Acer informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Acer

Over Acer

Acer is al jaren één van de grootste bedrijven die PC's en laptops produceert. Het hoofdkantoor van Acer bevindt zich in Taiwan en werd al in 1976 opgericht. Acer heeft inmiddels vestigingen in Azië, Europa en Amerika. In 2008 werd de Taiwanese smartphonefabrikant E-TEN overgenomen door Acer en dit betekende dat er ook een speciale tak voor smartphones werd opgezet. Begin 2009 lanceerde Acer haar eerste lijn smartphones in Nederland. Acer is volop bezig met het verwerven van haar positie op de telefoonmarkt en heeft al een aantal succesvolle toestellen uitgebracht. De fabrikant richt zich met name op het budget-segment en biedt goede smartphones tegen een voordelige prijs.


Acer Telefoons

Acer brengt zowel dual-sim- als single-simtoestellen uit. Hiermee richt de fabrikant zich op een interessante plek in de smartphonewereld. Tegenwoordig worden dual-simsmartphones steeds populairder, met name voor de zakelijke markt zijn dit interessante toestellen. Op dit moment heeft Acer één serie smartphones: de Z-serie. Voorheen bestond het assortiment verder uit de Liquid Jade- en E-serie. Van veel modellen is er een single-sim- en een dual-simvariant beschikbaar. Onderaan deze pagina vind je een lijst met alle Acer-toestellen die Belsimpel.nl aanbiedt. Je kunt natuurlijk ook de beste Android aanbiedingen bekijken.


Acer Liquid Z6 Plus

De Acer Liquid Z6 Plus is de grote broer onder de Acer-toestellen. Met een superaccu van meer dan 4000 mAh houdt de telefoon het makkelijk de hele dag uit. Bovendien is het toestel voorzien van een 5.5-inchdisplay. Hiermee kijk je films en video's in Full-HD-kwaliteit. Ook handig is ten slotte de vingerafdrukscanner. Zo houd je al je bestanden netjes vergrendeld. De Acer-telefoon ondersteunt dual-sim en 4G-internet.

Specificaties

  • 5.5-inchdisplay
  • 13-megapixelcamera
  • 32GB uitbreidbaar geheugen
  • 3GB werkgeheugen
  • Vingerafdrukscanner

Acer Liquid Z6E Duo

Het instapmodel van Acer is de Acer Liquid Z6E Duo. Dit toestel heeft een voordelig prijskaartje, en toch krijg je er prima specificaties voor terug. Zo heeft de Acer-smartphone een 5.0-inchbeeldscherm met HD-resolutie, 8GB opslaggeheugen en een 2000mAh-batterij. Ook ondersteunt de Liquid Z6E 4G-internet en dual-sim. Foto's en video's worden gemaakt met de 5-megapixelcamera aan de achterkant en de frontcamera van 2 megapixels.

Specificaties

  • 5.0-inchdisplay
  • 5-megapixelcamera
  • 8GB uitbreidbaar geheugen
  • 2GB werkgeheugen
  • Dual-sim

Acer Besturingssysteem

Acer heeft op dit moment één besturingsysteem voor zijn toestellen, namelijk Android. Eerdere toestellen van Acer werden ook wel voorzien van Windows Mobile, maar Acer heeft nu weer volledig de overstap gemaakt naar Android.

Android is ontwikkeld door Google en is het meest verkochte besturingssysteem op mobiele telefoons. Via de Google Play Store installeer je applicaties en spelletjes op je telefoon. Net als veel andere fabrikanten heeft Acer Android voorzien van een persoonlijke stijl. Acers speciale uiterlijk en opties hebben de naam Float UI. Hiermee wil Acer dat gebruikers makkelijker kunnen multitasken; je hebt de mogelijkheid om meerdere applicaties naast elkaar te openen. Zo kun je multitasken zonder dat er eerst apps gesloten moeten worden.

De toestellen met Windows Phone bieden een uitgebreide hoeveelheid opties om de interface naar jouw smaak aan te passen. Met de komst van Windows 10 wordt de functionaliteit van je telefoon gigantisch uitgebreid: je telefoon wordt een kleine PC! Zo geniet je van het formaat van je telefoon, terwijl je je software ten volste kan benutten. Verder beschikt Windows Phone over de Windows Store, waar je een ruime keus uit applicaties hebt. Bovendien krijg je met Windows Phone standaard de mobiele versie van Microsoft Office meegeleverd.


Acer Navigatie

Met GPS bepaal je altijd je huidige locatie en plan je je routes. De Acer-toestellen die op Android draaien krijgen standaard gratis Google Maps meegeleverd. Hierdoor navigeer je overal waar je bent moeiteloos naar je bestemming. Maps brengt veel voordelen met zich mee, zoals Street View. Hiermee is het net alsof je zelf door de straten loopt, waardoor de weg vinden nog gemakkelijker wordt. Daarnaast laat Google je ook direct informatie zien over verschillende locaties zoals recensies en openingstijden. Verder kun je offline gebruik maken van kaarten. Superhandig wanneer je een stad in het buitenland wilt verkennen maar geen internetverbinding hebt! Je downloadt de kaart dan al thuis en gebruikt hem offline als je op locatie bent. Verder zijn er in de Play Store genoeg applicaties te vinden voor het vergroten van de navigatiemogelijkheden van je smartphone.

Windows Phones maakten eerder gebruik van HERE Maps of Windows 10 Maps. Tegenwoordig zijn de toestellen echter alleen nog beschikbaar met Windows 10 Maps. Met Windows 10 Maps heb je nu toegang tot gigantisch veel informatie. In Windows 10 Maps zijn namelijk zowel HERE Maps en Bing Maps geïntegreerd, om de gebruiker optimaal van dienst te zijn. Je hebt dus niet alleen beschikking tot navigatie en kaarten, maar je krijgt ook een hoop andere relevante informatie te zien. Je ziet bijvoorbeeld niet alleen de route naar een restaurant, maar ook de openingstijden en recensies. Zo weet je direct waar je aan toe bent. HERE Maps stond daarnaast bekend als een erg veelzijdige applicatie. Zo waren er verschillende uitbreidingen voor HERE Maps, zoals Drive+. Deze app leidde je naar je bestemming en gaf tegelijkertijd informatie over de route. Files en stilstaand verkeer waren zo makkelijk te omzeilen. Met HERE Transit kon je daarnaast je route plannen via het openbaar vervoer en actuele vertrektijden in de gaten houden. 


Acer Garantie en Reparatie

Op alle Acer-toestellen zit twee jaar fabrieksgarantie. Je meldt je toestel rechtstreeks bij Acer aan voor een reparatie, of bij onze eigen reparatieprocedure. Ook hier maak je gebruik van de fabrieksgarantie.

Meer informatie vind je op de Acer Garantie & Reparatie pagina.