Sony Xperia M Dual Black - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

8,3
8 geverifieerde reviews
4 sterren
Erg goed
  • Camera: 8,8
  • Scherm: 7,8
  • Snelheid: 8,5
  • Batterijduur: 7,8
  • Prijs/kwaliteit: 8,8
9,0
4,5 sterren
Uitstekend

Praktisch kwaliteitsproduct met voldoende capaciteit

R. van Dijk | 3 oktober 2014 over de Sony Xperia M Dual White

De Sony Xperia M Dual overtreft de verwachtingen voor zo'n lage prijs. Goed op de hoogte van de technologische ontwikkelingen, maar met een sterke voorkeur voor een juiste prijs-kwaliteit vermijd ik graag de laatste hypes en focus ik op wat ik echt nodig heb. Het toestel is nu een maand in bezit en gebruik, en voldoet volledig aan de verwachtingen voor een toestel in deze klasse.

Positief:
Handzaam formaat: 4" scherm is niet te groot en ook niet te klein.
Helderheid en resolutie van beeldscherm overtreffen de verwachtingen.
Ervaar geen enkele problemen met de snelheid of afspelen video.
Werking van dual SIM is zoals verwacht. SIM1 als voorkeur voor bellen en 2e SIM als standaard voor dataverkeer.
Voldoende ruimte voor o.a. Spotify, Open Street Map (OsmAnd+), NOS, NS Reisplanner en extra browsers.
Batterijduur is prima. Stamina Mode zorgt voor extra lang gebruik.
Privacy-instelling voor adresboek. Er is de keuze bij het toevoegen van contacten tussen SIM1, SIM2, lokaal toestel en Google Contacten.
Gesprekskwaliteit is erg goed. Ruis tijdens gesprekken wordt volledig onderdrukt, waardoor soms onterecht de indruk ontstaat dat de verbinding is weggevallen.
Bluetooth en Tethering werken naar verwachting zonder extra apps.

Neutraal:
Camera is voor mij minder belangrijk, maar ik heb er al een paar mooie foto's mee weten te maken. Bij slecht licht is de kwaliteit wel merkbaar lager.
Relatief weinig bloatware. Uiteraard de gebruikelijke Google-, Facebook- en Twitter-apps die makkelijk uitgezet kunnen worden via de instellingen. Gemengde gevoelens over de door Sony meegeleverde apps, o.a. de widgets, Walkman en Sony Connect vallen positief uit, maar bij andere apps is koppeling met het Sony Entertainment Network nodig.
Digitaal toetsenbord met Swype-functionaliteit is meegeleverd, maar Swiftkey werkt net iets beter.
Geïntegreerde speaker klinkt niet perfect, maar zo'n plat toestel heeft natuurlijk ook geen klankkast.

Negatief:
De bijgeleverde USB-oplader is te zwak om snel te kunnen opladen. Hiervoor gebruik de USB-oplader van mijn tablet.
Apps kunnen niet verplaatst worden naar SD-kaart. Hiervoor is rooten noodzakelijk, maar dit heb ik nog niet geprobeerd omdat het geheugen momenteel nog groot genoeg is.
Stock browser is ondermaats. Alternatieve browser, o.a. Opera, Dolphin of Firefox is noodzakelijk.

7,5
4 sterren
Goed

Goede keuze

RMA van der Wee | 24 augustus 2014 over de Sony Xperia M Dual White

Mooi van vormgeving, heel mooi scherp, duidelijk en helder beeldscherm, goed geluid en makkelijk te bedienen. Voor mij een hele goede keuze.

7,5
4 sterren
Goed

Degelijk betaalbaar dual sim toestel

Dennis | 28 juli 2014 over de Sony Xperia M Dual Black

Nadat mijn 2 jaar oude Alcatel dual-sim toestel het had begeven, had ik een paar eisen voor mijn nieuwe smartphone:
- Dual Sim.
- Nieuwere Android versie (i.v.m. applicatie ondersteuning).
- Ruimere geheugencapaciteit.
- Camera met flitser.
- Groter en beter scherm.

Na het lezen van diverse websites en reviews, kwam dit toestel naar voren.
Op de site van Belsimpel was hij wel wat lastig te vinden, daar er geen zoekfunctie is voor dual sim toestellen. Zoeken op de website kan zeker dan ook zeker beter.
Ik kwam uit op HTC en Samsung, waarbij HTC de bovenhand ging krijgen.
Echter kwam een vriend van mij met de opmerking over dit toestel en gelet op de negatieve reviews van de HTC (Desire 310) heb ik voor de Sony gekozen.
Daarbij heb ik ook direct de leather flip cover besteld speciaal voor dit model.

