Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Sony Xperia Z1 Compact - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

9,0
56 geverifieerde reviews
4.5 sterren
Uitstekend
  • Vormgeving: 9,0
  • Degelijkheid: 9,0
  • Mogelijkheden: 9,0
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 9,0

Review van: S. Zenner

23 maart 2016

8,0
4 sterren
Heel goed

Degelijke snelle smartphone!

Nu ik de Xperia Z1 Compact in het zwart al 2 jaar heb, kan ik een goed beeld geven over deze gsm. Eerst en vooral, de levering van de gsm was heel goed en snel, naar België nog wel!

Het is een zeer mooie gsm, met een glazen achterkant, mooie behuizing en mooi weggewerkte knoppen en klepjes en aansluitingen. Het nadeel van al dit moois is dat het ook rap minder mooi kan worden. Zo had ik de eerste week nog geen hoesje en had de achterkant (die van glas is) al heel snel krassen. Ondanks dat ik een voorzichtig persoon ben...

Toen heb ik een bookcase had gekocht, maar er zijn daarna toch nog meer krassen bijgekomen door de harde onderdelen van het hoesje. Doordat ik papieren en pasjes in de gleuven van de bookcase deed en de telefoon daarna in mijn broekzak stak, ontstonden er toch krassen op het voorste scherm en heb ik rap een ander hoesje gekocht.

Spijtig van zo'n duur toestel, mijn vorige gsm (Sony Xperia U) was gevallen en even goed in gebruik, maar die bevat tot nog toe GEEN enkele kras.

Verder is het gebruik heel gemakkelijk. De telefoon ligt goed in de hand omdat het niet zo'n super dunne gsm is en met 1 hand is alles goed te bereiken. De software is erg verbeterd dankzij updates en makkelijk onder de knie te krijgen.

De camera levert mooie foto's op, de frontcamera ook, maar alleen als er voldoende belichting is.

Het scherm geeft mooie, scherpe kleuren weer en kan redelijk helder worden ingesteld. Het contrast kan wel beter, want het zicht kan in de zomer minder zijn door lichtinval.

Het feit dat hij waterdicht is, levert zeer mooie foto's op met de 20-megapixelcamera! Alleen moet je opletten dat als je je telefoon in chloorwater hebt gebruikt, je de gsm daarna afspoelt met gewoon water. Ik deed dit niet en dat heeft bij mijn gsm een kleine aantasting van de behuizing opgeleverd. Dit geldt ook voor zout zeewater!

Met de batterij ben ik heel tevreden, deze kan een hele werkdag mee, zelfs als je internet en spellen speelt. Maar dit hangt natuurlijk alsnog van het gebruik af.

Over het algemeen: een degelijke, snelle, mooie en stevige gsm.

Review van: JOHAN Potter

25 september 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Klein,snel en betrouwbaar

Ik heb verschillende merken geprobeerd, Samsung, Nokia, HTC en nu Sony. Het is een zeer compact toestel wat je bijna niet voelt zitten in je broekzak, wat voor mij al een pluspunt is (hou niet van die 5" tablets). Ik had voor de Z1 compact gekozen omdat t een high-end toestel is die goed betaalbaar is ook al is hij al een tijdje uit.. Maar dat doet echt niet onder voor deze tijd want een processor die geklokt is op 2,2 GHz is echt retesnel. Multitasken is geen enkel probleem en vastlopen doet hij tot nu toe nooit. Camera is zeer goed, jammer dat ie altijd opstart in automatische modus wat soms niet altijd de beste foto's geeft.

+
Accuduur door middelmatig gebruik eind van de dag nog 30% over
Snel
Mooie foto's
Helder beeld
Klein formaat

-
Soms in automatische modus niet de beste foto's

Review van: J. Meesters

24 augustus 2015

8,0
4 sterren
Heel goed

Goed gekozen

Een prettige en snelle smartphone; moet de handleiding nog eens goed doornemen om alle mogelijkheden te leren kennen.

Review van: T brandjes

20 augustus 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Geweldige telefoon die nog jaren mee kan

Dit is al mijn derde Sony Xperia Z1 Compact in verband met diefstal. Ik ben nog steeds helemaal weg van de telefoon. Goede camera, degelijk gebouwd, de krassen op het plastic laagje op het beeldscherm daargelaten. Ook is het waterdichte erg geruststellend en gaat de accu van de telefoon bij normaal gebruik makkelijk 2 dagen mee.

Review van: J.W.J Voet

25 juli 2015

10
5 sterren
Fantastisch

Grandioos

Prima telefoon met veel mogelijkheden.
Wel even wennen, de functies zitten even anders maar als je het eenmaal doorhebt, dan werkt het fantastisch.

Video's over de Sony Xperia Z1 Compact

Belsimpel-productvideo voor de Sony Xperia Z1 Compact