Microsoft Lumia 950 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Microsoft Lumia 950

 • Kan ik met mijn Microsoft Lumia 950 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe kan ik mijn Microsoft Lumia 950 gebruiken met de Microsoft Display Dock?

  Antwoord:

  Met de Microsoft Display Dock maak je van je telefoon een echte pc. Als je een Display Dock hebt kan je eenvoudig verschillende apparatuur aansluiten op je smartphone. Je sluit bijvoorbeeld een muis, toetsenbord en beeldscherm aan en kan dan net als op een normale pc werken. Omdat je smartphine is uitgerust met Windows 10 werkt de overgang van mobiel naar groot scherm naadloos. Windows 10 is immers gemaakt als hybride versie, waarmee je makkelijk kan schakelen tussen alle platformen. Alle apps op je toestel kun je met de Display Dock dus op groot scherm grebruiken! Dit is vooral erg handig bij applicaties als Microsoft Office, Outlook en Edge. Een smartphone Windows 10 is noodzakelijk om het Microsoft Display Dock te gebruiken. 

  Het aansluiten van je telefoon op een scherm, muis of toetsenbord gaat heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de verschillende stekkers op de juiste manier aansluiten. Hieronder lees je hoe.

  Zo werkt het:

  1. Je plaatst het Microsoft Display Dock op je tafel of bureau waar je je scherm, muis en toetsenbord wilt aansluiten.

  2. Sluit je smartphone aan op het Display Dock. Dit doe je de met de daarvoor bestemde kabel met de micro USB-aansluiting. 

  3. Via een van de aansluitingen aan de andere kant van het Display Dock kan je het scherm, de muis en het toetsenbord aansluiten. Hiervoor zijn verschillende ingangen, namelijk USB-C, DisplayPort en HDMI. Vergeet niet de invoer van het scherm (als dit bijvoorbeeld een TV is) op HDMI te zetten. 

  4. Ga aan de slag met je speciale smartphone-pc combinatie!

  Geen extra software nodig

  Je hoef zelf geen extra software te installeren om gebruik te maken van het Display Dock. Door de toevoeging van Continuum aan Windows 10 schakelt het besturingssysteem automatisch naar de juiste versie. Sluit je de telefoon dus aan op een beelscherm, dan schakelt deze uit zichzelf naar de desktopmodus.

 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn Microsoft Lumia 950, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

Alle vragen & antwoorden