Xiaomi Mi Max 2 - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

10
12 geverifieerde reviews
5 sterren
Fantastisch
  • Vormgeving: 10
  • Degelijkheid: 9,0
  • Mogelijkheden: 10
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 9,0

Review van: CnnBD

4 maart 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Prima prijs/kwaliteit verhouding.

Ik heb dit toestel aangeschaft omdat ik een groot toestel/scherm nodig heb voor mijn "cloudactiviteiten" tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden.

Een tablet is daarvoor te groot en het meesjouwen van 2 apparaten is mijn ogen ook lastig.

De accu is fantastisch, dit mede door het 1080p ipv. 2k of 4k.

Xiamomi maakt in mijn ogen echt zeer hoogwaardige toestellen en hoort niet voor niets bij de 3 grootse smartphonefabrikanten.

Ook is de prestatie zeer goed door de zeer fatsoenlijke qualcom 625 processor icm. 4 GB RAM, ook de 64 GB opslagruimte is mijn mijn ogen "ruim" genoeg.

Het toestel voelt door zijn gewicht, de metalen behuizing en het afgeronde scherm echt behoorlijk High-End aan.

MIUI 9 is voor mij geen probleem daar ik altijd NOVA Launcher gebruik op al mijn toestellen.

Quickcharge 3.0 is ook zeer prettig en ook de USB-C is heel fijn.

Nadelen zijn er in mijn ogen niet aan dit toestel, ik heb namelijk zeer bewust dit toestel gekozen omdat ik al bekend ben met de hoge kwaliteit van Xiaomi en alle voor- en nadelen heb ik van te voren afgewogen.

Het ontbreken van de Nederlandse taal in de standaard ROM zou als een nadeel ervaren kunnen worden (niet voor mij).

Ik ben zeer content met de Mi MAX 2.

Review van: R stoppelenburg

21 februari 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Een super telefoon voor relatief weinig geld.

Eerst heb ik de Elephone S8 in mijn bezit gehad. Deze was wel iets sneller dan de Xiamomi mi max 2 en de resolutie was iets sterker. Alleen de focus van de fotocamera kon bij bewegende beelden slecht scherpstellen. Wanneer je de Xiaomi mi max 2 in handen krijgt voel je dat dit iets anders is. Mooier, beter afgewerkt, ligt goed in de hand. Mooi groot scherm. Doet als een top range toestel aan. Beeld is goed, snelheid is ruim voldoende, foto's zijn goed en dan het geluid. Hemels. Ik had nooit gedacht dat een smartphone zo mooi stereo geluid kon produceren. Ik heb in het verleden altijd voor een HtC smartphone gekozen vanwege het goede geluid. In vergelijk. De Xiaomi mi max overtreft dit, geweldig. Natuurlijk met oortjes of een koptelefoon is het geluid helemaal perfect, zuiver in bas, midden en hoge tonen..
Een toestel met heel veel mogelijkheden (lang niet altijd in gebruik). Vingerafdruk werkt perfect. Dit toestel is wel Engelstalig, dat went snel. En met Nederlands typen slaat hij alle woorden op in je autocorrectie. Uiteindelijk toch een nadenkend Nederlands toestel. Dik tevreden, een paar keer goed laten vallen, niks aan de hand en natuurlijk de batterij niet te vergeten. Makkelijk 3 tot 5 dagen bij minder gebruik bij veel gebruik iets meer dan 24 uur. Voor dit toestel, de mogelijkheden, de prijs geef ik een 10!

Zeker doen, je krijgt geen spijt.

Review van: R.M Kloppenburg

8 januari 2018

10
5 sterren
Fantastisch

Erg goed

Tops
Snel, lange batterijduur

Nadeel
OS ondersteunt geen nederlands, gps niet met 1 knop in en uit te schakelen. Geen sd-slot. Toch positief

Review van: Hans

11 december 2017

10
5 sterren
Fantastisch

Boven verwachting goed toestel voor deze prijs

Het was een gokje om de Mi Max 2 te kopen, de recensies waren wel goed maar het is toch altijd afwachten met een toestel dat niet in de winkel te bekijken is. Ik heb er geen spijt van gehad.

Pluspunten:
- Ontzettend lange batterijduur, bij mijn gebruik minstens een week
- Groot scherm, prettig leesbaar
- Gyroscoop is volgens mij "low latency", hij reageert tenminste zeer soepel dus VR is geen probleem. Het vinden van een voldoende grote headset mogelijk wel, ik heb er zelf een geknutseld.
- Vingerafdruk sensor achter op het toestel is erg goed en werkt erg prettig
- Het is een LCD scherm met een goede kleurweergave. Dat vind ik persoonlijk veel prettiger dan de veel te felle kleuren van AMOLED.
- Voorop Gorillaglas 3 en een volledig metalen (degelijke) achterkant
- Wordt niet heet en trekt de batterij niet leeg bij zwaar gebruik (Google navigatie bijvoorbeeld)

Ik vind het nauwelijks een nadeel dat het toestel geen Nederlandse taal heeft (wel Engels). De meeste apps kun je gewoon omschakelen naar Nederlands, en de spraakmodule is ook aan te passen naar Nederlands

De afmetingen van het toestel moeten je wel liggen. Een passende VR headset koop je niet zomaar even en ook een houder voor in de auto is even zoeken.

Software upgrade policy van Xiaomi is lovenswaardig. Ze ondersteunen een toestel nog jaren met updates.

Kortom, ik ben heel blij met dit toestel. Het geeft voor een redelijke prijs dezelfde mogelijkheden als de topmodellen van andere merken van 800 euro. En belangrijker, die mogelijkheden doen het gewoon allemaal.

Review van: M Roerdink

10 december 2017

10
5 sterren
Fantastisch

Erg fijne en solide phablet.

Heb de Mi Max 2 nu ruim een maand in gebruik en ik moet zeggen dat ik er nog geen seconde spijt van heb.
Het formaat is briljant, ik hou van grote telefoons. Mijn vorige telefoon was een Samsung Note 3 maar dit is wel even wat anders. Echt geweldig.
Je moet er natuurlijk wel de ruimte voor hebben in je kleding of (hand) tas.

Ik gebruik de Mi Max 2 hoofdzakelijk voor internetten onderweg (vooral browsen en soms YouTube).

Ik heb een KPN sim only en qua bereik heb ik meestal 4G. Ik zit veel op de weg door het hele land en minder dan 3G heb ik nog nooit gehad. Meestal 4G of H+ maar heb nooit een onderbreking in het signaal waardoor ik overal gewoon kan internetten.

De UI is in het Engels, dat betekend dat ook de Play Store in het engels is en dat veel apps die normaal in het nederlands zijn alleen in het engels zijn. De puur Nederlandse apps zijn natuurlijk in het Nederlands. Voor mij geen probleem maar zou voor anderen een dealbreaker kunnen zijn.

Het enorme gemak van deze phone is dat de batterij echt super lang meegaat. Ik kan makkelijk 4 dagen zonder oplader.

De Mi Max 2 is heel stabiel. Hij loopt nooit vast, hikt of hapert. Scrollen gaat ook heel soepel en het toetsenbord is heel gemakkelijk ik gebruik. Het heeft de functie SwiftKey wat heel fijn werkt. Auto aanvullen werkt in het nederlands en werkt ook prima (toets nu deze review in met de Mi Mix 2).

Ik zet hem wel snachts uit en laat hem dus niet altijd aan staan.

Al met al een echte aanrader als je van extreem grote telefoons houdt.