Razer informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over Razer

Razer is op de smartphone markt misschien wel een nieuwe speler, maar onder de gamers is het al jarenlang een zeer bekend bedrijf! Het Amerikaanse bedrijf is in 2005 opgericht en stond een lange tijd voornamelijk bekend om hun op gaming gerichte muizen en toetsenborden. Daar bleef het voor Razer echter niet bij. Later kwamen zij onder andere ook met laptops, headsets en zelfs een slim horloge! In Januari 2017 kocht Razer de kleine smartphone fabrikant Nextbit, bekend van de Nextbit Robin smartphone. Hiermee begonnen al enige geruchten dat Razer de smartphone markt zou gaan betreden.

In November 2017 was het dan eindelijk zo ver. Na vele geruchten en zelfs enige hints vanuit het bedrijf zelf vond er een grote onthulling plaats voor de eerste smartphone van Razer: de Razer Phone.


Razer telefoons

Het smartphone assortiment van Razer valt op dit moment zeker niet groot te noemen. Het bedrijf is nog maar net actief op de smartphone markt en heeft dan ook maar één toestel uitgebracht. De Razer Phone is een verfrissend toestel dat een heel andere focus heeft dan de meeste andere telefoons. Het toestel is te gebruiken als elke andere smartphone maar Razer heeft extra aandacht gestoken in optimalisatie voor gaming op smartphones.

Het eerste toestel van Razer is goed ontvangen en een eventuele opvolger zou ons dan ook niet verbazen. Mochten er in de toekomst meer Razer smartphones uitkomen dan vind je hier ons volledige aanbod.


Razer Phone

Op 15 november 2017 presenteerde Razer hun allereerste smartphone: de Razer Phone. Deze smartphone had een volledig andere insteek dan smartphones van andere fabrikanten. De Razer Phone is namelijk volledig gericht op gaming. Razer heeft bij elk aspect van deze telefoon gedacht aan optimalisaties voor het spelen van games op een smartphone. De belangrijkste feature van dit toestel is dan ook het display met een hogere refresh-rate van 120Hz. Dit zorgt ervoor dat bewegende beelden er nog vloeiender uitzien. Zo mis je in een game vol met actie helemaal niets meer. Ook zijn er grote stereo frontspeakers aanwezig voor extra goede audio. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 835 zodat je geen kracht tekort komt voor mooie games. De Razer Phone blijft een smartphone en daarom mogen camera's niet ontbreken. Aan de achterkant zien we dan gelukkig ook twee prima camera's. Razer heeft zelfs gedacht aan een vingerafdrukscanner, deze is verwerkt in de powerbutton aan de zijkant.

Specificaties Razer Phone

  • 120Hz 5.7-inchdisplay
  • Dubbele 12-megapixelcamera
  • 64GB uitbreidbaar geheugen
  • Stereo luidsprekers)
  • Vingerafdrukscanner in de powerbutton

Razer Phone 2

De Razer Phone 2 werd gepresenteerd op 10 oktober 2018. Hiermee bracht Razer hun tweede smartphone op de markt. Het merk is gefocust op producten die de game-ervaring verbeteren. Het DNA van de gaming laptops is daarom ook terug te vinden in de smartphone. Front-facing speakers, het 120Hz scherm en de Snapdragon 845-chipset maken de Razer Phone 2 een toestel die perfect is voor gamen. Op de achterkant bevindt zich het logo die in 16.8 miljoen verschillende kleuren licht geeft. Notificaties kan je ook syngroniseren met de verlichting van het logo. Er is een grote 4000mAh batterij aan boord waardoor de telefoon erg lang mee gaat op een acculading. Deze batterij is draadloos op te laden en je hebt nog de optie voor QuickCharge+. De twee camera’s op de achterkant filmen in 4k en maken super scherpe foto’s!

Specificaties Razer Phone 2

  • 5.7-inchdisplay
  • Dubbele 12-megapixelcamera
  • 64GB geheugen
  • 4000mAh accu
  • IP67-certificatie

Razer besturingssysteem

Razer heeft voor hun smartphone uiteraard gekozen voor Android als besturingssysteem. Hierbij is gekozen voor een redelijk schone versie van Android met daar bovenop de Nova Launcher Prime met een eigen Razer-thema. Hiermee krijgt de interface een stoer 'Gamer' uiterlijk. Verder kun je dankzij de Nova Launcher je toestel uitgebreid naar eigen smaak inrichten.


Razer Garantie en Reparatie

Op telefoons van Razer zit twee jaar garantie en op de meegeleverde accessoires krijg je zes maanden garantie. Onder accessoires vallen onder andere accu's, headsets en opladers.

Meer informatie vind je op de Garantie & Reparatie pagina.