Ik had dit toestel om 21:00 besteld en wegens traagheid van PostNL duurde de levering een dag extra. Belsimpel had deze wel op tijd aan PostNL afgegeven en stonden mij keurig te woord toen ik de status navroeg.
Ik heb het toestel laten afleveren bij een supermarkt met afhaalservice.
Bij afhalen van het toestel kon de medewerkster van het afhaalpunt het pakketje niet vinden en gewapend met de tracking gegevens blijkt er voor "pakje gemak" pakketten een apart vak te zijn.
Op de site van Belsimpel.nl stond er niet bij dat het pakje gemak betrof, dit had geholpen in de snelheid van het afhalen.

Het toestel was, samen met de case, middelmatig verpakt. Het doosje bevatte wel een paar luchtzakjes, maar om het telefoondoosje zelf zat geen bubbelfolie o.i.d. Het geheel kon niet schuiven, maar omdat de telefoon in zijn fabrieksverpakking tegen de rand aan zat, kon dit zeker beter. De verpakking en de producten waren echter niet beschadigd.
Het toestel zelf werd geleverd met:
- 220V lader met USB connector.
- USB kabel voor aansluiting op lader en/of pc.
- Oordopjes met microfoontje.
- Batterij.
- Boekjes (in het Duits?).

De simsloten zijn van het type microsim. D.w.z. kleiner dan reguliere simkaarten. De kaartjes die ik had konden echter worden gebruikt in reguliere simsloten en door een breekrandje aangepast worden naar microsim.
De simsloten en het Micro-sd slot zitten boven de batterij, dus hiervoor hoeft de batterij niet los.

Het toestel voelt nog vrij licht aan. Desondanks ziet de bouwkwaliteit en prima uit. De backcover zit goed over het voorste deel en ligt met de zijkanten tegen het scherm aan, waardoor het lijkt alsof het 1 geheel is en niet een los achterplaatje. Dit maakt het loshalen trouwens wel iets lastiger.
Het toestel is (met het flipcase hoesje) 1 cm hoger dan een 33 cl frisdrankblikje, ongeveer net zo breed en een goede vinger dik.
Ik heb het toestel vrijwel meteen in de leren flip case gestopt en deze zat er erg stevig in. Omdat het hoesje speciaal gemaakt is voor dit toestel waren de gaten voor de speaker en camera netjes uitgesneden.
Wel mis ik een uitsnede aan de voorzijde bij het notificatieledje en moet je dus de case open klikken om te zien of deze knippert.
Het hoesje sluit met een magneetstrip, wat erg fijn werkt.
Inmiddels is wel na een weekje een hoekje afgebroken van dit hoesje, waar ik de oorzaak nog niet van weet, maar de telefoon is niet beschadigd en hij zit er verder nog stevig genoeg in.

Bij het aanzetten van het toestel, bleek deze inderdaad op te starten met Duitstalig welkomstbericht. Echter 1 van de eerste stappen is de taal instellen en daar kon ik al direct voor o.a. Nederlands kiezen.
Ik denk dat vanaf het aanzetten het een minuut duurt alvorens de telefoon bruikbaar is.
Het doorlopen van de eerste stappen is eenvoudig en al snel werden de netwerken van de simkaarten herkend en kon ik ermee bellen.
De data moest ik wel handmatig instellen (Vodafone zakelijk), maar omdat ik dit al eens eerder had gedaan leverde dat geen probleem op.

Wat feitjes met een verse start zonder aanvullende apps etc.
- Android 4.2.2, vanuit Motorola upgrade naar 4.3 mogelijk (nog geen 4.4).
- Device Mem is 2GB, waarvan 1,5GB beschikbaar.
- Running Mem is 768MB, waarvan 478MB vrij.
- Model C2005.

