Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Wileyfox

Als een artikel dat je bij ons hebt aangeschaft defect raakt, laten we je niet in de kou staan. Hieronder vind je alle benodigde informatie over de service die je bij je product van Wileyfox kunt verwachten. Voor garantie is Belsimpel.nl je eerste aanspreekpunt. We raden je aan om de volgende informatie goed door te lezen.

Optie 1: Product is defect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

 1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
 2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
 3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Belsimpel.nl regelt de garantie op jouw product. Wileyfox biedt daarnaast al zijn klanten de mogelijkheid om twee jaar lang gratis gebruik te maken van de fabrieksgarantie. Voor accu's en accessoires geldt een afwijkende termijn van zes maanden. Mocht het zo zijn dat je accessoires binnen de garantieperiode niet goed functioneren, dan kun je deze kosteloos naar Belsimpel.nl retourneren. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij controleren vervolgens het defect en zullen een vervangend exemplaar toesturen als de schade onder de garantie valt. Je hoeft dus voor een gewone accessoire geen reparatiecentrum te gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches. Hiervoor geldt dezelfde garantieprocedure als voor mobiele telefoons.

Mocht je binnen de garantieperiode problemen ondervinden met je Wileyfox-product, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1

Je Wileyfox product terugzetten naar de fabrieksinstellingen verhelpt vaak je probleem. Houd er rekening mee dat je hierbij wel alle gegevens verliest die op het product opgeslagen zijn. Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen doe je als volgt:

 1. Ga naar het menu (scherm met alle icoontjes). Ga naar "Instellingen".
 2. Klik op "Back-up maken en opnieuw instellen".
 3. Klik op "Fabrieksinstellingen terug".
 4. Klik op "Telefoon opnieuw instellen".
 5. Klik op "Alles wissen".
 6. Het toestel start automatisch opnieuw op.

Stap 2

Omdat Wileyfox gebruik maakt van verschillende locaties voor reparaties, biedt Belsimpel.nl je een doorstuurregeling aan als bovenstaande stappen het probleem niet verhelpen. Je kunt het product hiervoor aanmelden bij Belsimpel.nl. Wij zorgen vervolgens dat je product bij het juiste reparatiecentrum terechtkomt. Hier kun je vinden hoe je jouw pakket retour kunt sturen aan Belsimpel. Neem voor de verdere procedure contact op met onze klantenservice via 050-2103404 of info@belsimpel.nl.

Wel of geen garantie?

Het reparatiecentrum waar Belsimpel.nl jouw product laat behandelen bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade zijn in ieder geval uitgesloten van garantie. Mocht er sprake zijn van reparatie onder garantie, dan wordt het product na reparatie weer gratis naar je teruggestuurd. Mocht er sprake zijn van een defect buiten de garantie, dan stelt Belsimpel.nl je hiervan van op de hoogte. Je hebt vervolgens de keuze tussen reparatie (indien mogelijk) tegen betaling of het ongerepareerd retour zenden van je product tegen betaling van onderzoeks- en verzendkosten (ongeveer €50,-).

Reparatiestatus

De normale doorlooptijd van een reparatie is vijf tot tien werkdagen, maar kan uitlopen als er onderdelen nabesteld moeten worden of als het toestel opgestuurd moet worden naar de fabriek. Helaas heeft Belsimpel.nl hier geen invloed op. Tijdens de reparatie houden we je per e-mail op de hoogte van de voortgang.

Maak een back-up!

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het defect te verhelpen. Hierbij raak je alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg dus altijd dat je een back-up hebt gemaakt van alle gegevens die je niet kwijt wilt raken.
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als je product defect raakt na de gestelde garantietermijn, dan kun je op deze pagina lezen wat dit voor jou betekent.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen tot 31 dagen na ontvangst gratis geretourneerd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Androidtoestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies Beveiliging
 • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
 • Voer het wachtwoord van je account in
 • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Androidtoestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.