Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Sony informatie over telefoons, besturingssystemen, muziek en garantie

Over Sony

Sony Mobile is onderdeel van het Japanse Sony Corporation en richt zich op het maken van smartphones en tablets. Het bedrijf stond voorheen bekend als Sony Ericsson. In 2001 begonnen Sony en Ericsson een samenwerkingsverband: de bedrijven konden op deze manier hun kennis samenvoegen. Eind 2011 kocht Sony het deel van Ericsson op, waardoor halverwege 2012 de naam Sony Ericsson van telefoons verdween. Vanaf dat moment werd alleen de naam Sony nog gebruikt.


Sony Telefoons

Sony heeft één smartphone-familie: Xperia. De toestellen staan bekend om hun strakke en mooie design en de uitstekende camera’s. Veel smartphones van Sony, met name de high-end modellen, zijn waterdicht. Sony gebruikt Google’s besturingssysteem Android op de telefoons. Naast de high-end toestellen biedt Sony ook enkele budgetsmartphones aan. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om uit te kiezen! Op Belsimpel.nl vind je de beste Sony aanbiedingen.

Sony Xperia Z5

Als opvolger van de Sony Xperia Z3 heeft Sony op de IFA-beurs 2015 in Berlijn de Sony Xperia Z5 aangekondigd. Dit toestel is op een aantal vlakken met sprongen vooruit gegaan, waaronder de camera. Waar de camera van de Z3 al bijzonder goed was, is die van de Z5 nóg beter. Zo heeft de Xperia Z5 een 23-megapixelcamera met ook nog bijzondere features. Zo maakt de Z5 gebruik van razendsnelle autofocus, kan de lens vijf keer zoomen zonder kwaliteitsverlies en kan er gebruik worden gemaakt van optische beeldstabilisatie. Daarnaast beschikt het toestel over een krachtige Snapdragon 810 octacore-processor, 3 GB RAM-geheugen en een 5.2-inchscherm in Full-HD-kwaliteit. Naast deze unieke hardware is de Sony Xperia Z5 ook nog eens waterdicht en stofbestendig! Bekijk onze aanbiedingenpagina voor de beste Sony Xperia Z5 aanbiedingen!

Sony Xperia Z5 Compact

Het kleinere broertje van de Z5 is de Sony Xperia Z5 Compact. De naam zegt het al: het toestel is een stuk compacter dan de Xperia Z5. Deze Z5 Compact is perfect als je op zoek bent naar een high-end toestel in een handzaam formaat. De term Compact vinden we terug in de schermgrootte van 4.7 inch, in tegenstelling tot de 5.2 inch van de Xperia Z5. Ondanks het kleinere scherm heeft Sony het voor elkaar gekregen dat de prestaties hetzelfde zijn. De Sony Z5 Compact beschikt namelijk verder over dezelfde specificaties als zijn grote broer. Op onze speciale aanbiedingenpagina vind je de beste Sony Xperia Z5 Compact aanbiedingen!

Sony Xperia X Performance

Waar iedereen begin 2016 nieuwsgierig wachtte op Sony’s nieuwe Xperia Z6, bleek dat de Z-serie door Sony is stopgezet. In plaats daarvan hebben we de X-lijn, waarvan elk toestel een focus heeft op één specifiek onderdeel. De Sony Xperia X Performance is zoals de naam doet vermoeden een all-round krachtpatser en mag gezien worden als een waardige opvolger van de Z5. Met de krachtige Snapdragon 820-processor heeft deze X Performance genoeg rekenkracht om zelfs de zwaarste apps te draaien zonder enig probleem. De 23-megapixelcamera beschikt bovendien over een erg bijzondere functie: de software voorspelt namelijk hoe dieren of mensen bewegen. Hierdoor zijn scherpstellen en het schieten van actiefoto’s makkelijker dan ooit! Daarbij is de X Performance stof- en waterdicht. Zo is de telefoon zowel van binnen als van buiten ontzettend sterk.

Sony Xperia XA

Wat aan de Sony Xperia XA vooral erg opvalt is het mooie grote scherm. Het beeldscherm beslaat bijna de hele breedte van de telefoon en is aan de randen gebogen, waardoor het beeldscherm naadloos overgaat in de behuizing. Het display is dus zo groot mogelijk gemaakt en je ziet geen randen meer aan de zijkant. Zo heb je dus een mooi groot scherm, terwijl de telefoon toch een handzaam formaat heeft. Het scherm heeft een hele levendige kleurweergave en goede kijkhoeken. Ook heeft dit toestel een hele handige cameraknop. Je maakt hiermee direct foto’s, waardoor je nooit meer een onverwachts foto-moment meer mist.


Sony Besturingssysteem

Alle Sony Xperia-smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Dit betekent dat je via de Google Play Store applicaties en spelletjes kunt installeren. Veel hiervan zijn gratis! Net als veel andere fabrikanten ontwikkelde ook Sony een eigen laag voor de software. Dit betekent dat toestellen uit de Xperia-serie over features en applicaties beschikken die andere smartphones niet hebben. Deze laag heet Sony Xperia UI. De interface lijkt veel op een lege versie van Android. Apps die Sony hier onder andere aan heeft toegevoegd zijn Album, Films en Walkman.


Sony Muziek

Op de Xperia-toestellen van Sony staat de muziek-app Walkman. De app zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je favoriete muziek. Om muziek luisteren nog leuker te maken ontwikkelde Sony ook accessoires die compatibel zijn met de toestellen. Via NFC is het eenvoudig om je Xperia toestel te verbinden met bijvoorbeeld een speaker van Sony. Ook heeft Sony de eigen streamingservice Music Unlimited. Hier vind je miljoenen nummers!


Sony Garantie en Reparatie

Met een Sony-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je 6 maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Sony Garantie & Reparatie pagina.