Het toestel is behoorlijk snel. Menu's lopen erg soepel en apps als Google Maps en webbrowser zijn lekker vlot.
Het scherm verbaasde me zeker niet en is eigenlijk alleen met reflectie door de zon lastig om te zien.
De ingebouwde lichtsensor meet de lichtinval en past het scherm na een seconde of 5 prima aan.
De knoppen voelen op zich prima aan. Het toestel heeft geen fysieke home knop meer.
De camera met flits is goed, niet geweldig. Het is even wennen aan de fotofunctie en je moet een seconde geduld hebben alvorens de foto ook echt genomen is.
Het uitzetten van het scherm gaat d.m.v. de powerknop.
De sensor die gebruikt wordt om bij het bellen niet per ongeluk op knopjes te drukken, zet het scherm niet uit. Dat is jammer, want met de flipcase zou dat een aardige toevoeging zijn. Hij dimt deze wel, want de lichtsensor denkt dan dat het donker is en past de lichtintensiteit van het scherm aan.
Bij het laden van het toestel gaat ook het scherm aan en kan met de powerknop worden uitgezet.

De bijgeleverde Sony Xperia programma's zijn redelijk, maar uiteraard levert Google de grootste bijdrage met de apps en Play Store.
Dan komt de telefoon (uiteraard) met de diverse social apps die helaas nogal wat ruimte in beslag nemen en zonder een eventuele aanpassing van de software niet te verwijderen zijn. Persoonlijk zie ik liever een koppeling van dergelijke software welke dan pas gaan installeren, maar vanuit de telefoonleveranciers begrijp ik deze keuze wel.
De startschermen zijn goed instelbaar.
De hardheid van het trillen helaas niet, dat is aan of uit en ik vind dat het wat harder zou mogen als deze in de stil modus staat.

Er ontbreekt standaard een app voor het flitslampje aan te zetten. Dat vind ik zelf erg handig omdat ik vaker in wat donkere delen moet zoeken naar aansluitingen. Hiervoor gebruikte ik eerst het LCD scherm, maar met een app (TeslaLED, 450KB) werkt dit prima met de LED.
Filmpjes vanuit o.a. YouTube spelen gaat prima af zonder haperingen.
Daarbij zie ik dat 360p het hoogste is dat hij afspeelt, maar hoger is ook eigenlijk niet zinvol omdat hij dit dan toch moet terug schalen.
Misschien dat een echte 720p video wel zo afspeelt, maar dat is voor mij niet belangrijk.
Het geluid is mono, maar wel vrij redelijk voor een telefoon.
Het hoesje omklappen helpt als een soort van reflectie en daarmee wordt het geluid iets doffer, maar wel meer naar de voorkant gericht en vind ik het beter klinken.
Vanuit een gelockt scherm kan direct een foto/filmpje worden gemaakt zonder eerst te hoeven unlocken. Dat kan handig zijn voor net even dat snelle shotje. Dan zit er vanuit het lockscherm ook nog een ander scherm met een plus symbool waar ik nog niet over uit ben wat dat doet.
Ik vermoed dat je daar apps kunt neerzetten om snel berichtjes uit te lezen van bijvoorbeeld WhatsApp of Facebook of Twitter o.i.d.

Als laatste wil ik opmerken dat de batterij gemakkelijk een dag meegaat.
Met de Xperia opties voor powersave is 2 dagen een makkie en langer ook als ik de data omzet naar gsm only en geen WiFi gebruik.

Al met al een goede keuze voor een toestel met aardige specificaties die niet de hoofdprijs hoeft te kosten.
Ik kan dit toestel en de leren flip case dan ook aanraden.
Wat zou beter kunnen in dit toestel :
- Android 4.4 ondersteuning.
- Keuze voor software i.p.v. niet verwijderbare Xperia en social apps.
- Stereo geluid.
- HD/720p filmpjes kijken.
- Camerakwaliteit en snelheid van foto's maken.

7,5
4 sterren
Goed

Super toestel

L E Koolman | 13 juli 2014 over de Sony Xperia M Dual Black

Eindelijk een goed Dual Sim toestel gevonden.
Na het proberen van verschillende Dual Sim toestellen is deze de beste van allemaal qua prestaties, opties en snelheid.
Hiervoor ook een Sony Xperia Z gehad en de Xperia M Dual zit niet zo ver vandaan qua prestaties en snelheid.
Top toestel.
Blij als een klein kind met mijn Xperia M Dual.

7,5
4 sterren
Goed

Toptoestel

Mark | 12 juni 2014 over de Sony Xperia M Dual Black

Aangenaam verrast door deze voordelige smartphone wat betreft snelheid, bouwkwaliteit en opties.