Sony informatie over telefoons, besturingssystemen, muziek en garantie

Over Sony

Sony Mobile is onderdeel van het Japanse Sony Corporation en richt zich op het maken van smartphones en tablets. Het bedrijf stond voorheen bekend als Sony Ericsson. In 2001 begonnen Sony en Ericsson een samenwerkingsverband: de bedrijven konden op deze manier hun kennis samenvoegen. Eind 2011 kocht Sony het deel van Ericsson op, waardoor halverwege 2012 de naam Sony Ericsson van telefoons verdween. Vanaf dat moment werd alleen de naam Sony nog gebruikt.


Sony telefoons

Sony heeft één smartphone-familie: Xperia. De toestellen staan bekend om hun strakke en mooie design en de uitstekende camera’s. Veel smartphones van Sony, met name de high-end modellen, zijn waterdicht. Sony gebruikt Google’s besturingssysteem Android op de telefoons. Naast de high-end toestellen biedt Sony ook enkele budgetsmartphones aan. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om uit te kiezen! Op Belsimpel.nl vind je de beste Sony aanbiedingen.


Sony Xperia 10

Sony heeft een opvallend toestel op de markt gebracht onder de naam Sony Xperia 10. Wat deze smartphone zo bijzonder maakt is de 21:9 beeldverhouding die langwerpiger is dan die van de concurrenten. Het kijken van films levert hierdoor een nog betere kijkervaring op. De 10 Plus heeft een nog groter beeldscherm waardoor je geen enkel detail ontgaat. De dubbele camera op de achterkant maakt daarnaast mooie foto’s en video’s en de vingerafdrukscanner op de achterkant is razendsnel. De 64GB intern geheugen is ook uit te breiden zodat je altijd genoeg ruimte hebt voor je apps en andere bestanden!

Specificaties Sony Xperia 10

 • 6 inch display
 • Dubbele camera
 • Snapdragon 630
 • 64GB opslag
 • 21:9 beeldverhouding

Sony Xperia 5

De Sony Xperia 5 is een krachtige en opvallende smartphone. Het 6.1-inchscherm heeft namelijk een beeldverhouding van 21:9, waardoor het toestel wat langwerpig is. Zo heb je bij het kijken van films geen last van zwarte balken. Deze smartphone heeft drie camera’s op de achterkant: een hoofdcamera, een wijdhoeklens en een camera waarmee je kunt zoomen. De Snapdragon 855-processor kan veel verschillende apps zonder moeite draaien en is ook nog eens energiezuinig. Met de opslagcapaciteit van 128GB kun je veel multimedia opslaan!

Specificaties Sony Xperia 5

 • 6.1-inchdisplay
 • Drie 12-megapixelcamera's
 • Snapdragon 855
 • 128GB opslag
 • 21:9 beeldverhouding

Sony Xperia 1

Op het Mobile World Congress dat in februari 2019 werd gehouden is de Sony Xperia 1 gepresenteerd. Dit toestel moet het hebben van onder andere de langwerpige verhouding van 21:9. Hierdoor kun je optimaal films kijken in dit specifieke formaat, want zwarte balken, die zie je dan niet meer. Op de achterkant zijn een drietal camera’s te vinden met elk hun unieke eigenschappen. Zo schiet je altijd en overal een perfect plaatje, bijvoorbeeld met optische zoom of om een nog mooier scherptediepte-effect te creëren. De Xperia 1 wordt aangedreven door de Snapdragon 855-chipset, heeft een accu aan boord van 3330mAh en wordt geleverd met Android 9.0 Pie!

Specificaties Sony Xperia 1

 • 6.4 inch 4K-display met 21:9-ratio
 • Drie camera's op achterkant
 • Snapdragon 855
 • 128GB opslag
 • 3330mAh-accu

Sony Besturingssysteem

Alle Sony Xperia-smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Dit betekent dat je via de Google Play Store applicaties en spelletjes kunt installeren. Veel hiervan zijn gratis! Net als veel andere fabrikanten ontwikkelde ook Sony een eigen laag voor de software. Dit betekent dat toestellen uit de Xperia-serie over features en applicaties beschikken die andere smartphones niet hebben. Deze laag heet Sony Xperia UI. De interface lijkt veel op een lege versie van Android. Apps die Sony hier onder andere aan heeft toegevoegd zijn Album, Films en Walkman.


Sony Muziek

Op de Xperia-toestellen van Sony staat de muziek-app Walkman. De app zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je favoriete muziek. Om muziek luisteren nog leuker te maken ontwikkelde Sony ook accessoires die compatibel zijn met de toestellen. Via NFC is het eenvoudig om je Xperia toestel te verbinden met bijvoorbeeld een speaker van Sony. Ook heeft Sony de eigen streamingservice Music Unlimited. Hier vind je miljoenen nummers!


Sony Garantie en Reparatie

Met een Sony-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je 6 maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.