Wileyfox Spark + - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

9,0
3 geverifieerde reviews
4.5 sterren
Uitstekend
  • Vormgeving: 10
  • Degelijkheid: 9,0
  • Mogelijkheden: 10
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 7,0

Review van: A.G Heikens

18 juli 2018

8,0
4 sterren
Heel goed

Prachtig (en vernieuwend) toestel

In het algemeen:
De Wileyfox werkt net iets anders dan een normale samsung maar doet er zeker niet voor onder. Als je eerst een samsung hebt zal je wel even moeten wennen maar daar ben je zeker binnen een dag wel overheen.
Wat icoontjes zijn anders dan de gebruikelijke samsung icoontjes. Denk aan het icoontjes voor berichten of voor het overzicht van alle apps.

Of er nog grote nadelen zijn aan dit mobiel?
Nee niet echt, alleen als je je locatie uitschakelt en je op een website komt die je locatie opvraagt je dan wel elke keer een een melding krijgt maar dat kan je dan als nog weigeren.

Vormgeving:
Prima geregeld. Het mobiel ligt lekker in je hand, is niet te groot en heeft een mooi wileyfox icoontje op de achterkant. Dit mobiel heeft geen standaardknopjes die vast zitten onderaan het mobiel, maar dat is tegenwoordig al niet meer gebruikelijk om wel vaste knoppen te hebben. Een klein detail: ook het starten van het mobiel is cool, hoe het icoontje het scherm in draait. Je kan hem dan ook laten trillen of geluid laten maken maar dat kan je ook uitzetten.

Degelijkheid:
Het mobiel is heel stevig, al je hem laat vallen, is dat geen probleem dankzij de afgeronde hoeken. Hij gebruikt niet veel stroom en je kan het gewoon opladen met een standaard samsung oplaadkabeltje, dus je hoeft ook niet een speciale oplader nog te kopen.

Gebruiksgemak:
Daarnaast kan je in dit mobiel twee SIM-kaarten doen en een SD-kaart. Ook kan je ze een andere beltoon toewijzen zodat je een mobiel bijv. voor zakelijk en sociaal leven te gelijk kan gebruiken en ze zo toch strikt gescheiden houden.

Mogelijkheden:
Wat ideaal is voor de wileyfox is dat je zelf kan kiezen of je voor de google versie gaat of niet. Ze geven je namelijk ook twee andere mogelijkheden om andere browsers en standaard apps te kiezen.

Je hebt ook de mogelijkheid om de nachtverlichting aan te zetten waardoor je blauwlicht eruit wordt filtert en niet wakker blijft door je mobielgebruik 's avonds nog. Vervolgens kan je ook gewoon je wekker om 7 uur zetten en dan toch 's avonds je mobiel uitschakelen er zit namelijk een mogelijkheid bij dat je op een bepaald tijdstip automatisch je systeem in schakelt. Super handig toch?

De camera van de wileyfox doet het prima voor een smartphone camera, de spark + is niet de nieuwste versie van mobiel dat moet je wel onthouden als je deze koopt.
De mogelijkheid om verschillende achtergronden te kiezen is veel groter en je hebt ook keuze uit bijv. landschap, kunst, geometrische vormen, leven enz. Ideaal en super mooi. Ook kan je voor je patroon tekenen kiezen voor een 6x6 in plaats van de standaard 3x3 van samsung. Wat je mobiel natuurlijk veiliger maakt.

Geluidskwaliteit:
De geluidskwaliteit is perfect met een mogelijkheid om via bluetooth met een speaker te koppelen en dan de bas automatisch te laten versterken.
De beltonen zijn altijd duidelijk te horen, zelfs als je hem op z'n aller zachtst hebt staan.


Review van: M Cooke

27 februari 2017

10
5 sterren
Fantastisch

Vauleu for money

Snel geleverd, doet wat het beloofd, prijs kwaliteit superb.

Review van: M. Klein Woolthuis

4 november 2016

8,0
4 sterren
Heel goed

Budget topper

De Wileyfox Spark+ is over het algemeen een prettige telefoon voor weinig geld.

Vormgeving:

De telefoon ziet degelijk uit en voelt stevig aan. Wanneer je de Spark+ in je hand hebt, heb niet het idee dat je te maken hebt met een telefoon van nog geen 150 euro. Dit komt voornamelijk door de koperkleurige accenten en rubberachtige achterkant die voorziet van grip. Daarnaast zijn de randen van het beeldscherm iets gebogen wat een meer premium uitstraling geeft.

Gebruiksgemak:

De telefoon draait op de Cyanogen mod op Android 6.0.1. Het deed mij erg denken aan de kale Android versie die ik had op mijn 'oude' Nexus 5, maar dan met meer mogelijkheden. Het loopt allemaal erg soepel en is eenvoudig in gebruik als je bekend bent met Android. De updates voor de telefoon worden gedaan via Cyanogen mod, dit leverde direct problemen op. In de laatste update zat een fout waardoor het updateproces vast liep. Na wat speurwerk op een techwebsite bleek dat meerdere gebruikers hier last van hadden. Na een melding bij Wileyfox over het probleem was het gelukkig snel opgelost.

Degelijkheid:

De telefoon voelt stevig aan, ook wanneer er wat kracht op uitgeoefend wordt geeft het toestel niet mee en kraakt niet.

Mogelijkheden:

De telefoon werkt vlot bij dagelijks gebruik. Facebooken, Whatsappen en dergelijke doet hij snel en zonder problemen. Wanneer je echter een game wilt spelen zijn er flinke haperingen te merken. Maar goed, dit is ook te verwachten van een telefoon in deze prijsklasse. Verder geeft Cyanogen veel aanpassingsmogelijkheden. Bij normaal gebruik kan de batterij wel een dag mee, maar het houdt niet over. Het had prettiger geweest als de batterij iets groter was geweest.

Geluidskwaliteit:

De geluidskwaliteit tijdens het bellen is prima. De luidspreker aan de achterkant is daarentegen echt onder de maat. Deze is zelfs op het hoogste volume erg zacht, voornamelijk bij muziek. Dit is wel iets te verbeteren door een aangepast profiel in het AudioFX (geluids)programma aan te maken en alle 'schuifjes' voluit te zetten. Beltonen lijken gelukkig wel wat luider waardoor het in mijn geval geen gemiste oproepen heeft opgeleverd.