Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Sony Xperia Z2 - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

9,0
42 geverifieerde reviews
4.5 sterren
Uitstekend
  • Vormgeving: 9,0
  • Degelijkheid: 9,0
  • Mogelijkheden: 9,0
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 9,0

Review van: B.A.E.M. besselink

4 maart 2016

10
5 sterren
Fantastisch

Prima telefoon!

Een groot verschil met de smartphone die ik onderhand twee jaar in bezit had. De eerste indruk is zeer positief, voorlopig dik tevreden! Vooral vormgeving en het 5.2 inch scherm is TOP!

Review van: J. Veltkamp

28 december 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Mooi toestel

Mooie telefoon en zeer snel geleverd.
Zeer tevreden!

Review van: Annette

15 augustus 2015

10
5 sterren
Fantastisch

supersnel en compleet

Ik wilde een nieuwe snelle telefoon met een langlevende accu want mijn oude Samsung Galaxy S3 was inmiddels ongelooflijk traag en zonder acculader op zak kwam ik er de dag niet meer mee door. Ik wilde echter niet de hoofdprijs betalen. Via referentiesites kwam ik uit de de Sony Xperia Z2 en die maakt alle verwachtingen waar: ik kan nu meteen starten als ik mijn Runkeeper aanzet (soms 3 keer per dag gemiddeld 30 minuten) en de batterij gaat twee dagen en nachten mee ondanks mijn ge-app, gebel, Facebook en af en toe een potje Trivia. De mogelijkheden met de camera zijn ongelooflijk, net zoals andere snufjes zoals batterij-spaarstand. Ik heb alleen nog niet kunnen ontdekken hoe ik persoonlijke ringtones aan bellers en appjes stuurders kan koppelen. Dus echt meer dan waar voor mijn geld.

Review van: S de Heer

26 juli 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Top toestel

Even relaxt op de zeer overzichtelijke site van Belsimpel rond gekeken.
Alle abonnementen naast elkaar gezet; super overzichtelijk.
Toestel er bij uitgezocht en gekeken naar het verlengen van mijn abonnement.
Verbazend dat Belsimpel gewoon met zijn toestel prijzen gewoon lager zit met abonnement dan elders en alle info over de te kiezen smartphones is ook overzichtelijk.
Ga nu voor het vierde abonnement in mijn gezin en alles via Belsimpel.
Ik heb gekozen voor de Sony Z2, na binnenkomst alles doorgelezen.
Daarna aan de gang, simkaart overgezet van andere smartphone.
Alle contacten gelezen van sim echt super simpel.
Wat apps er opgezet, op dit toestel gaat alles veel makkelijker dan mijn vorige smartphone.
Wat foto's gemaakt; toen ging er even een wereld voor me open, echt super scherp, video gemaakt, mijn mond viel open! Ik wist niet dat dit allemaal kon met deze smartphone.
De functie voor video in slowmotion is echt top.
Toen even naar muziek luisteren, weer een openbaring wat een geluid uit een smartphone.
Even de bijgeleverde in-ear koptelefoon getest zitten ook comfortabel en een prachtige sound.
De verbinding met de WiFi is ook goed en extreem snel.
Met andere woorden: een super toestel waar ik veel plezier aan ga beleven.
Wat de site van Belsimpel betreft, ook deze is top.


Review van: Casper

10 juli 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Beste prijs/kwaliteit telefoon in het hogere segment!

Allereerst wil ik melden dat dit de 2e keer is dat ik deze telefoon aan heb geschaft. De eerste is helaas na een half jaar gestolen.

Vormgeving:
De telefoon is zeer fraai vormgegeven met een glazen voor- en achterkant en een rand van metaal. Links een waterdicht klepje voor de sd-kaart en oplader.
Links zit ook een aansluiting voor een magneetoplader. (los verkrijgbaar)
Rechts een waterdicht klepje voor de nano-simkaart.
Rechts de vergrendelknop, volumeknop en cameraknop.
Dit is een van de weinige smartphones op de huidige markt met zo'n strak top design naar mijn mening.

Gebruiksgemak:
De smartphone draait inmiddels op Android Lollipop 5.0 , dit is het besturingssysteem wat op alle high-end smartphones wordt gebruikt. De interface van Sony is zeer fraai zonder al te veel poespas. Sony levert een kleine hoeveelheid fabrikant apps tot grote blijdschap van veel gebruikers. Daarnaast levert de 2.3 GHz processor meer dan genoeg processorsnelheid waardoor het Full-HD-scherm razendsnel animaties toont en apps laad.
BELANGRIJK: de Sony Xperia Z2 heeft exact dezelfde processor als zijn opvolger de Sony Xperia Z3! Het enige verschil is dat bij de Z3 de processor is overgeklokt. In de praktijk houd dit in dat er meer vermogen uit de processor wordt gehaald. Als ervaren Android gebruiker kunt u dit zelf ook doen.

Degelijkheid:
Ik heb de telefoon een aantal keer laten vallen en per ongeluk een keer een sleutelbos in dezelfde broekzak gehad. Dit heeft echter geen interne schade noch externe schade opgeleverd. Het glas aan de voor- en achterzijde is duurzaam en het kost zeer veel moeite om het te breken. Dit zal dan ook bij normaal gebruik niet gebeuren.
Sony heeft dit toestel tevens voorzien van een 3200 mAh batterij wat betekent dat bij zwaar gebruik (veel gamen en filmen) de accu het 20 uur volhoud. Echter bij normaal gebruik (fotograferen, muziek luisteren, whatsappen) gaat de accu minimaal 1,5 dagen mee. U hoeft zich bij dit toestel nooit meer zorgen te maken over een lege accu tenzij u op vakantie gaat.

Overig:
De camera is de reden dat dit toestel zo geprezen wordt. De Z2 heeft dezelfde camera als zijn opvolgers, de Z3 en Z3+. Deze maakt foto's van 20.7 megapixel. Dit houdt in dat de camera betere foto's maakt (zelfs nog scherper) dan de Apple Iphone 6.
Daarnaast is het toestel waterdicht. De telefoon kan meer dan 1,5 uur in een glas water verblijven zonder enige vorm van schade op te lopen (mijn persoonlijke test). Sony geeft echter geen garantie op het uitproberen hiervan, helaas.
De speaker geeft een mooi helder geluid, met voldoende bass, middle en treble voor de geïnteresseerde audiofreak onder ons. Het blijft echter wel een smartphone-speaker.

Conclusie:

Dit is echt de beste smartphone uit 2014 en de beste prijs/kwaliteit smartphone van 2015 in het hoge segment. Deze doet dan ook nauwelijks onder voor zijn opvolger de Z3.

Ik wil u niet pushen deze telefoon te kopen met deze review (maar doe het wel! ;) ).

Voor zo'n voordelige prijs kunt u deze telefoon bijna niet laten liggen.

Minpunt:
Wanneer je een 4k video maakt zal de camera-app automatisch afsluiten na circa 5 minuten in normale omstandigheden door oververhitting.

Pluspunt:
Alles.

Video's over de Sony Xperia Z2

Belsimpel-productvideo voor de Sony Xperia Z2