Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Sony informatie over telefoons, besturingssystemen, muziek en garantie

Over Sony

Sony Mobile is onderdeel van het Japanse Sony Corporation en richt zich op het maken van smartphones en tablets. Het bedrijf stond voorheen bekend als Sony Ericsson. In 2001 begonnen Sony en Ericsson een samenwerkingsverband: de bedrijven konden op deze manier hun kennis samenvoegen. Eind 2011 kocht Sony het deel van Ericsson op, waardoor halverwege 2012 de naam Sony Ericsson van telefoons verdween. Vanaf dat moment werd alleen de naam Sony nog gebruikt.


Sony telefoons

Sony heeft één smartphone-familie: Xperia. De toestellen staan bekend om hun strakke en mooie design en de uitstekende camera’s. Veel smartphones van Sony, met name de high-end modellen, zijn waterdicht. Sony gebruikt Google’s besturingssysteem Android op de telefoons. Naast de high-end toestellen biedt Sony ook enkele budgetsmartphones aan. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om uit te kiezen! Op Belsimpel.nl vind je de beste Sony aanbiedingen.


Sony Xperia XZ1 (Compact)

In augustus 2017 is op de IFA elektronicabeurs in Berlijn de Xperia XZ1-serie aangekondigd, bestaande uit de Sony Xperia XZ1 en de Sony Xperia XZ1 Compact. De XZ1 heeft een 5.2-inchscherm met een full HD-resolutie. Voor degene die op zoek is naar een handzamere telefoon biedt Sony de XZ1 Compact, met een 4.6-inchscherm. Beide toestellen zijn uitgerust met Android 8.0 Oreo en hebben een geheugen van 32GB (XZ1 compact) of 64GB (XZ1). Net als in sommige andere Xperia-toestellen zien we een handige vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. De 19-megapixelcamera beschikt over geavanceerde cameratechnologiën zoals fasedetectie-autofocus. Daardoor maak je prachtige foto’s met de XZ1 en XZ1 Compact! Filmen doe je bovendien in 4K-kwaliteit.

Specificaties Sony Xperia XZ1

 • 5.2-inchdisplay
 • 19-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Stof- en waterbestendig

Sony Xperia XZ-series

De Xperia XZ-serie bestaat uit de Sony Xperia XZ, de Xperia XZ Premium en de Xperia XZs. De gehele serie kenmerkt zich met de prachtige, hoogwaardige Sony-behuizing. De XZ Premium doet daar nog een schepje bovenop: het toestel is aan de voor- en achterkant bedekt met een laagje Gorilla Glass. Daarnaast beschikken de toestellen in de XZ-serie over krachtige Snapdragon-processoren met veel werkgeheugen (3GB op de XZ en 4GB op de XZs en XZ Premium). Dat maakt de telefoons krachtig, snel en prettig in het gebruik! Bovendien beschikt de hele XZ serie over fantastische camera’s, waarmee je in hoge resolutie foto’s en video’s kunt maken.

Specificaties Sony Xperia XZ Premium

 • 5.2-inchdisplay
 • 19-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Stof- en waterbestendig

Sony Xperia XA2-series

De Sony Xperia XA2 Ultra is een update van de populaire XA1 Ultra. Met dit toestel heeft Sony het ontwerp iets omgegooid. Het toestel heeft nu een ligt gebogen behuizing waardoor het toestel fijn in de hand ligt en de vingerafdrukscanner is verplaatst naar de achterzijde. Een bijzondere extra is dat dit toestel een dubbele frontcamera heeft! De XA2 beschikt verder over 4GB werkgeheugen, 32GB opslaggeheugen en een groot 6.0-inchscherm. Naast de XA2 Ultra is er ook wederom een wat kleinere variant, de Sony Xperia XA2. Dit toestel is perfect als je een wat handzamer toestel wilt. Dit toestel is met een schermgrootte van 5.2 inch namelijk een stukje kleiner. Aan de achterzijde is dezelfde 23-megapixelcamera aanwezig maar aan de voorzijde is dit keer één camera te vinden.

Specificaties Sony Xperia XA2 Ultra

 • 6.0-inchdisplay
 • 23-megapixelcamera
 • Dubbele frontcamera
 • 32GB uitbreidbaar opslaggeheugen
 • 4GB werkgeheugen

Sony Besturingssysteem

Alle Sony Xperia-smartphones draaien op het besturingssysteem Android. Dit betekent dat je via de Google Play Store applicaties en spelletjes kunt installeren. Veel hiervan zijn gratis! Net als veel andere fabrikanten ontwikkelde ook Sony een eigen laag voor de software. Dit betekent dat toestellen uit de Xperia-serie over features en applicaties beschikken die andere smartphones niet hebben. Deze laag heet Sony Xperia UI. De interface lijkt veel op een lege versie van Android. Apps die Sony hier onder andere aan heeft toegevoegd zijn Album, Films en Walkman.


Sony Muziek

Op de Xperia-toestellen van Sony staat de muziek-app Walkman. De app zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van je favoriete muziek. Om muziek luisteren nog leuker te maken ontwikkelde Sony ook accessoires die compatibel zijn met de toestellen. Via NFC is het eenvoudig om je Xperia toestel te verbinden met bijvoorbeeld een speaker van Sony. Ook heeft Sony de eigen streamingservice Music Unlimited. Hier vind je miljoenen nummers!


Sony Garantie en Reparatie

Met een Sony-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je 6 maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.