Sony Xperia M5 - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

8,0
16 geverifieerde reviews
4 sterren
Heel goed
  • Vormgeving: 8,0
  • Degelijkheid: 8,0
  • Mogelijkheden: 8,0
  • Gebruiksgemak: 9,0
  • Geluidskwaliteit: 8,0

Review van: Harmen de Vries

11 december 2017

2,0
1 ster

Onbetrouwbaar toestel

Bij aanschaf was dit toestel goed. Uitstekende vormgeving en gebruiksgemak. Na 5 maanden begonnen problemen met het scherm en inmiddels al de 4e keer dat het toestel wordt opgestuurd ter reparatie. Ik raad dit toestel af.

Review van: Paul

18 augustus 2017

8,0
4 sterren
Heel goed

Doet wat hij moet doen.

Een mobiel die prima doet wat je tegenwoordig verwacht van een mobiel.

Geheugenruimte is waarom ik mijn M4 (8 GB) wisselde voor een M5 (16 GB). Zonder eigen apps te installeren loopt het geheugen, na updates, al snel vol naar 7,6 GB.
Ik heb niet zoveel apps in mijn mobiel. De M5 werkt nu met al mijn wenselijke apps prima en gebruikt 10,1 GB aan geheugenruimte.

Zelf ge´nstalleerde apps nemen meestal veel geheugen ruimte in beslag en als je het toestel geheugen wilt opschonen (omdat hij vol raakt) blijkt vrijwel niets naar het SD geheugen verplaatst te kunnen worden.

Kortom: koop een toestel met minimaal 16GB aan intern geheugen. De besturing gebruikt namelijk al haast 8 GB. Het SD geheugen is voor eigen bestanden.Vrijwel geen apps kunnen daarnaar verplaatst worden!

Review van: HERMAN Peeters

6 augustus 2017

6,0
3 sterren

wifi loopt constant vast,

na een jaar is de Wifi adapter vast gelopen.
GSM , software update, reset, hard reset, niks hielp er ook in safe mode werkt wifi niet.
opgestuurd naar belsimpel. na 14 dagen terug gekregen maar werkt nog steeds niet.

Review van: Edward

16 juni 2017

10
5 sterren
Fantastisch

Echte aanrader

Erg handige telefoon met een heleboel functies maar helaas wel maar 16gb intern waardoor er eigenlijk geen plaats meer is voor muziek etc. dus dat er een micro-sd kaart in moet.

Camera:
Hele mooie scherpe foto`s met ook hele mooie 4k opnames zeker de selfie-camera ben ik over te spreken, haarscherp! Zeker aangezien je al ongeveer 600 euro moet betalen voor een telefoon met zo een goede selfie-camera. Is ook aan te raden voor iemand die niet een groot fototoestel wil meenemen en toch niet te veel wilt betalen voor een telefoon met zo`n goede camera. Ook de cameraknop aan de zijkant is erg handig ook als je scherm uitstaat druk je op de knop een meteen word de camera geopend, en natuurlijk kun je ook focussen met de knop! De camera doet er overigens lang over om op te starten en zeker het focussen duurt lang in verhouding met anderen.

Geluidskwaliteit:
Helder en klaar geluid. Gaat overigens heel erg hard, Heel handig voor als je buiten bent!

Wifi/Bluetooth/NFC:
Bereik van wifi is erg goed hoewel ik soms de verbinding verlies, ook fijn dat de telefoon dual-band ondersteunt aangezien 5ghz stabieler is.
Bluetooth is gewoon normaal prima bereik, gaat soms wel wat moeilijker door een muur dan normaal. Het koppelen met NFC is heel simpel en het gaat helemaal soepel.

Intern geheugen/RAM/CPU
Er is intern net genoeg plaats voor apps aangezien het systeem erg veel plaats inneemt. Maar de 3GB ram en de octa-core proccesor maken dat weer goed, hangt nooit vast maar, soms duurt het wel wat langer met opstarten. Kan bij heel zwaar gebruik een beetje warm worden, CPU is dan ▒50░C.

Accu:
Ik heb zelf altijd de stamina aanstaan met wifi altijd aan in slaapstand en ik doe er dan gemiddeld 2 dagen mee. De capaciteit is wel aan de krappe kant met 2.600mAh. Ook de quick-charge functie is erg handig zodat je met met eens snellader kunt opladen als je geen tijd hebt en de ultra-stamina gaat heel lang mee.

Android:
Gelukkig ook een update van Android 5.1 naar Android 6.0 Marsmallow. Fijne en praktische aangepaste interface van Sony met nog een paar leuke extra`s zoals themes.

Review van: S.M.E. Klein Hofmeijer

12 juni 2017

10
5 sterren
Fantastisch

Perfect fuctionerende telefoon! En super snelle levering!

Prachtige telefoon, ligt goed in de hand en is lekker ligt! Heeft een erg fijn besturingsysteem en gemakkelijk in de omgang. Alles is erg duidelijk weergegeven. En super snelle levering wat natuurlijk altijd fijn is! Zaterdagavond om 21.09 uur bestelt en de volgende de dag rond 15.00 uur al in huis.

Video's over de Sony Xperia M5

Belsimpel-productvideo voor de Sony Xperia M5