Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Xiaomi informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Xiaomi

Over Xiaomi

Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant, opgericht in 2010. Het merk produceert toestellen van zeer hoge kwaliteit maar voor een bijzonder lage prijs. De eerste Xiaomi-telefoon rolde van de band in 2011. Hoewel het merk dus nog maar piepjong is, is de fabrikant in korte tijd al een van de grootste spelers ter wereld geworden wat betreft smartphone-productie. Met name in Aziatische landen gaan de Xiaomi-telefoons als warme broodjes over de toonbank, maar het merk is hard op weg ook andere delen van de wereld te veroveren. Let op: een nadeel voor de Europese markt is dat de toestellen zijn gefabriceerd voor de Chinese internetfrequenties, wat betekent dat de Xiaomi-telefoons de 4G-verbinding maar heel beperkt ondersteunen.


4G-Internet op een Xiaomi-telefoon

Sommige toestellen van Xiaomi zijn niet volledig afgestemd op de Europese markt. Het gevolg hiervan is dat 4G internet soms niet volledig werkt. Dit komt doordat band 20 (800mHz) soms niet wordt ondersteund. De providers KPN, Telfort, Vodafone, hollandsnieuwe en Tele2 maken met hun 4G netwerk gebruik van onder andere band 20. Bij deze providers kan het dus voor komen dat je niet in heel Nederland gebruikt kunt maken van 4G. In dit geval maakt je toestel direct gebruik van 3G internet waarmee je ook gewoon nog online blijft. Bij de providers T-Mobile en Ben werkt 4G op je Xiaomi-toestel zonder problemen.


Xiaomi telefoons

Xiaomi heeft de laatste jaren met haar telefoons flinke stappen gemaakt. Net als in het begin is prijs-kwaliteit de focus bij deze toestellen, dus je kunt vaak voor een schappelijke prijs een erg leuke telefoon op de kop tikken. De telefoons zijn te verdelen in twee categorieën: Mi-toestellen en Redmi-toestellen. Waar Mi-toestellen meer de focus op high-end specificaties en unieke features hebben, kun je met een Redmi-toestellen beter uit de voeten als je budget beperkt is. De devices zijn niet te gebruiken in het Nederlands, maar Engels is wel als taal in te stellen. Alleen bij de Xiaomi Mi A1, een toestel dat voorzien is van Android One, kan ook de Nederlandse taal worden gebruikt.


Xiaomi Mi Mix 3

De Xiaomi Mi Mix 3 is een opvallende smartphone omdat er geen front-camera is te vinden. Wanneer je een selfie wilt maken, schuif je de achterkant omhoog waardoor er een camera verschijnt. Doordat er geen front-camera aan de voorkant zit en de schermranden zo dun zijn, heb je het gevoel alsof je enkel een beeldscherm vasthoudt. Dit vlaggenschip van Xiaomi is voorzien van een Snapdragon 845-chipset van Qualcomm en is daardoor razendsnel. De dubbele camera maakt daarnaast scherpe foto’s met gave effecten zoals ‘bokeh’. Dankzij 128GB aan opslag sla je meer dan genoeg foto’s op!

Xiaomi Mi Mix 3 specificaties

 • 6.39-inchdisplay met minimale schermranden
 • Snapdragon 845-processor
 • Dubbele camera
 • 128GB Opslag en 6GB RAM
 • Qi-draadloos laden

Xiaomi Mi A2 (Lite)

In september 2017 presenteerde Xiaomi hun eerste Android One smartphone: de Xiaomi Mi A1. Deze telefoon met vrijwel stock Android werd een groot succes en daarom is er nu dan ook een interessante opvolger: de Xiaomi Mi A2 en de Xiaomi Mi A2 Lite. Beide toestellen vallen onder Android One en worden dus met pure Android Oreo geleverd. De Mi A2 wordt aangedreven door de snelle en zuinige Snapdragon 660. Ook is er een goede dubbele camera aanwezig waarmee je leuke portretfoto's schiet. Het scherm heeft een formaat van 6 inch en een beeldverhouding van 18:9. Xiaomi presenteerde de Mi A2 Lite als een goedkoper alternatief. Dit toestel is dan ook iets minder snel maar hij heeft wel een scherm met inkeping en een forse 4000mAh-accu!

Xiaomi Mi A2 specificaties

 • 6-inchscherm met 18:9 beeldverhouding
 • Dubbele 12-megapixelcamera
 • Snapdragon 660
 • Android One-besturingssysteem
 • Vingerafdrukscanner en gezichtsherkenning

Xiaomi Pocophone F1

De Xiaomi Pocophone F1 mag zich met recht een “flagship killer” noemen. Dit toestel is namelijk een high-end telefoon met een midrange-prijs. Zo heeft de Pocophone F1 een Snapdragon 845-processor onder de motorkap, dit is de snelste chipset van 2018. En dankzij de forse 4000mAh-batterij heeft de Xiaomi-telefoon een uitstekende accuduur. Aan de achterkant van de Xiaomi Pocophone F1 zit een dubbele camera voor prachtige foto’s en een snelle vingerafdrukscanner. Er is gewoon een 3,5mm audiopoort aanwezig en kun je kiezen uit 64GB en 128GB opslagvariant.

Xiaomi Pocophone F1 specificaties

 • 6.18-inchdisplay
 • Snapdragon 845-processor
 • Dubbele camera
 • 4000-mAh-batterij
 • Vingerafdrukscanner

Xiaomi Mi 8

Xiaomi bracht in Mei 2018 een nieuw vlaggenschip toestel uit: deze Xiaomi Mi 8. Wat direct opvalt is het grote scherm met inkeping. Dit AMOLED-paneel levert zeer mooi beeld en is met een grootte van 6.21 inch perfect voor gamen of films. Rekenkracht kom je met deze Mi 8 overigens ook niet tekort! Onder de motorkap is namelijk de Snapdragon 845 aanwezig. In de 'notch' vinden we naast de frontcamera en de speaker een aantal extra sensoren. Zo is er bijvoorbeeld een infrarood sensor aanwezig waarmee de gezichtsherkenning zelfs in het donker werkt! Dit vlaggenschip is voorzien van een dubbele camera; met optische beeldstabilisatie en 2x optische zoom!

Xiaomi Mi 8 specificaties

 • 6.21-inchdisplay
 • Snapdragon 845
 • Gezichtsherkenning
 • Dubbele camera met optische beeldstabilisatie
 • Quick Charge 4

Xiaomi Besturingssysteem

Xiaomi ontwikkelde een eigen schil voor het Android-besturingssysteem. Deze schil heet MIUI, wat je uitspreekt als “Me You I”. In dit systeem is het mogelijk te werken met meerdere profielen. Je kunt die ontgrendelen met verschillende vingerafdrukken of wachtwoorden. De profielen kunnen totaal van elkaar verschillen, inclusief opgeslagen foto’s en documenten, apps en achtergronden. Ook is het mogelijk je favoriete acties en applicaties toe te voegen aan een snel-menu aan de zijkant van je scherm. Bovendien geeft je toestel het aan als je gebeld wordt door een telefoonnummer dat door andere Xiaomi-gebruikers is aangemerkt als onbetrouwbaar.


Xiaomi Garantie en Reparatie

Je hebt twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen van Xiaomi. In het geval van accu's en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Op de Garantie & reparatie-pagina vind je meer informatie.