Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Nokia informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Over Nokia

Nokia was jarenlang de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld. Bijna iedereen was bekend met de beroemde slogan "Nokia Connecting People". Nokia dankte deze status mede aan de grote variatie in het aanbod van mobiele telefoons. De hardware stond bekend om de hoogwaardige kwaliteit van onder andere de camera, speakers en de sterke en energiezuinige accu’s. Nokia stond er tevens om bekend dat zijn toestellen zeer gebruiksvriendelijk en dus door iedereen eenvoudig te gebruiken waren. In de toekomst komen er geen nieuwe Nokia-toestellen meer, want de mobiele tak van Nokia is in april 2014 overgenomen door Microsoft. Deze zal voorlopig de serienaam ‘Lumia’ blijven gebruiken, waardoor we nog wel herinnerd worden aan deze serie smartphones.


Nokia telefoons

Nokia kent een rijke historie aan succesvolle telefoons. De Nokia 1100 is nog steeds de best verkochte telefoon ooit, misschien ken je hem nog wel. Toen de opmars van de smartphone met een touchscreen begon heeft Nokia lang haar eigen weg gevolgd en gebruikte ze lang het besturingssysteem Symbian. Bekend zijn de E-, N- en C-series, deze toestellen waren erg populair. In 2011 moest er iets veranderen en ging Nokia Windows Phone-smartphones uitbrengen nadat de fabrikant een samenwerkingsverband met Microsoft had gesloten. Hierna kwam de Nokia Lumia-serie: deze toestellen staan bekend om de perfecte integratie van Microsoft Office-producten en de duurzame en degelijke behuizing. Microsoft heeft in 2014 de mobiele tak van Nokia overgenomen, waardoor er geen nieuwe Nokia-toestellen meer uitkomen. Enkele toestellen zijn nog wel beschikbaar, hieronder bespreken we er twee van. Je kunt de Nokia aanbiedingen vinden op Belsimpel.nl.

Nokia Lumia 930

De Nokia Lumia 930 was de opvolger van Lumia 925 en Lumia 920 en werd aangekondigd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Microsoft Build. Dit toestel heeft een 5.0-inch Full-HD-scherm en is bestand tegen krassen dankzij het Corning Gorilla Glass 3. Prachtige foto’s worden gemaakt met de 20-megapixel PureView-camera. Verder is de Lumia 930 draadloos op te laden en heeft het de mogelijkheid om over 4G te internetten.

Nokia 108

Nokia heeft zich naast uitgebreide smartphones ook altijd gericht op een ander soort mobiele telefoon: de zogenaamde feature phone. Hier is de Nokia 108 een goed voorbeeld van. Feature phones staan bekend om hun eenvoudige bediening en zijn vooral bedoeld om mee te bellen en sms’en. De Nokia 108 heeft een 1.8-inchscherm met daaronder een regulier, fysiek toetsenbord. Hiermee typ je snel een berichtje. Bovendien ben je met de Nokia 108 eindeloos bereikbaar dankzij de sterke accu die erin zit: de maximale stand-bytijd is 31 dagen.


Nokia besturingssysteem

Alle Nokia Lumia-toestellen werden aangestuurd door het besturingssysteem Windows Phone (afgekort WP). Dit mobiele platform is ontwikkeld door Microsoft en kun je zien als de opvolger van Windows Mobile. Nokia was jarenlang de grootste leverancier van Windows Phone. Dit betekent dus ook dat de Nokia-toestellen beschikten over unieke features en applicaties. Grootste voordeel van de Nokia Lumia-smartphones was dat Microsoft Office-diensten als Outlook, Word en Excel perfect geïntegreerd in het systeem waren. Hierdoor werkten deze Office producten dus beter dan op andere smartphones. De Windows Phone-toestellen zijn dus ideaal voor de zakelijke markt. WP is vooral bekend van de Live Tiles op het beginscherm. Deze tegels staan op het startscherm en zijn snelkoppelingen naar bijvoorbeeld applicaties, personen en muziek. De Live Tiles kun je verplaatsen en in grootte aanpassen. Verder geven de tegels een notificatie wanneer je bijvoorbeeld een berichtje of een e-mail krijgt.


Nokia Navigatie

De navigatie-applicatie van Nokia is Nokia HERE Drive en wordt gratis geleverd bij alle Lumia-smartphones. Er is keuze uit Here Drive waarbij je gratis kaarten uit je regio kunt downloaden, en Drive+ waarbij je alle beschikbare kaarten kunt downloaden. Groot voordeel van de applicatie is dat je de app ook offline kunt gebruiken. Je downloadt bijvoorbeeld een kaart van Frankrijk en vervolgens als je op vakantie in Frankrijk bent en geen internet hebt kun je de kaart gebruiken. De HERE-applicatie is daardoor anders dan Google Maps. Bij HERE van Nokia is het mogelijk om kaarten van een heel land vooraf te downloaden. Wanneer je telefoon verbinding met internet heeft haalt de app actuele verkeersinformatie op en berekent het alternatieve routes om je van A naar B te krijgen.


Nokia garantie en reparatie

Met een Nokia smartphone krijg je 2 jaar garantie. De garantietermijn van accessoires is 6 maanden. Meer informatie over garantie en reparatie van je Nokia toestel vind je op de Nokia garantie- en reparatiepagina.