Kodak Ektra Black - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

7,9
7 geverifieerde reviews
4 sterren
Goed
  • Camera: 8,2
  • Scherm: 8,6
  • Snelheid: 7,9
  • Batterijduur: 6,8
  • Prijs/kwaliteit: 7,9
9,0
4,5 sterren
Uitstekend

erg tevreden over dit toestel

A.J. Zeegers | 29 december 2017 over de Kodak Ektra Black

hey,

ik ben trots op mijn keuze van dit toestel. Het is een kek ding dat lang niet iedereen heeft, vandaar dat het opvalt door exclusiviteit. Vooral de vormgeving vind ik erg tof: het midden tussen een camera en een mobieltje. Het is even wennen naast een iPhone maar ik vind de fotomogelijkheden erg tof. E-mail was redelijk makkelijk te installeren en surfen gaat prima. Het is geen 13 in een dozijn apparaat en dat bevalt me goed. In combinatie met een HolandsNieuwe abonnement ook heel betaalbaar. Niks te klagen en zeer tevreden.

9,0
4,5 sterren
Uitstekend

Een prima telefoon die alles kan wat je nodig hebt

M. Miedema | 11 juli 2017 over de Kodak Ektra Black

Ik heb de Kodak telefoon nu een paar weken en ik vind hem best langzaam. Apps downloaden duurt lang en de camera opstarten duurt ook lang. Als je even snel een foto wil maken van bijv. een dier wat je ziet langslopen op vakantie, dan kan dat niet omdat het dier al weg is tegen de tijd dat de camera opgestart is. Ik vind het design van de telefoon wel leuk. Hij is vrij dik maar ik vind hem erg prettig vasthouden. Ook vind ik het leuk dat er echt een cameralens op zit. Die lens zoomt niet uit, wat ik eerst dacht. Ook de functies van de camera vind ik erg leuk. Je kan bijv. datgene wat je op de voorgrond wil hebben scherp maken en de achtergrond wazig. Erg leuk! Je foto lijkt dan ook best professioneel.

Als je telefoon net hebt, gaat het instellen ook heel makkelijk. Gewoon hetzelfde als bij een andere Android telefoon. Ook het design van het beeldscherm vind ik mooi. Het is een mooi helder scherm en het touchscreen typt lekker. Op het feit na dat de telefoon niet snel is(misschien is daar wel iets aan te doen hoor) vind ik het een mooie, prettige telefoon met een fijne grootte en een camera die leuke functies heeft. Ook de batterijduur is prima, hetzelfde als alle andere telefoons tegenwoordig. Sowieso 1 x per dag opladen maar dat is met alle telefoons zo. Nog één klein nadeeltje is dat de telefoon een USB C lader heeft. Nog niet veel telefoons hebben die uitgang waardoor er bijvoorbeeld bij een feestje niemand is die een oplader met die uitgang hebben. Maar dat is maar een klein minpuntje. Al met al een prima telefoon die alles kan wat je nodig hebt maar die wel langzaam is.

7,5
4 sterren
Goed

Makkelijk in gebruik, maar camera valt tegen

R. Mellema | 30 juni 2017 over de Kodak Ektra Black

Ik heb het toestel nu een tijdje in mijn bezit. Ik heb bewust gewacht met een schrijven van een review om een goed en compleet beeld van de smartphone te krijgen.

Besturingssysteem
Android 6 is redelijk nieuw. Op de smartphone staat stock Android, dus zonder speciale thema’s en extra’s van de fabrikant. Dit maakt dat het soepel, snel en overzichtelijk is. Wel zitten er achtergronden van Kodak zelf bij, die ik persoonlijk erg leuk vind. De telefoon was makkelijk te starten en kon gewoon alles automatisch overzetten vanaf mijn Google account. Zo heb ik gewoon mijn contacten en e-mails overgezet zonder enige moeite te hoeven doen, ging heel vlot.

Camera
Het toestel staat bekend om de camera. Zelf maak ik graag foto’s en is de camera dus erg belangrijk. Bij dit toestel zit een speciale Kodak camera app. Deze app is erg overzichtelijk en de knoppen lijken op die van een “echte” camera. Er zijn veel opties om met bijvoorbeeld kleur en licht te spelen. De lens achterop het toestel lijkt heel groot maar verschilt in werkelijkheid niet veel van een normale telefooncamera. De lens is dus meer als eyecatcher bedoeld dan dat het werkelijk een functie heeft. Toch geeft het wel een leuk gezicht.

De camera kan foto’s maken van 21(!) megapixel en filmen en 4K. De kleuren zijn soms wat fel, vooral de kleuren rood en groen. Maar met goed focussen en achteraf een simpele kleine bewerking zijn deze goed in toon te krijgen.
Wat ik wel erg jammer vind is dat -ondanks de vele megapixels- bepaalde beelden niet scherp zijn. Bijvoorbeeld als je een foto van een persoon maakt, dan lijkt de huid soms ‘geblurd’.

Apparaat
Het scherm is helder en geeft mooie kleuren. Er is voldoende opslag beschikbaar voor alle foto’s. Opslag kan ook nog worden uitgebreid wat superhandig is. Aan het begin moest ik even wennen aan de ‘bobbel’ op de achterkant/zijkant. Het toestel is namelijk niet vlak. Toch zorgt deze bobbel voor meer grip en er kan zelf een ouderwets cameratouwtje aan vast voor om je pols. Scheelt weer wat scheuren in het scherm.

