Wileyfox Swift 2 Plus Blue - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Wileyfox Swift 2 Plus

 • Kan ik met mijn Wileyfox Swift 2 Plus gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Wat is Cyanogen OS?

  Antwoord:

  Cyanogen OS is het grootste opensource-besturingssysteem gebaseerd op Android. Volgens de makers van Cyanogen zijn er voornamelijk kleine aanpassingen gedaan aan het besturingssysteem op het gebied van performance en gebruiksvriendelijkheid. Ook is het met Cyanogen vaak gemakkelijk om je telefoon aan te passen. Je hebt dus meer controle over je telefoon en volledige vrijheid om van alles en nog wat aan te passen. 

  Met Cyanogen OS heb je dus meer controle over verschillende zaken, zoals audio- en veiligheidsinstellingen. Je kan met het systeem bijvoorbeeld je audiosettings volledig aan passen naar je eigen wensen. Ook is het mogelijk om bepaalde mappen en apps afzonderlijk te beveiligen. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon even aan iemand uitlenen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat privézaken door anderen worden bekeken of mensen bij je persoonlijke gegevens kunnen. 

 • Hoe werkt Dual SIM bij de Wileyfox Swift 2 Plus?

  Antwoord:

  In een Dual SIM-telefoon kan tegelijkertijd gebruik maken van twee simkaarten met verschillende telefoonnummers. Afhankelijk van het model ben je op beide simkaarten tegelijkertijd bereikbaar, of schakel je tussen de simkaarten. Dit komt goed van pas als je zowel een zakelijk als een particulier nummer hebt, of een Nederlands en een buitenlands nummer. Het verschilt per toestel of je een aparte ringtone per telefoonnummer kunt instellen.


  Schakelen tussen de simkaarten en contacten is heel makkelijk, zodat je altijd vanaf het juiste nummer belt. De contacten staan vaak gesorteerd per simkaart. Zo bel je zakelijke contacten altijd met je zakelijke nummer en privé-contacten met je privénummer. In een Dual SIM-telefoon kun je ook slechts één simkaart gebruiken.

 • Hoe verwijder ik mijn Google-account op mijn Wileyfox Swift 2 Plus?

  Antwoord:

  Als je een Android-toestel retourneert of ter reparatie stuurt, dan is het noodzakelijk dat je je Google-account verwijdert van je apparaat. Om je Google-account te verwijderen volg je onderstaande stappen:

  1. Ga naar Instellingen; 
  2. Klik op Accounts en kijk of hier nog Google-accounts tussen staan;
  3. Klik op het Google-account en kies voor Verwijderen. Je Google-account zelf wordt dan niet gewist, hij wordt alleen van jouw toestel ontkoppeld.
 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn Wileyfox Swift 2 Plus, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

Alle vragen & antwoorden