Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

RugGear informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over RugGear

RugGear Europe is een in Duitsland gevestigd bedrijf dat zich richt op mobiele telefoons die gebruikt kunnen worden onder extreme omstandigheden. RugGear Europe is onderdeel van het Duitse bedrijf i.safe MOBILE GmbH en is gevestigd in Osnabrück. De mobiele telefoons van RugGear zijn speciaal gericht op mensen die van buitenactiviteiten houden, zoals zwemmen, klimmen en fietsen. Ook zijn de telefoons geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in de industrie of in de bouw werken, waarbij het handig is om een telefoon te hebben die tegen een stootje kan. Momenteel biedt Belsimpel.nl geen RugGear-telefoons aan. Toch op zoek naar een robuuste telefoon? Kijk dan eens tussen de Cat-toestellen. Is alleen een waterdichte behuizing ook voldoende, dan zit er vast een geschikte kandidaat bij onze Top 10 Waterdichte telefoons.


RugGear Telefoons

RugGear heeft telefoons in verschillende segmenten. Van een onverwoestbare feature phone in het lagere segment tot een high-end smartphone als de RugGear RG730. De telefoons van RugGear hebben in ieder geval allemaal één ding gemeen: ze zijn sterk en gebouwd om tegen extreme omstandigheden te kunnen. De telefoons beschikken allemaal over een IP68-certificering. Dit betekent dat de telefoons stof- en waterdicht zijn. Uit tests blijkt dat de telefoons tot twee meter diep waterdicht zijn. Verder zijn de toestellen ook bestand tegen onder andere valschade en extreme temperaturen.

RugGear RG730

De RugGear RG730 is een high-end telefoon die gemaakt is om heel te blijven. De telefoon is gebouwd om bestand te zijn tegen extreme omstandigheden, maar is daarnaast ook qua specificaties niet tekort gedaan. Het toestel heeft namelijk een HD 5-inchscherm met een resolutie van 1280x720 pixels. De telefoon beschikt ook over de laatste technologie en is bijvoorbeeld geschikt voor 4G en NFC. 

RugGear RG600

In de zomer van 2016 introduceerde RugGear de RG600, een smartphone met touchscreen die geweldig tegen een stootje kan. Deze telefoon is supergeschikt om bijvoorbeeld mee te nemen wanneer je in de bouw werkt, of ervan houdt om te survivallen. Met de RugGear RG600 heb je niet alleen een water- en stofdicht toestel, maar ook een krachtige accu van maar liefst 3600 mAh. Bovendien kun je al je belevenissen vastleggen met de goede set camera’s van deze telefoon.

RugGear RG100

De RugGear RG100 is een feature smartphone die moeilijk kapot te krijgen is. De telefoon is bestand tegen vrijwel alles: hoge temperaturen, water, luchtdruk, trillingen en ga zo maar door. De telefoon gaat daarnaast ook nog eens erg lang mee. De stand-by-tijd is maar liefst 600 uur en de spreektijd zeker 560 minuten.


RugGear besturingssystemen

De telefoons van RugGear draaien op verschillende versies van Android, met uitzondering van de RugGear RG100 Black dat op een eigen besturingssysteem werkt. Met Android heb je in een handomdraai toegang tot miljoenen apps via de Google Play Store.


RugGear Garantie en Reparatie

Met een RugGear-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je zes maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.