Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Sony Xperia Z1 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Sony Xperia Z1

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z1 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe waterdicht is mijn Sony Xperia Z1?

  Antwoord:

  De stof- en waterdichtheid wordt aangeduid met een IP-certificering. Deze code geeft aan in welke mate je toestel bestand is tegen water en stof. Jouw toestel beschikt over een IP58-certificering. Het eerste getal geeft de stofbestendigheid aan, met het tweede nummer de waterdichtheid. De 5 van de IP-code betekent dat het toestel bijna helemaal stofbestendig is. Maak je bij normaal gebruik dus geen zorgen over stof in de behuizing. De 8 van uw IP-certificering geeft aan dat het toestel in hoge mate waterbestendig is. Bel dus gerust terwijl het regent. Je kunt je toestel zelfs gedurende een half uur tot anderhalve meter onder water houden! 

  Bekijk hier de top tien lijst van de beste waterdichte telefoons. 

 • Hoe verbeter ik de accuduur met STAMINA-mode op mijn Sony Xperia Z1?

  Antwoord:

  In plaats van het handmatig uitschakelen van verschillende functies kun je dit met je Sony-toestel op een slimme manier je accu besparen! Sony heeft aan Android hun eigen STAMINA-modus toegevoegd. Deze functie kun je inschakelen door in het 'Instellingen'-menu naar 'Batterij' te gaan. Hier tik je op 'STAMINA-modus' en vervolgens op de schuifregelaar om de energiebesparing in te schakelen. Hiermee worden automatisch verschillende processen gestopt zodat je accu nog langer mee gaat. In het 'Batterij' menu kun je ook kiezen voor 'Ultra STAMINA-modus'. Hiermee worden nog meer functies uitgeschakeld en bespaar je nog meer energie. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer internetten maar nog wel bellen of sms'en.

 • Hoe kan ik mijn Sony Xperia Z1 verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je Sony-toestel met een computer door middel van een kabel. Deze doe je in de USB-poort van de PC.

  Daarnaast kun je Sony's programma: PC Companion gebruiken. Met dit programma verbind je je smartphone met je computer om zo bestanden over te zetten of een back-up te maken. Ook kun je Xperia Transfer gebruiken, waarmee je content van de ene telefoon naar de andere overzet. 

 • Mijn Sony Xperia Z1 reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

Alle vragen & antwoorden