Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Microsoft Lumia 950 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Microsoft Lumia 950

 • Kan ik met mijn Microsoft Lumia 950 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe kan ik mijn Microsoft Lumia 950 gebruiken met de Microsoft Display Dock?

  Antwoord:

  Met de Microsoft Display Dock maak je van je telefoon een echte pc. Als je een Display Dock hebt kan je eenvoudig verschillende apparatuur aansluiten op je smartphone. Je sluit bijvoorbeeld een muis, toetsenbord en beeldscherm aan en kan dan net als op een normale pc werken. Omdat je smartphine is uitgerust met Windows 10 werkt de overgang van mobiel naar groot scherm naadloos. Windows 10 is immers gemaakt als hybride versie, waarmee je makkelijk kan schakelen tussen alle platformen. Alle apps op je toestel kun je met de Display Dock dus op groot scherm grebruiken! Dit is vooral erg handig bij applicaties als Microsoft Office, Outlook en Edge. Een smartphone Windows 10 is noodzakelijk om het Microsoft Display Dock te gebruiken. 

  Het aansluiten van je telefoon op een scherm, muis of toetsenbord gaat heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de verschillende stekkers op de juiste manier aansluiten. Hieronder lees je hoe.

  Zo werkt het:

  1. Je plaatst het Microsoft Display Dock op je tafel of bureau waar je je scherm, muis en toetsenbord wilt aansluiten.

  2. Sluit je smartphone aan op het Display Dock. Dit doe je de met de daarvoor bestemde kabel met de micro USB-aansluting. 

  3. Via een van de aansluitingen aan de andere kant van het Display Dock kan je het scherm, de muis en het toetsenbord aansluiten. Hiervoor zijn verschillende ingangen, namelijk USB-C, DisplayPort en HDMI. Vergeet niet de invoer van het scherm (als dit bijvoorbeeld een TV is) op HDMI te zetten. 

  4. Ga aan de slag met je speciale smartphone-pc combinatie!

  Geen extra software nodig

  Je hoef zelf geen extra software te installeren om gebruik te maken van het Display Dock. Door de toevoeging van Continuum aan Windows 10 schakelt het besturingssysteem automatisch naar de juiste versie. Sluit je de telefoon dus aan op een beelscherm, dan schakelt deze uit zichzelf naar de desktopmodus.

 • Is mijn Microsoft Lumia 950 geschikt voor Windows 10 Mobile?

  Antwoord:

  Windows-toestellen worden vanaf 2016 standaard geleverd met Windows 10. Onderstaande Lumia-toestellen krijgen een gratis upgrade naar Windows 10 Mobile zodra deze beschikbaar is gemaakt door Microsoft:

  • Lumia 430
  • Lumia 435
  • Lumia 532
  • Lumia 535
  • Lumia 540
  • Lumia 635
  • Lumia 640 en 640 XL
  • Lumia 735
  • Lumia 830
  • Lumia 930

  Of jouw Windows Phone geschikt is voor Windows 10 Mobile kun je checken met de Upgrade Advisor app. Je kan deze app downloaden uit de Microsoft Store. Om Windows 10 Mobile te kunnen installeren moet je telefoon in ieder geval draaien op Windows 8.1 en heb je minimaal 8 GB vrije ruimte nodig. 

  Om je smartphone te kunnen upgraden naar Windows 10 moet je in ieder geval de Lumia Denim software-update geïnstalleerd hebben. Deze is beschikbaar voor alle toestellen met Windows 8.1. 

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

 • Hoe krijg ik software updates voor mijn Microsoft Lumia 950?

  Antwoord:

  Zodra er een update van Windows Mobile beschikbaar is voor je telefoon, ontvang je daar een melding van. De beschikbaarheid van updates is afhankelijk van het type toestel, de regio en de mobiele provider.
  Via Instellingen > Telefoonupdates kun je handmatig controleren of er een update beschikbaar is. Wanneer dit het geval is kun je deze vervolgens eenvoudig downloaden en installeren. Na het installeren zal je toestel vanzelf opnieuw opstarten.

Alle vragen & antwoorden