Kazam informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie & reparatie

Over Kazam

Kazam is in 2013 opgericht door Michael Coombes en James Atkins. De twee ex-medewerkers van HTC zijn met Kazam een nieuwe weg ingeslagen. Het bedrijf is redelijk jong en richt zich op de Europese markt. Hierdoor denkt de fabrikant dat het smartphones beter kan aanpassen naar de wens van de klant. Sinds 2015 zijn Kazam-smartphones ook verkrijgbaar in Nederland. Partners van Kazam zijn Google, Microsoft en Mediatek. Kazam onderscheidt zich van andere smartphonemerken met 3 jaar garantie en een gratis schermreparatie.


Kazam Telefoons

De smartphones van Kazam staan volgens de fabrikant voor telefoons met een erg mooi design, krachtige hardware en nieuwe technologie. Kazam heeft verschillende toestelseries. Twee bekende series zijn de Trooper en de Tornado. De Trooper smartphones vallen in het budgetsegment en de Tornado’s vallen in de middenklasse. De smartphones van Kazam draaien op het besturingssysteem Android.

Kazam Tornado 348

De Kazam Tornado 348 behoort tot één van de dunste smartphones ter wereld! Het toestel is slechts 5,15 mm dun en hierdoor weegt het toestel ook slechts 95,5 gram. Het toestel is voorzien van een 4,8 inch AMOLED-scherm met Gorilla Glass 3. Deze extra laag voorkomt krassen en beschadiging op het touchscreen. Door de AMOLED-display ligt het contrast tussen kleuren erg hoog en zal zwart ook echt zwart worden weergeven. Verder beschikt de Kazam Tornado 348 over een accucapaciteit van 2050 mAh en een krachtige octacore-processor

Kazam Trooper 445L 4G

Tijdens het Mobile World Congress 2015 presenteerde Kazam de Kazam Trooper 445L 4G. Deze smartphone heeft veel functies voor een erg leuk prijsje. Het toestel heeft een scherm van 4.5 inch met een resolutie van 800x480 pixels. De Trooper 455L ondersteunt het 4G-netwerk, waarmee je supersnel kunt internetten en videobellen zonder haperingen.


Kazam Besturingssysteem

Net als vele andere fabrikanten ontwikkeld Kazam op dit moment alleen Android-toestellen. Dit besturingssysteem is ontwikkeld door Google. Android is een open besturingssysteem, wat betekent dat fabrikanten zelf aanpassingen kunnen doen aan bijvoorbeeld de interface. Ook worden er vaak extra functies en applicaties toegevoegd. De online applicatiewinkel voor Android is de Google Play Store. Via deze app kun je spelletjes en andere applicaties downloaden voor op je Kazam-smartphone. De Play Store biedt al meer dan een miljoen apps aan, waarvan de meeste gratis!


Kazam Garantie en Reparatie

Kazam 3 jaar garantie

Op het gebied van garantie en reparatie biedt Kazam meer dan de meeste andere fabrikanten. Kazam geeft namelijk drie jaar garantie op een toestel, in plaats van de standaard twee jaar. Op de website van Kazam kun je je inschrijven voor 3 jaar lange garantie.

Kazam schermrepair

Daarnaast heb je met een Kazam-smartphone ook altijd recht op één gratis schermreparatie. Wanneer het scherm van je smartphone binnen 12 maanden kapot gaat, wordt deze kosteloos gerepareerd. Let op! Deze service geldt alleen voor smartphones.

Kazam Rescue app

Verder kun je gebruik maken van de Kazam Rescue App & Callcenter support. Op het moment dat je problemen hebt met je telefoon of wanneer je ergens een vraag over hebt, kun je bellen met de klantenservice van Kazam. Je ontvangt een code van een medewerker en hierdoor kunnen zij je op afstand helpen met je probleem of vraag. Je ontvangt dus specialistische hulp op afstand! De klantenservice van Kazam is te bereiken via 020-7218912.

Meer informatie vind je op de Garantie & Reparatie-pagina.