaMarijn in Groningen.

Meer lezen…

Veel Nederlanders kunnen af met goedkoper telefoonabonnement | 7-2-2018

Wij Nederlanders staan bekend als een zuinig volkje, zo kijken expats bijvoorbeeld altijd vol verbazing toe hoe de rekening tot op de cent na verdeeld wordt. Hoe kan het toch dat diezelfde Nederlanders gemiddeld veel te dure mobiele abonnementen afsluiten?

Meer lezen…

Belsimpel.nl gaat rebranden: “Het is tijd voor iets nieuws” | 28-12-2017

De naam van telefoonverkoper Belsimpel.nl is inmiddels bij veel Nederlanders bekend, toch vindt het bedrijf het de hoogste tijd voor verandering. Jeroen Doorenbos vertelt over de rebranding van het bedrijf dat in 10 jaar van een voorraadkast op zijn studentenkamer is uitgegroeid tot een miljoenenonderneming.

Meer lezen…

Belsimpel.nl haalt de Google Pixel 2-familie naar Nederland | 12-10-2017

Veel tech-enthousiastelingen keken lang uit naar de Google Pixel 2-reeks. Na de presentatie van 4 oktober is het toestel inmiddels op de markt verschenen en nu aan te schaffen via Belsimpel.nl.

Meer lezen…

BlackBerry KEYone Black de komende weken exclusief verkrijgbaar bij Belsimpel.nl | 27-9-2017

Tijdens de IFA in Berlijn presenteerde BlackBerry de BlackBerry KEYone Black: een unieke smartphone dankzij het fysieke toetsenbord. Dit toestel is nu tijdelijk exclusief leverbaar!

Meer lezen…

Motorola Moto G5s Plus tijdelijk exclusief verkrijgbaar bij Belsimpel.nl | 22-8-2017 

Eind juli presenteerde Motorola de Moto G5s Plus: een toestel voorzien van onder andere een dubbele camera en een metalen behuizing. Deze telefoon is nu exclusief leverbaar!

Meer lezen…

47% Van de Nederlandse mannen had iemand dood kunnen rijden in het verkeer door smartphone | 27-7-2017

De 4-jarige Tom heeft vorige week leren fietsen en fietst trots alle straten door op zijn fietsje met zijwieltjes. Vrolijk fietst hij zijn oprit af, gevolgd door zijn moeder en op weg naar zijn tante die even verderop woont. Op het moment dat Tom zijn tante op de oprit ziet staan, draait hij enthousiast aan zijn stuur en steekt de straat over. Een knal, een gil van zijn moeder en een auto die plotseling tot stilstand komt. Het fietsje ligt 10 meter verderop. De wieltjes draaien nog. 

Meer lezen…

Toestellen van OnePlus nu ook in Nederland te verkrijgen | 19-06-2017

Belsimpel.nl haalt het exclusieve, maar zeer populaire telefoonmerk naar Nederland! Toestellen van OnePlus waren nooit eerder verkrijgbaar in Nederland, tot nu! Belsimpel wordt dankzij deze samenwerking het eerste officiële verkooppunt van de smartphonefabrikant in Nederland.

Meer lezen…

Nooit meer ongemerkt over je abonnement heen en objectief advies met In Control! | 22-05-2017

Belsimpel.nl lanceert In Control! Met deze app heb je altijd een objectieve meting van je verbruik en overschrijd je niet langer ongemerkt je abonnement. Je persoonlijke datacoach helpt je bovendien meer inzicht te krijgen in je verbruik.

Meer lezen…

Wat is het effect van de invoering van Wft op de telecombranche? | 08-05-2017

Op 1 mei werd de Wet financieel toezicht van kracht voor telecomaankopen. Dit betekent dat je een BKR-registratie kunt krijgen als je een duurder toestel in combinatie met een abonnement aanschaft. Wat de invloed is van deze wetswijziging op het gedrag van consumenten, lees je in het artikel.

Meer lezen…

Belsimpel.nl neemt domeinnaam Typhone over | 08-05-2017

In februari ging Typhone.nl, een grote speler in de telefoonmarkt, failliet. Belsimpel.nl heeft besloten de domeinnaam over te nemen.

Meer lezen…

Op school leren over je smartphone | 21-03-2017

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Ook kinderen komen er op steeds jongere leeftijd mee in aanraking. Op scholen wordt echter nog weinig aandacht geschonken aan de kosten die het hebben van een smartphone met zich meebrengt. Belsimpel.nl heeft daarom een lespakket ontwikkeld voor de Week van het Geld.

Meer lezen…

Belsimpel.nl genomineerd voor Shopping Excellence Award | 21-03-2017

Vorig jaar mocht Belsimpel.nl al de publieksprijs voor Beste Webwinkel in ontvangst nemen en er wordt bij het bedrijf nog steeds hard gewerkt om de mobiele wereld te veranderen. Dit heeft geresulteerd in een nominatie voor de juryprijs Shopping Excellence Award voor Beste Webwinkel.

Meer lezen…

Belsimpel.nl wint publieksprijs voor beste webwinkel van Nederland! | 24-03-2016

Belsimpel.nl heeft bij de Thuiswinkel Awards de Publieksprijs XL gewonnen in de categorie Elektronica en Telecom!

Meer lezen…

Nieuwe winkel Belsimpel.nl in Rotterdam | 05-02-2016 

De afgelopen periode heeft Belsimpel.nl al verschillende winkels geopend in Groningen, Utrecht, Zwolle, Den Haag, Tilburg en Amsterdam. Nu is Rotterdam aan het rijtje toegevoegd.

Meer lezen…

Belsimpel.nl opent nieuwe winkel in Zwolle | 22-09-2015

Na het openen van de eerste fysieke winkel in Groningen in 2014, is inmiddels het derde filiaal geopend. Na Groningen en Utrecht volgde deze maand Zwolle.

Meer lezen…

Belsimpel.nl wint de Oryx tijdens de FD Gazellen Finale | 02-12-2015

Belsimpel.nl heeft op 1 december 2014 tijdens de FD Gazellen Finale de Oryx in ontvangst mogen nemen. Dit is een juryprijs voor het bedrijf dat de meest opvallende groeiprestatie heeft gerealiseerd gedurende de afgelopen jaren.

Meer lezen…

Belsimpel.nl vierde bij de Deloitte Technology Fast50 | 05-11-2014

Belsimpel.nl is vierde geworden tijdens de prijsuitreiking van de Deloitte Fast50 2014. Bij deze prijs wordt gekeken naar de procentuele omzetgroei van de laatste 5 jaar. Het bedrijf is voor het derde jaar op rij genomineerd.

Meer lezen…


Beeldbank

Onderstaande afbeeldingen kunnen gebruikt worden voor persdoeleinden. Klik op een afbeelding om hem in een nieuw venster te vergroten.Winkel Groningen

Winkel Zwolle

Winkel Rotterdam

Winkel Amsterdam

Winkel Den Haag

Winkel Tilburg

Winkel Utrecht