‹ Alle nieuwsberichten

Apple presenteert: De nieuwe iPhone 15-serie en Apple Watch 9

Apple presenteert: De nieuwe iPhone 15-serie en Apple Watch 9

Op 12 september 2023 om 19:00 kondigde Apple de nieuwe iPhone 15 serie aan! De modellen in de nieuwe iPhone serie hebben onder andere een nieuwe processor en grotere batterij gekregen. Vanaf vrijdag 15 september kan je de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max bestellen bij Belsimpel. Naast de serie toestellen zijn ook de nieuwe Apple Watch Series 9 aangekondigd.

Verbeteringen voor iPhone 15 en de iPhone 15 Plus

De basismodellen van de Apple iPhone 15 serie zijn er in meerdere gebieden op vooruit gegaan. Veel features die vorig jaar enkel op de Pro-modellen zaten, zijn nu ook overgebracht naar de 15 en de 15 Plus. Zo zijn ze uitgerust met de Dynamic Island, waardoor de camerauitsparing aan de voorkant bijna niet zichtbaar is. Verder hebben ze ook een verbeterde 48-megapixelcamera gekregen. Het scherm van de iPhone 15 serie is nagenoeg hetzelfde als die van zijn voorganger, maar de Pro modellen hebben een iets dunnere rand langs het scherm gekregen. Hierdoor ziet de telefoon er nóg strakker uit.

Daarnaast zijn álle modellen uitgerust met een USB-C poort. Voorheen hadden alle modellen een Lightning-aansluiting. 

Extra verbetering voor de Pro-modellen

De Pro modellen echter hebben nog meer verandering doorgemaakt. Zo is het frame nu gemaakt van titanium in plaats van RVS. Ook is er in plaats van de alert slider, een actieknop geïnstalleerd. Deze kan je instellen zoals je zelf wil! Je kan hem bijvoorbeeld gebruiken om een app te openen die je vaak gebruikt.

Hoewel de iPhone 15, 15 Plus en 15 Pro een camera-upgrade hebben gekregen, is de echte vooruitgang in de camera exclusief voor de iPhone 15 Pro Max. Zo heeft de Pro Max een enorm verbeterde telelens die een 5x optische zoom mogelijk maakt.

Nieuwe Apple Watch Series 9

Bij de nieuwe iPhone serie hoort natuurlijk ook een nieuwe Apple Watch: de Apple Watch 9. De 9e generatie Apple Watch heeft een vernieuwde chip gekregen: de S9, welke op dezelfde technologie is gebouwd als Apple’s A15 chip. Zo is de Watch wat sneller en efficiënter dan zijn voorganger, de Apple Watch 8. Het uiterlijk van het toestel is hetzelfde

iPhone 15 kopen bij Belsimpel

De Apple iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro en 15 Pro Max bestel je vanaf vrijdag 15 september bij Belsimpel als los toestel of in combinatie met een abonnement.