Sony Xperia Z - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Sony Xperia Z

 • Kan ik met mijn Sony Xperia Z gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe waterdicht is mijn Sony Xperia Z?

  Antwoord:

  Er bestaan verschillende niveaus van stof- en waterdichtheid bij mobiele telefoons. De IP-certificering geeft de stof- en waterdichtheid van een telefoon aan. Een IP-certificering geeft dus aan in hoeverre een toestel beschermd is tegen het binnendringen van stof of vocht. Het eerste cijfer van de IP-certificering over de stofdichtheid van het toestel is en het tweede cijfer is een maat voor de waterdichtheid. Jouw toestel heeft een IP-57-certificering. De 5 betekent toestel voldoende bescherming tegen stof heeft om goed te blijven werken. De 7 betekent dat het toestel dompeldicht is en tot een half uur lang op een diepte van één meter diep kan functioneren, zonder hierdoor schade op te lopen. Hier vind je de top-tien lijst van waterdichte telefoons.

 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn Sony Xperia Z, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

 • Hoe verbeter ik de accuduur met STAMINA-mode op mijn Sony Xperia Z?

  Antwoord:

  In plaats van het handmatig uitschakelen van verschillende functies kun je dit met je Sony-toestel op een slimme manier je accu besparen! Sony heeft aan Android hun eigen STAMINA-modus toegevoegd. Deze functie kun je inschakelen door in het 'Instellingen'-menu naar 'Batterij' te gaan. Hier tik je op 'STAMINA-modus' en vervolgens op de schuifregelaar om de energiebesparing in te schakelen. Hiermee worden automatisch verschillende processen gestopt zodat je accu nog langer mee gaat. In het 'Batterij' menu kun je ook kiezen voor 'Ultra STAMINA-modus'. Hiermee worden nog meer functies uitgeschakeld en bespaar je nog meer energie. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer internetten maar nog wel bellen of sms'en.

Alle vragen & antwoorden