Xiaomi informatie over telefoons, besturingssysteem, navigatie en garantie

Xiaomi

Over Xiaomi

Xiaomi is een Chinese smartphonefabrikant, opgericht in 2010. Het merk produceert toestellen van zeer hoge kwaliteit maar voor een bijzonder lage prijs. De eerste Xiaomi-telefoon rolde van de band in 2011. Hoewel het merk dus nog maar piepjong is, is de fabrikant in korte tijd al een van de grootste spelers ter wereld geworden wat betreft smartphone-productie. Met name in Aziatische landen gaan de Xiaomi-telefoons als warme broodjes over de toonbank, maar het merk is hard op weg ook andere delen van de wereld te veroveren. Let op: een nadeel voor de Europese markt is dat de toestellen zijn gefabriceerd voor de Chinese internetfrequenties, wat betekent dat de Xiaomi-telefoons de 4G-verbinding maar heel beperkt ondersteunen.


Xiaomi telefoons

Xiaomi heeft de laatste jaren met haar telefoons flinke stappen gemaakt. Net als in het begin is prijs-kwaliteit de focus bij deze toestellen, dus je kunt vaak voor een schappelijke prijs een erg leuke telefoon op de kop tikken. De telefoons zijn te verdelen in twee categorieën: Mi-toestellen en Redmi-toestellen. Waar Mi-toestellen meer de focus op high-end specificaties en unieke features hebben, kun je met een Redmi-toestellen beter uit de voeten als je budget beperkt is.


Xiaomi Mi Note 10

De Xiaomi Mi Note 10 is een mooi toestel met veel mogelijkheden. Op de achterkant heeft hij maar liefst vijf camera’s. Al deze camera’s hebben allemaal een eigen functie, waaronder een groothoeklens voor brede onderwerpen, zoals landschappen en een telefotolens waarmee je kunt inzoomen. Hij heeft een krachtige Snapdragon 730G-processor waardoor je ook zwaardere apps zonder problemen kunt gebruiken. Verder heeft hij 128GB aan opslagcapaciteit en een accucapaciteit van 5270mAh. Hiermee kom je gemakkelijk een lange dag door! Onder het display zit een vingerafdrukscanner zodat je je telefoon kunt vergrendelen tegen ongewenste indringers.

Specificaties:

 • 128GB opslaggeheugen
 • Snapdragon 730G-chip
 • 6.47-inch AMOLED-scherm
 • Vingerafdrukscanner onder het display
 • Grote accu van 5270mAh

Xiaomi Mi 9-serie

De opvolger van de Xiaomi Mi 8 is gepresenteerd in februari 2019 in de vorm van de Xiaomi Mi 9 en deze is te verkrijgen in verschillende kleuren waaronder paars, blauw en zwart. Xiaomi brengt later de Xiaomi Mi 9 Lite en de Xiaomi Mi 9 SE, die wat betaalbaarder zijn, onder andere vanwege de andere chip die gebruikt wordt. De Mi 9 SE is wat compacter dan zijn grotere broers, dus hij ligt lekker in de hand en past beter in je broekzak. Alle drie de smartphones zijn voorzien van een goede camera, een mooi AMOLED-scherm en een processor. Dat maakt alle smartphones in deze serie sowieso een mooie keus! 

Xiaomi Mi 9-serie:

 • Tot 6.4-inchdisplay
 • Goede processorkracht
 • 48-megapixelcamera
 • Vingerafdrukscanner in het display
 • Razendsnel opladen

Xiaomi Mi 9T-serie

De Xiaomi Mi 9T is een andere opvallende smartphone omdat er geen front-camera is te vinden. Wanneer je een selfie wilt maken, schuift de frontcam uit de behuizing van het toestel. Doordat er geen frontcamera aan de voorkant zit en de schermranden zo dun zijn, heb je het gevoel alsof je enkel een beeldscherm vasthoudt. Dit toestel van Xiaomi wordt onder de Mi 9 gepositioneerd qua hardware en features, maar biedt nog steeds veel waar voor het geld. Zo zijn er drie camera’s aanwezig evenals een grote accu met snellaadmogelijkheden. Ten slotte is de vingerafdrukscanner verwerkt achter het display en is er een 3,5mm-aansluiting aanwezig om muziek te luisteren met je vertrouwde bedrade oordopjes! Ben je nou op zoek naar een smartphone met alle opties van de Mi 9T, maar kies je liever voor de krachtigste processor? Ga dan voor de Xiaomi Mi 9T Pro, een echte flagship killer!

