Wileyfox Spark X - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

9,0
2 geverifieerde reviews
4.5 sterren
Uitstekend
  • Vormgeving: 9,0
  • Degelijkheid: 9,0
  • Mogelijkheden: 10
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 6,0

Review van: J. Johannes

20 november 2017

10
5 sterren
Fantastisch

toppertje voor deze prijs

Als je alleen appt, surft en foto's maakt voldoet dit toestel aan alle verwachtingen. Dan hoef je geen honderden euro's extra uit te geven

Review van: Jooachim

4 november 2016

8,0
4 sterren
Heel goed

Een fox met mogelijkheden!

Van een trotse Wileyfox Swift bezitter naar een Wileyfox Spark X gebruiker! Hierbij mijn ervaringen van de Spark X en zo nu en dan maak ik een vergelijking naar de Swift.

Design
In de verzenddoos van Belsimpel zat een oranje doos van Wileyfox waarin de Spark X in zat. Er zat naar mijn mening een stijlvolle telefoon in de doos. Achterkant is stroef en daardoor ligt het stevig is de hand, maar de achterzijde is vlekgevoelig. Gewicht van de telefoon is ook niet extreem zwaar, hierdoor is het werken met de telefoon ook een genot.

Hardware
Scherm met de resolutie 1280*720 pixels is prima en geeft een heldere weergave. Scherm is trouwens 5.5inch en dat werkt prettig. De Swift is een halve inch kleiner, maar je merkt het verschil duidelijk. Een prima vooruitgang. Verder zit er een redelijke snelle processor in het apparaat, waardoor mailen, appen, Youtube en internet een positieve ervaring is. De plaatsing van de speaker is een beetje onhandig, het geluid gaat van je af en niet naar je toe waardoor het geluidsvolume naar beneden gaat. Bij de Swift was de speaker onderaan de telefoon beter verwerkt. Verder is de geluidskwaliteit van de Spark X prima naar prijs-kwaliteitverhouding.

Software
Cyanogen is een prima OS (operating system) op de telefoon, veel opties om de Spark X eigen te maken. Van het aanpassen van de kleur van de notificatieled tot het veranderen van de navigatiebuttons. Ook kun je sommige appsymbolen aanpassen op verschillende themas, erg leuke toevoegingen binnen de OS van Cyanogen. De notificatiebalk is ook aanpasbaar, de tijd kan van rechts naar links of naar het midden verplaats worden.

Scherm
Ik was erg beniewd hoe de 1280*720 pixels scherm zou zijn en dat valt mij wel mee. Het scherm is helder en duidelijk leesbaar. Ook in de zon kun je gerust een artikel op de website van Trouw.nl lezen.

Camera
Er is een 13mp camera aanwezig en deze maakt prima fotos. Vergeleken met de Swift heeft Wileyfox een vooruitgang geboekt. De fotos zijn scherper en als je tekst fotografeert is deze met de Spark X te lezen en met de Swift is het nauwelijks tot niet te lezen. Ik vind dat de fotos net in een fotoboek kunnen, maar een extra en een betere camera op vakantie mee is wel nodig.

Accuduur
Mailen, appen, Youtube, nieuwsapps en internet verbruikt weinig accu waardoor de Spark X een vooruitgang is vergeleken met de Swift. De Spark X kan op deze manier 2-3 dagen mee op een acculading. Een prima prestatie van de Spark X. Bij het spelen van spelletjes en dergelijk gaat de accu wel minder lang mee natuurlijk.

Conclusie
Al met al een waardige opvolger van mijn Swift. Een handzame, degelijke telefoon met veel opties om de telefoon eigen te maken. De accuduur van de telefoon is echt top en ik vind de resolutie ook prima met de grote van de telefoon. Top gedaan Wileyfox. Weinig minpunten, misschien de luidspreker op de verkeerde plaats (achterzijde) geplaatst.