Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Sony informatie over telefoons, besturingssystemen, muziek en garantie

Over Sony

Sony Mobile is onderdeel van het Japanse Sony Corporation en richt zich op het maken van smartphones en tablets. Het bedrijf stond voorheen bekend als Sony Ericsson. In 2001 begonnen Sony en Ericsson een samenwerkingsverband: de bedrijven konden op deze manier hun kennis samenvoegen. Eind 2011 kocht Sony het deel van Ericsson op, waardoor halverwege 2012 de naam Sony Ericsson van telefoons verdween. Vanaf dat moment werd alleen de naam Sony nog gebruikt.


Sony telefoons

Sony heeft één smartphone-familie: Xperia. De toestellen staan bekend om hun strakke en mooie design en de uitstekende camera’s. Veel smartphones van Sony, met name de high-end modellen, zijn waterdicht. Sony gebruikt Google’s besturingssysteem Android op de telefoons. Naast de high-end toestellen biedt Sony ook enkele budgetsmartphones aan. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om uit te kiezen! Op Belsimpel.nl vind je de beste Sony aanbiedingen.


Sony Xperia XZ3

De Sony Xperia XZ3 is het nieuwste vlaggenschip van Sony en is tevens de eerste Sony smartphone met een OLED-scherm! Dit toestel richt zich net als zijn voorganger op entertainment. Het nieuwe OLED-scherm levert dan ook nog mooiere kleuren. Er zijn twee luidsprekers aanwezig voor goed geluid en de slimme trilmotor reageert op het beeld. De Snapdragon 845 zorgt wederom voor top prestaties, handig tijdens het gamen bijvoorbeeld! Verder schiet je met de enkele 19-megapixelcamera haarscherpe foto's en is de behuizing waterbestendig. Ook is het toestel draadloos op te laden én via Qualcomm Quick Charge.

Specificaties Sony Xperia XZ3

 • 6 inch OLED-scherm
 • 19-megapixelcamera
 • Snapdragon 845
 • 64GB opslag
 • IP68-certificering

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony heeft de XZ2-lijn uitgebreid met een zeer high-end device: de Sony Xperia XZ2 Premium. Hiermee zien we voor het eerst een Sony-smartphone met een dubbele camera en daarnaast maakt het 4K display zijn terugkeer. Dit is dan ook het perfecte toestel als je je beelden op de beste manier wilt terugkijken. De dubbele camera schiet foto's van 19 megapixels en presteert ook bij slecht licht nog erg goed! Bij het terugkijken van je beelden schakelt het display over naar de 4K resolutie zodat je alle details haarfijn kunt zien. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 845-chipset, rekenkracht kom je dus niet tekort! De behuizing van dit toestel is waterbestendig dus je kunt gerust fotograferen of filmen in de regen.

Specificaties Sony Xperia XZ2 Premium

 • 5.8 inch 4K-display
 • Dubbele camera
 • Snapdragon 845
 • 64GB opslag
 • IP68-certificering

Sony Xperia XZ2 (Compact)

Sony presenteerde in februari 2018 hun nieuwe Xperia XZ-lijn toestellen tijdens het Mobile World Congress. Het ging hierbij om zowel een opvolger van zowel de Sony Xperia XZ1 en de Xperia XZ2 Compact. Bij de deze nieuwe lijn toestellen heeft Sony gekozen voor een volledig nieuw ontwerp. Hierbij is de behuizing dit keer meer afgerond, is de vingerafdrukscanner verplaatst naar de achterzijde en zijn de schermranden een stuk kleiner geworden! De Sony Xperia XZ2 is voorzien van een 5.7-inchdisplay met een Full HD-resolutie. Met de Sony Xperia XZ2 Compact heb je net als bij de XZ1 Compact zeer veel rekenkracht in een kleine behuizing. Dit toestel heeft een schermdiagonaal van 5 inch en is dus zeer handzaam dankzij de kleine schermranden! Beide toestellen worden aangedreven door de Snapdragon 845 en hebben een bijzonder goede Motion Eye-camera met 19 megapixels.

Specificaties Sony Xperia XZ2

 • 5.7 inch HDR-display
 • 19-megapixelcamera
 • Snapdragon 845
 • 64GB opslag
 • IP68-certificering

Sony Xperia XA2-series

De Sony Xperia XA2 Ultra is een update van de populaire XA1 Ultra. Met dit toestel heeft Sony het ontwerp iets omgegooid. Het toestel heeft nu een ligt gebogen behuizing waardoor het toestel fijn in de hand ligt en de vingerafdrukscanner is verplaatst naar de achterzijde. Een bijzondere extra is dat dit toestel een dubbele frontcamera heeft! De XA2 beschikt verder over 4GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen en een groot 6.0-inchscherm. Naast de XA2 Ultra is er ook wederom een wat kleinere variant, de Sony Xperia XA2. Dit toestel is perfect als je een wat handzamer toestel wilt. Dit toestel is met een schermgrootte van 5.2 inch namelijk een stukje kleiner. Aan de achterzijde is dezelfde 23-megapixelcamera aanwezig maar aan de voorzijde is dit keer één camera te vinden.

Specificaties Sony Xperia XA2 Ultra

 • 6.0-inchdisplay
 • 23-megapixelcamera
 • Dubbele frontcamera
 • 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen
 • 4GB werkgeheugen

Sony Besturingssysteem

Alle Sony Xperia-smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Dit betekent dat je via de Google Play Store applicaties en spelletjes kunt installeren. Veel hiervan zijn gratis! Net als veel andere fabrikanten ontwikkelde ook Sony een eigen laag voor de software. Dit betekent dat toestellen uit de Xperia-serie over features en applicaties beschikken die andere smartphones niet hebben. Deze laag heet Sony Xperia UI. De interface lijkt veel op een lege versie van Android. Apps die Sony hier onder andere aan heeft toegevoegd zijn Album, Films en Walkman.


Sony Muziek

Op de Xperia-toestellen van Sony staat de muziek-app Walkman. De app zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je favoriete muziek. Om muziek luisteren nog leuker te maken ontwikkelde Sony ook accessoires die compatibel zijn met de toestellen. Via NFC is het eenvoudig om je Xperia toestel te verbinden met bijvoorbeeld een speaker van Sony. Ook heeft Sony de eigen streamingservice Music Unlimited. Hier vind je miljoenen nummers!


Sony Garantie en Reparatie

Met een Sony-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je 6 maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.