Xiaomi Mi 9T-serie specificaties:

 • 6.39-inch oled-display zonder inkepingen
 • Snapdragon 730-processor (Mi 9T) of Snapdragon 855 (Mi 9T Pro)
 • Drie camera's op achterkant
 • 128GB Opslag en 6GB RAM
 • Pop-up frontcamera

Xiaomi Mi A3

In september 2017 presenteerde Xiaomi hun eerste Android One-smartphone: de Xiaomi Mi A1. Deze telefoon met vrijwel stock Android werd een groot succes en inmiddels zijn we dan ook aangekomen bij het derde toestel in de reeks, de Xiaomi Mi A3. Dit toestel valt dus onder het Android One-programma en wordt geleverd met een pure versie van Android 9.0 Pie. De Mi A3 wordt aangedreven door de snelle en zuinige Snapdragon 665-processor. Ook zijn er drie camera’s aanwezig waarmee je in elke situatie een prima foto schiet, bijvoorbeeld met het wijdhoeklensje. Er is gekozen voor een AMOLED-scherm en een forse 4030mAh-accu, zodat je genoeg power hebt voor de hele dag!

Xiaomi Mi A3 specificaties

 • 6.09-inchscherm met 19:9 beeldverhouding
 • Drie camera's op de achterkant
 • 3,5mm-aansluiting
 • Android One-besturingssysteem
 • Vingerafdrukscanner verwerkt in display

Xiaomi Redmi 7-serie

De Xiaomi Redmi 7 is een supervoordelige smartphone die je toch een hoop leuke opties biedt! Zo beschikt de Redmi 7 over een lekker groot scherm, waardoor je perfect een serie of film op je smartphone kunt kijken. Ook is de accu mooi groot, want met 4000mAh kun je gemakkelijk een hele dag doorbrengen, zonder naar een stopcontact te moeten rennen. Ook heeft deze Redmi-smartphone nog gewoon een 3,5mm-aansluiting, zodat je hem kunt gebruiken om met je vertrouwde oordopjes een muziekje te luisteren. Ben je nou op zoek naar een smartphone die nóg betaalbaarder is? Check dan het kleine broertje van de Xiaomi Redmi 7, de Xiaomi Redmi 7A! Die is goedkoper door een klassieker compact design en een zuinige Snapdragon 439-chip.

Xiaomi Redmi 7 specificaties

 • 6.26-inchdisplay
 • Snapdragon 632-processor
 • 12-megapixelcamera
 • 4000-mAh-batterij
 • Vingerafdrukscanner op de achterkant

Xiaomi Redmi Note 8

De Xiaomi Redmi Note 8 is een smartphone met een vriendelijke prijs die prima specificaties heeft. Hij heeft onder andere vier camera’s op de achterkant, en dat is heel wat voor de prijs. Hierdoor maakt hij prima foto’s, ook in unieke situaties. Met bijvoorbeeld de macrolens kun je van zeer dichtbij objecten vastleggen, wat voor een tof effect zorgt. Hij heeft een accucapaciteit van 4000mAh en hiermee kom je de hele dag door. Hij is verkrijgbaar met 64GB en 128GB en daarnaast is dit uit te breiden met een geheugenkaartje zodat je altijd genoeg ruimte hebt.

Xiaomi Note 8 specificaties

 • Vier camera’s op de achterkant
 • 4000mAh-accu
 • Snapdragon 665-processor
 • 64GB of 128GB geheugen
 • 6.3-inchdisplay

Xiaomi Besturingssysteem

Xiaomi ontwikkelde een eigen schil voor het Android-besturingssysteem. Deze schil heet MIUI, wat je uitspreekt als “Me You I”. In dit systeem is het mogelijk te werken met meerdere profielen. Je kunt die ontgrendelen met verschillende vingerafdrukken of wachtwoorden. De profielen kunnen totaal van elkaar verschillen, inclusief opgeslagen foto’s en documenten, apps en achtergronden. Ook is het mogelijk je favoriete acties en applicaties toe te voegen aan een snel-menu aan de zijkant van je scherm. Bovendien geeft je toestel het aan als je gebeld wordt door een telefoonnummer dat door andere Xiaomi-gebruikers is aangemerkt als onbetrouwbaar.


Xiaomi Garantie en Reparatie

Je hebt twee jaar fabrieksgarantie op alle toestellen van Xiaomi. In het geval van accu's en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Op de Garantie & reparatie-pagina vind je meer informatie.