Wileyfox Swift 2X - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Wileyfox Swift 2X

 • Kan ik met mijn Wileyfox Swift 2X gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Wat is Cyanogen OS?

  Antwoord:

  Cyanogen OS is het grootste opensource-besturingssysteem gebaseerd op Android. Volgens de makers van Cyanogen zijn er voornamelijk kleine aanpassingen gedaan aan het besturingssysteem op het gebied van performance en gebruiksvriendelijkheid. Ook is het met Cyanogen vaak gemakkelijk om je telefoon aan te passen. Je hebt dus meer controle over je telefoon en volledige vrijheid om van alles en nog wat aan te passen. 

  Met Cyanogen OS heb je dus meer controle over verschillende zaken, zoals audio- en veiligheidsinstellingen. Je kan met het systeem bijvoorbeeld je audiosettings volledig aan passen naar je eigen wensen. Ook is het mogelijk om bepaalde mappen en apps afzonderlijk te beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon even aan iemand uitlenen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat privézaken door anderen worden bekeken of mensen bij je persoonlijke gegevens kunnen. 

 • Hoe verwijder ik mijn Google-account op mijn Wileyfox Swift 2X?

  Antwoord:

  Als je een Android-toestel retourneert of ter reparatie stuurt, dan is het noodzakelijk dat je je Google-account verwijdert van je apparaat. Om je Google-account te verwijderen volg je onderstaande stappen:

  1. Ga naar Instellingen; 
  2. Klik op Accounts en kijk of hier nog Google-accounts tussen staan;
  3. Klik op het Google-account en kies voor Verwijderen. Je Google-account zelf wordt dan niet gewist, hij wordt alleen van jouw toestel ontkoppeld.
 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn Wileyfox Swift 2X, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

Alle vragen & antwoorden