Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Na je bestelling


Op deze pagina vind je informatie die van belang is na de bestelling van je abonnement bij Vodafone. Klik hieronder op het onderwerp waarover je meer te weten wilt komen:

Facturen

De facturen van je Vodafone-abonnement krijg je van Vodafone. Via My Vodafone regel je online allerlei zaken die te maken hebben met je abonnement. Hier kun je ook je rekening inzien. Meld je aan via My Vodafone en onthoud je gebruikersnaam en wachtwoord goed. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de klantenservice van Vodafone.

Let op: het komt soms voor dat de eerste factuur van Vodafone hoger of lager uitvalt dan je in eerste instantie had verwacht. Als de factuur lager uitvalt, dan betreft het vaak een ‘gebroken’ maand. De factuur wordt dan bepaald vanaf de aansluitdatum van je abonnement tot het einde van de factuurmaand van Vodafone. Wanneer je factuur hoger uitvalt komt dit vaak door in rekening gebrachte aansluitkosten van de provider. Indien je eerste factuur niet klopt om andere redenen dan hierboven genoemd, neem dan contact met ons op via info@belsimpel.nl. Voeg bij deze mail een kopie van een foutieve factuur. Wij lossen het dan voor je op.
Databundel

Wat er gebeurt met je internetbundel van je abonnement is afhankelijk van welk abonnement je hebt. Je hoeft niet bang te zijn dat je zomaar de limiet van je databundel bereikt. Vodafone stuurt een gratis sms na 80% en 100% van verbruik. Als je Vodafone BloX Beperkt Internet hebt aangeschaft, wordt na het bereiken van je datalimiet alleen de internetsnelheid vertraagd. Je kunt dus blijven internetten zonder extra kosten per MB, maar de snelheid ligt wel lager. Mocht je weer gebruik willen maken van sneller internet, dan kun je een extra internetbundel aanschaffen. Als je geen Vodafone BloX Beperkt Internet gebruikt, wordt er een standaard bedrag per MB in rekening gebracht.
Buitenland

Bij Vodafone ben je in de EU net zo mobiel als thuis. Vanaf 1 juni 2017 zijn je bundels voor sms’en, bellen en internetten geldig in de gehele EU. Buiten je bundel betaal je hetzelfde tarief in de EU als je in Nederland al deed. Een overzicht van de huidige tarieven vind je hier. Voor bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer betaal je wel extra. In Nederland kun je de Blox Beperkt Internet inschakelen, dan surf je door op lage snelheid als je bundel op is. Deze Blox is niet geldig in de rest van de EU. Als je je bundel hebt verbruikt en beperkt internet aan hebt staan, dan gebruik je buiten je bundel data tegen hoge kosten. Om dit te voorkomen kun je een BloX Extra Data EU aansluiten.

Je kunt in het buitenland buiten je bundel internetten tot een bedrag van €60,50 (incl. BTW) per maand. Daarna is internetten niet meer mogelijk. Bij 80% en 100% verbruik van dit bedrag ontvang je een sms van Vodafone. Als je deze datalimiet uit wil schakelen sms je ‘DATALIMIET UIT’ naar 5000. Je kunt dit ook instellen via de My Vodafone app.

Vodafone 4G in het buitenland

Ook in het buitenland kun je met Vodafone genieten van razendsnel internet. In verschillende landen heeft Vodafone haar 4G-netwerk al aangelegd. Je vindt op deze site in welke landen je gebruikmaakt van het 4G-netwerk.Verlengen

Je kunt vanaf vier maanden voordat je abonnement afloopt verlengen bij Vodafone. Je hebt daarbij de keuze tussen een abonnement met een nieuw toestel of een Sim Only met korting. Heb je een abonnement met telefoon gekocht na 3 april 2016? Dan kan je al na vier maanden verlengen naar een nieuw abonnement met telefoon met behulp van Vodafone NEXT. Voor Sim Only-abonnementen kan dat zelfs al na twee maanden. Neem om te verlengen contact op met Belsimpel.nl via 050-2103404. Je zult een bevestiging vanuit Vodafone ontvangen met daarin informatie over de ingangsdatum van je nieuwe abonnement.
Overstappen

Als particuliere klant van Vodafone mag je vanaf twee maanden voor het einde van je abonnement overstappen naar een andere provider. Als zakelijke klanten mag je vanaf vier maanden voor de einddatum je contract overstappen. Je komt dan in aanmerking voor een nieuwe telefoon, extra abonnementskorting of een combinatie van beide. Je kunt je nummer behouden zonder dubbele abonnementskosten door nummerbehoud aan te vragen bij je bestelling. Je hoeft dan niet het abonnement op te zeggen, dit regelen de providers onderling voor je. Kijk op Belsimpel.nl voor de mogelijkheden.
Opzeggen

Belsimpel.nl kan helaas niet je Vodafone abonnement opzeggen. Telefonisch opzeggen doe je door te bellen naar 1201 met je Vodafone nummer of met een ander nummer naar 0800-0094. Heb je je abonnement online aangevraagd, dan kan je ook online opzeggen via My Vodafone. Opzeggen kan ook door het opzegformulier in te vullen en op te sturen naar Vodafone met daarin je naam, adresgegevens, klantnummer en mobiele nummer. Stuur voor de zekerheid een kopie van een legitimatiebewijs mee.

Vodafone Afdeling Annuleringen
Postbus 1500
6201 BM Maastricht

Let op: als je je nummer wilt meenemen naar een andere provider, is het niet nodig om je huidige abonnement op te zeggen. Als je nummerbehoud aanvraagt bij je nieuwe abonnement, regelen je nieuwe en oude provider dit onderling. Zo voorkom je dat je tijdelijk niet bereikbaar bent of dat je dubbele kosten moet betalen.