Sony Xperia Z3 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Sony Xperia Z3

 • Beschikt de Sony Xperia Z3 over Digital Noise Cancelling?

  Antwoord:

  Je toestel beschikt over Digital Noise Cancelling (DNC). Sony ontwikkelde deze techniek om ruis tegen te houden, en zo de geluidskwaliteit te verbeteren. Door het uitzenden van anti-geluidsgolven wordt lawaai uit de omgeving tegengehouden. Zo bereikt de muziek ongehinderd je gehoor. Ook op drukke plaatsen met veel omgevingsgeluidt beluister je zonder problemen audio. Om gebruik te kunnen maken van Digital Noise Cancelling heb je de Sony MDR-NC31EM headphones nodig.

 • Hoe waterdicht is mijn Sony Xperia Z3?

  Antwoord:

  Voor een water- en stofdicht toestel bestaan verschillende IP-certificeringen. Dit zijn verschillende niveaus die aangeven hoe water- en stofdicht een toestel is. Jouw smartphone beschikt over een IP68-certificatie. Bij de IP68-certificatie staat de 6 voor de stofdichtheid en 8 voor waterdichtheid. De 6 staat voor volledig stofbestendig, je telefoon is dan bestand tegen indringend stof. De 8 staat voor waterbestendigheid tot een half uur op 1,5 meter diepte. Zo maak je zorgeloos foto's en video's onder water, maar is ook bellen in de regen geen probleem.

  Zie hier de top 10 lijst van de beste waterdichte telefoons. 

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z3 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Kan ik mijn Sony Xperia Z3 gebruiken met handschoenen?

  Antwoord:

  Een handige optie voor de winter is  om de gevoeligheid van het beeldscherm van je smartphone aan te passen. Via Instellingen > Weergave kun je de ‘Glove mode/handschoen modus’ activeren, waardoor de gevoeligheid toeneemt en je jouw telefoon kunt gebruiken zonder je handschoenen uit te hoeven doen.

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z3 Playstation 4 games spelen?

  Antwoord:

  Met je smartphone kun je ook PS4-games spelen, als je een PlayStation 4 hebt. Maak hiervoor gebruik van PS4 Remote Play

  Activeer PS4 Remote Play door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Verbind je smartphone en PlayStation 4 met hetzelfde Wi-Fi netwerk.
  2. Dowload de applicatie "PS4 Remote Play" uit de Google Play Store.
  3. Log zowel op je toestel als op je PlayStation 4 in op je Sony Entertainment Netwerk account.
  4. Verbind met behulp van Bluetooth je Dualshock 4-controller en smartphone aan elkaar. Doe dit via het instellingen-menu van je PlayStation 4.
  5. Voor de optimale game-ervaring kun je je telefoon en je Dualshock 4-controller het beste samen gebruiken, door middel van de Sony Game Control Mount. Hiermee combineer je je telefoon en je controller in één, zodat je het scherm van je telefoon erg makkelijk kan zien. Je klikt eerst de Mount op de controller, zodat je daarna je toestel op de Mount kan bevestigen.
  6. Na het koppelen geeft je telefoon het scherm van je televisie weer en bestuur je de PlayStation 4 met je telefoon.
  7. Nu kun je de televisie voor andere zenders gebruiken.

  PS4 Remote Play vereist een snelle internetverbinding en wordt mogelijk niet ondersteund door alle games.

Alle vragen & antwoorden