Dell informatie over telefoons, besturingssystemen, navigatie en garantie

Over Dell

Dell staat voornamelijk bekend als een van de grootste computerfabrikanten ter wereld. Naast computers produceert Dell servers, hardware voor netwerken, tablets, software en printers. Tot eind 2012 maakte Dell ook smartphones.

Dell is een Amerikaanse fabrikant en opgericht door Michael Dell in 1984 onder de naam PC's Limited. In 1987 kreeg het bedrijf de naam Dell Corporation. In 2003 voerden ze nogmaals een naamsverandering door naar Dell Inc. Hiermee wilde Dell laten zien dat ze meer dan alleen computers produceerden. In het verleden heeft Dell ook smartphones ontwikkeld en verkocht. Vanwege de tegenvallende verkoopcijfers kondigde de fabrikant eind 2012 aan dat Dell zou gaan stoppen met het ontwikkelen van smartphones.


Dell Telefoons

Sinds de aankondiging van Dell in 2012 met het bericht dat de fabrikant zou gaan stoppen met de ontwikkeling van smartphones en Android zijn er geen toestellen meer uitgebracht. Het laatste toestel van Dell was de Dell Streak. Naast dit Android-toestel heeft Dell in het verleden ook een Windows Phone-smartphone ontwikkeld: de Dell Venue Pro.

Dell Streak

De Dell Streak is een smartphone uit 2010 en was destijds een opvallend toestel. De Dell Streak stond tussen een telefoon en een tablet in vanwege een 5 inch groot touchscreen. Een telefoon met een dergelijke schermgrootte was toen nog uniek. Verder draaide hij op Google Android en beschikte hij over een 5-megapixelcamera.


Dell besturingsysteem

Dell maakte gebruik van twee soorten besturingssystemen. De mobiele telefoons van Dell worden net als hun computers aangedreven door het besturingssysteem van Windows of door het besturingssysteem van Google, Android.

De interface van het Windows-besturingssysteem lijkt een beetje op dat van Windows computers. Zo maakte je gebruik van Internet Explorer, Microsoft Office en Microsoft Outlook.

Android is een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Google. Aangezien het een open platform is kan iedereen applicaties ontwikkelen voor Android. De online applicatiewinkel van Google bevat daardoor duizenden applicaties en is een van de weinige applicatiewinkels die kan concurreren met de applicatiewinkel van Apple.


Dell Navigatie

Navigeren met Dell telefoons was erg eenvoudig. Dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger konden de telefoons van Dell niet alleen als smartphone, maar ook als een volwaardig navigatiesysteem functioneren.

Android-toestellen zijn standaard uitgerust met Google Maps, dus ook de Dell-toestellen die op Android draaiden beschikten over deze applicatie. Google Maps is een kaartenapplicatie met de mogelijkheid om te navigeren. Daarnaast was het mogelijk om een navigatiesoftware pakket van bijvoorbeeld TomTom of Route 66 te downloaden of aan te schaffen. Dit kon zowel met Windows- als met Android-telefoons.


Dell Garantie en Reparatie

Op telefoons van Dell zat twee jaar garantie. De garantie was geldig vanaf de eerste aankoopdatum door een eindgebruiker en was uitsluitend tussen eindgebruikers overdraagbaar. De garantie van Dell dekte alle fabrieksfouten.