Het toestel heeft USB-C. Hiermee gaat het opladen sneller dan bij mijn vorige telefoon. Ook zijn de filmpjes op de computer heel snel geüpload.

Al met al is het toestel zeer gebruiksvriendelijk, maar ik had meer kwaliteit van de camera verwacht, mede omdat hier juist op geadverteerd wordt.

6,0
3 sterren
Beoordeling

Niet wat het beloofd te doen

M. Staal | 10 april 2017 over de Kodak Ektra Black

Het is een fijne telefoon, maar een geweldige camera heeft het niet.
De lens die achterop het toestel zit is puur marketing om het op een oude camera te laten lijken, het heeft geen toegevoegde waarde of functie. Om eerlijk te zijn zit het meer in de weg dan dat het een voordeel heeft.
De kwaliteit van de foto's viel me tegen, ze beloven heel wat te zijn maar bij een beetje inzoomen zie je dat de kwalitiet niet veel beter is dan de gemiddelde telefoon in deze prijsklasse. Het is niet echt scherp, de kleuren niet heel sprekend en er lijkt een zweem over te zitten. Ook het bedienen van de camera is traag, vooral in manual. Het schakelen naar andere sluitertijd verloopt hakkelend, en bij snel foto's achter elkaar maken blijft hij ook nog wel eens hangen, vooral met de auto focus.

Het hoesje is onhandig, je bent zo lang bezig hem er uit halen dat de beller al heeft opgehangen, en je kunt er geen muziek mee luisten want de headphones plug-in zit aan de onderkant van het hoesje. Niet over nagedacht.

Voor deze prijs zijn er telefoons met een betere camera, tenzij je specifiek de vintage look heel tof vind, want iedereen is wel heel erg onder de indruk van het design.

5,5
3 sterren
Beoordeling

Goed toestel maar niet héél bijzonder

M. van Hengst | 13 maart 2017 over de Kodak Ektra Black

De Kodak Ektra is een leuk toestel voor de echte gadget-liefhebber.

De camera is (volgens de producent) de echte uitblinker, verschil met een high-midrange toestel van een ander merk is er eigenlijk amper.
Het toestel maakt nette foto's, soms wel erg overbelicht en niet altijd even scherp. De 'Bokeh' functie is een leuke toevoeging, hiermee creëer je een 'scherpte/diepte-effect' door een object te fotograferen, de omgeving eromheen wordt dan vervaagd.
De frontcamera lijkt soms wat moeite te hebben met scherpstellen, het kostte me soms een paar keer klikken op het scherm voor deze een scherp beeld had.
Echter als de frontcam goed scherp is gesteld dan maakt het erg mooie scherpe foto's.

Waar Kodak zich wel mee onderscheidt is de toevoeging van een eigen foto bewerkingsprogramma 'Snapseed'. Deze bevat veel meer functies dan de standaard foto bewerkingsapp van Android zelf (die overigens ook gewoon op de telefoon zit). Denk aan functies als: Afstellen, witbalans, egaliseren & perspectief. Ook zijn er filters toegevoegd die voor een leuk effect van de foto zorgen denk aan: focuseffect, tooncontrast, vintage, zwart wit en een gezichtsfunctie. Snapseed is erg gebruiksvriendelijke en in mijn ogen een veel betere foto bewerkingsapp dan die van Android zelf!

Verder loopt het toestel vloeiend, geen haperingen en start apps vlug op. Beeldweergave is mooi en scherp en het touchscreen reageert vlot.
Het toestel draait niet op de nieuwste versie van Android, wat jammer is.
Pluspunt is wel dan het toestel met weinig 'bloatware' geleverd wordt.
De toestellen van tegenwoordig hebben vaak al veel voorgeïnstalleerde apps (denk aan healthapps, chatapplicatie, nieuwsapss etc) dat heeft de Kodak Ektra niet, erg fijn!

Het ontwerp van het toestel is oké, wat mij betreft hadden ze de 'camera-look' op de achterkant weg mogen laten. De ronding om de lens dient nergens voor en is meer onhandig en krasgevoeliger omdat deze uitsteekt. De grip aan de onderkant van het toestel voor als je foto's wilt maken is daarentegen wel weer handig, het zorgt ervoor dat je het toestel stevig kunt vasthouden en geeft meer een 'camerafeel'. Afhankelijk van hoe je het toestel vasthoudt als je een foto maakt kunnen de 3 basis-toetsen aan de onderkant van het toestel irritant zijn. Je raakt deze snel aan met bv je duim waardoor de app sluit en je een overzicht van openstaande programma's krijgt.
Bij gewoon gebruik ligt het toestel lekker in de hand.

Batterijduur is normaal, gaat rustig een dag mee bij matig gebruik. Toestel laadt vrij snel op wat handig is.
Nadeel is dat de simtray niet soepel opengaat, hier moet je wel even kracht voor zetten.

Al met al een goed toestel maar persoonlijk denk ik dat het toestel zich te weinig onderscheidt om echt te kunnen concurreren met de grotere merken.

Video's over de Kodak Ektra Black

Belsimpel-productvideo voor de Kodak Ektra Black