Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Xiaomi Redmi 5 Dual Sim 16GB Black - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

10
4 geverifieerde reviews
5 sterren
Fantastisch
  • Vormgeving: 10
  • Degelijkheid: 10
  • Mogelijkheden: 9,0
  • Gebruiksgemak: 10
  • Geluidskwaliteit: 9,0

Review van: Joost

1 oktober 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Fantastische telefoon

Fantastische telefoon voor een hele lage prijs, enige minpunt is het geluidskwaliteit

Review van: Jesus

29 augustus 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Best quality/price ratio

There is simply no other mobile phone able to do what this one does in the market for the same price.

Review van: A.E. de Nie

29 mei 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Goede middenklasse telefoon voor klein budget.

Laat ik beginnen met mijn complimenten voor de geweldig snelle service van BelSimpel. Gisteravond besteld, gisteravond nog het bericht dat de telefoon vandaag door PostNL gebracht zou worden en vanmiddag al ruim binnen de aangegeven tijd bij mij afgeleverd.
Ook leuk dat er een gratis BelSimpel pen in de doos zat.

Voor dit geld een belachelijk goede telefoon die aanvoelt en werkt of je een goede middenklasser in handen hebt.
Direct na het openen van de doos kom je eerst een doorzichtig beschermhoesje tegen met daaronder de telefoon, die standaard al voorzien is van een matte screenprotector, die er volledig zonder luchtbubbels op zit.
Onder de telefoon zitten nog een degelijke 2 ampere oplader, die volgens mijn USB tester in tegenstelling tot veel andere opladers heel behoorlijk in de buurt van die 2 ampere komt. Deze is dan ook wat groter dan een Samsung oplader.
Uiteraard zit er ook een USB kabeltje bij die ook als datakabel werkt.
Deze vind ik van een wat mindere kwaliteit maar dat boeit mij niet zo, ik heb nog voldoende goede kabels.
Onder de oplader zit ook nog een inimini pennetje verstopt om de simtray uit het toestel mee te drukken. Dit is een item wat hoogstwaarschijnlijk snel kwijt raakt, maar de simtray is gelukkig ook met een stopnaald of iets dergelijks eruit te drukken.
Het instellen van de telefoon is voor sommige mensen helaas nog niet in het Nederlands. Deze taal kun je pas instellen na een update. De eerste instellingen zullen dus in het Engels of andere taal moeten. Hier hoef je geen juridische of technische termen voor te kennen. Een beetje basic kennis van de Engelse taal, zoals we bijna allemaal wel geleerd hebben, is meer dan voldoende om dit tot een goed einde te kunnen brengen.
Alleen de vingerafdruk scanner instellen was even wennen. Je moet meerdere keren je vinger eraf halen en verplaatsen, maar zodra je door hebt hoe dat gaat kun je ook een tweede vingerafdruk heel gemakkelijk instellen in het instellingenmenu.

Wat ik wel een nadeel van deze telefoon vind is dat hij bomvol nutteloze Chinese apps staat, die je niet zomaar weg krijgt.
Ik heb daar de Redmi System manager (no root) voor gedownload uit de Google store en kon daar redelijk makkelijk apps mee uitschakelen en/of uitzetten. Daar krijg je niet alle bloatware mee weg maar het meeste wel.

Nieuwe apps installeren gaat gelukkig razendsnel met deze telefoon en je kunt ondertussen nog allerlei andere dingen doen zonder dat je merkt dat de telefoon vertraagt tijdens het downloaden en installeren van de apps.
Dat heb ik wel eens anders meegemaakt met telefoons in dit prijssegment en duurder.

De interne opslag wordt aangegeven als 16Gb maar daar blijft uiteraard wat minder van over door het besturingssysteem, waar ik wel even van schrok. Zelfs na het verwijderen van de meeste bloatware was er nog maar zo'n 8,5Gb beschikbaar voor apps en andere dingen. Android 7 en de skin van Xiaomi samen zijn dus best behoorlijk groot.
Gelukkig past er nog wel een Micro-SD kaartje in waar je foto's, back-ups en muziek op kwijt kan, zodat de overgebleven interne opslag enkel voor apps gebruikt hoeft te worden.

De totale aanblik van deze telefoon vind ik zelfs beter dan het er op foto's uitziet.
Als je niet zou weten dat dit een budget telefoon is zou je eerder denken dat het een hoge middenklasser is.

Voor mij voorlopig geen andere telefoon meer en als deze het lang genoeg zo blijft doen als die het nu doet wordt de volgende telefoon ook zeker weer een Xiaomi.

Review van: F van der Wal

1 mei 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Wat kan je nog meer zeggen dan dat je heel tevreden bent.......

Heel tevreden omtrent het bestelproces van Belsimpel. De eerste indrukken van het toestel zijn perfect.