Sony Xperia Z2 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Sony Xperia Z2

 • Beschikt de Sony Xperia Z2 over Digital Noise Cancelling?

  Antwoord:

  Je toestel beschikt over Digital Noise Cancelling (DNC). Sony ontwikkelde deze techniek om ruis tegen te houden, en zo de geluidskwaliteit te verbeteren. Door het uitzenden van anti-geluidsgolven wordt lawaai uit de omgeving tegengehouden. Zo bereikt de muziek ongehinderd je gehoor. Ook op drukke plaatsen met veel omgevingsgeluidt beluister je zonder problemen audio. Om gebruik te kunnen maken van Digital Noise Cancelling heb je de Sony MDR-NC31EM headphones nodig.

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z2 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z2 Playstation 4 games spelen?

  Antwoord:

  Met je smartphone kun je ook PS4-games spelen, als je een PlayStation 4 hebt. Maak hiervoor gebruik van PS4 Remote Play

  Activeer PS4 Remote Play door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Verbind je smartphone en PlayStation 4 met hetzelfde Wi-Fi netwerk.
  2. Dowload de applicatie "PS4 Remote Play" uit de Google Play Store.
  3. Log zowel op je toestel als op je PlayStation 4 in op je Sony Entertainment Netwerk account.
  4. Verbind met behulp van Bluetooth je Dualshock 4-controller en smartphone aan elkaar. Doe dit via het instellingen-menu van je PlayStation 4.
  5. Voor de optimale game-ervaring kun je je telefoon en je Dualshock 4-controller het beste samen gebruiken, door middel van de Sony Game Control Mount. Hiermee combineer je je telefoon en je controller in één, zodat je het scherm van je telefoon erg makkelijk kan zien. Je klikt eerst de Mount op de controller, zodat je daarna je toestel op de Mount kan bevestigen.
  6. Na het koppelen geeft je telefoon het scherm van je televisie weer en bestuur je de PlayStation 4 met je telefoon.
  7. Nu kun je de televisie voor andere zenders gebruiken.

  PS4 Remote Play vereist een snelle internetverbinding en wordt mogelijk niet ondersteund door alle games.

 • Hoe werkt draadloos opladen met mijn Sony Xperia Z2?

  Antwoord:

  Bij draadloos opladen leg je de telefoon op een speciale oplaadplaat. Een magnetisch veld brengt stroom van de draadloze oplader naar de telefoon. Zo laad je de accu dus op zonder kabels. Laat je telefoon wel op de oplader liggen. Jouw telefoon wordt niet standaard geleverd met een draadloze oplader, deze is apart aan te schaffen.

  Hier vind je een selectie van draadloze opladers.

 • Hoe waterdicht is mijn Sony Xperia Z2?

  Antwoord:

  De stof- en waterdichtheid wordt aangeduid met een IP-certificering. Deze code geeft aan in welke mate je toestel bestand is tegen water en stof. Jouw toestel beschikt over een IP58-certificering. Het eerste getal geeft de stofbestendigheid aan, met het tweede nummer de waterdichtheid. De 5 van de IP-code betekent dat het toestel bijna helemaal stofbestendig is. Maak je bij normaal gebruik dus geen zorgen over stof in de behuizing. De 8 van uw IP-certificering geeft aan dat het toestel in hoge mate waterbestendig is. Bel dus gerust terwijl het regent. Je kunt je toestel zelfs gedurende een half uur tot anderhalve meter onder water houden! 

  Bekijk hier de top tien lijst van de beste waterdichte telefoons. 

Alle vragen & antwoorden