Sony Xperia XZ - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Sony Xperia XZ

 • Kan ik met mijn Sony Xperia XZ gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe verbeter ik de accuduur met STAMINA-mode op mijn Sony Xperia XZ?

  Antwoord:

  In plaats van het handmatig uitschakelen van verschillende functies kun je dit met je Sony-toestel op een slimme manier je accu besparen! Sony heeft aan Android hun eigen STAMINA-modus toegevoegd. Deze functie kun je inschakelen door in het 'Instellingen'-menu naar 'Batterij' te gaan. Hier tik je op 'STAMINA-modus' en vervolgens op de schuifregelaar om de energiebesparing in te schakelen. Hiermee worden automatisch verschillende processen gestopt zodat je accu nog langer mee gaat. In het 'Batterij' menu kun je ook kiezen voor 'Ultra STAMINA-modus'. Hiermee worden nog meer functies uitgeschakeld en bespaar je nog meer energie. Zo kun je bijvoorbeeld niet meer internetten maar nog wel bellen of sms'en.

 • Hoe kan ik mijn Sony Xperia XZ verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je Sony-toestel met een computer door middel van een kabel. Deze doe je in de USB-poort van de PC.

  Daarnaast kun je Sony's programma: PC Companion gebruiken. Met dit programma verbind je je smartphone met je computer om zo bestanden over te zetten of een back-up te maken. Ook kun je Xperia Transfer gebruiken, waarmee je content van de ene telefoon naar de andere overzet. 

 • Mijn Sony Xperia XZ reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

 • Hoe zet ik inhoud van mijn oude telefoon over naar mijn Sony Xperia XZ?

  Antwoord:

  Sony ontwikkelde een applicatie zodat je eenvoudig bestanden en contacten overzet van je oude smartphone naar je nieuwe Sony-toestel. Het maakt niet uit of je overstapt van Android, iOS of Windows Phone; met enkele stappen zet je contacten, muziek, foto's, video's, berichten en andere bestanden over. Je gaat als volgt te werk: download de applicatie Xperia Transfer Mobile op je Sony Xperia-toestel. Sluit vervolgens je Sony-smartphone aan op je oude smartphone met de Xperia Transfer-kabel. Heb je geen Transfer-kabel download dan de Xperia Transfer Desktop Tool voor je computer. Zodra de apparaten verbonden zijn, kun je alle inhoud overzetten. Download de app Xperia Transfer Mobile in de Google Play Store.

Alle vragen & antwoorden