Wileyfox Swift 2X - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Wileyfox Swift 2X

 • Kan ik met mijn Wileyfox Swift 2X gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Wat is Cyanogen OS?

  Antwoord:

  Cyanogen OS is het grootste opensource-besturingssysteem gebaseerd op Android. Volgens de makers van Cyanogen zijn er voornamelijk kleine aanpassingen gedaan aan het besturingssysteem op het gebied van performance en gebruiksvriendelijkheid. Ook is het met Cyanogen vaak gemakkelijk om je telefoon aan te passen. Je hebt dus meer controle over je telefoon en volledige vrijheid om van alles en nog wat aan te passen. 

  Met Cyanogen OS heb je dus meer controle over verschillende zaken, zoals audio- en veiligheidsinstellingen. Je kan met het systeem bijvoorbeeld je audiosettings volledig aan passen naar je eigen wensen. Ook is het mogelijk om bepaalde mappen en apps afzonderlijk te beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon even aan iemand uitlenen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat privézaken door anderen worden bekeken of mensen bij je persoonlijke gegevens kunnen. 

 • Mijn Wileyfox Swift 2X reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

 • Hoe krijg ik software updates voor mijn Wileyfox Swift 2X?

  Antwoord:

  Google komt regelmatig met updates voor de Android software. Of jouw telefoon een update krijgt ligt aan het type toestel. Niet elk toestel komt in aanmerking voor alle updates. De fabrikanten zullen precies aankondigen welke toestellen compatibel zijn met de nieuwe update. Het verschilt per land en per toestel wanneer een update beschikbaar is.

  Als je er een Android-update beschikbaar is voor jou telefoon krijg je meestal een melding, waarna je de update kunt installeren. Deze krijg je Over-The-Air (OTA). Dat betekent dat je jouw telefoon niet op de computer hoeft aan te sluiten! Het installeren van een software-update kan veel data kosten, het is daarom aan te raden om de update te installeren over een WiFi-verbinding. Je kunt in de instellingen van je telefoon ook handmatig zoeken naar updates.

Alle vragen & antwoorden