Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Garantie & reparatie Sony Ericsson


Als een artikel dat u bij ons aangeschaft heeft defect raakt, laten we u niet in de kou staan. Hieronder vindt u alle benodigde informatie over de service die u bij uw product van Sony Ericsson kunt verwachten. Voor garantie is Belsimpel.nl uw eerste aanspreekpunt. Wij raden u aan om de volgende informatie goed door te lezen.

Optie 1: Product is reeds defect bij ontvangst

Het komt voor dat een product bij ontvangst al kapot is. Uiteraard repareren wij het product dan voor je, maar mogelijk kun je gebruik maken van extra service! Valt je product binnen deze speciale serviceregeling, dan ruilen wij het defecte product om voor een nieuw model. Je doorloopt dan dus geen reparatieproces! Het defecte product wordt opgestuurd naar ons hoofdkantoor en binnen 1 tot 5 werkdagen ontvang je een nieuw model.

Spelregels extra service

Je komt in aanmerking voor de extra service als je aan de volgende eisen voldoet:

 1. Binnen 8 werkdagen na ontvangst is het defect bij onze klantenservice gemeld;
 2. Het product is redelijkerwijs in originele en ongebruikte staat;
 3. Het product is compleet met een redelijkerwijs onbeschadigde fabrieksverpakking, alle accessoires en (onbeschreven) boekjes.

Zodra we je product retour ontvangen, controleren we het op de bovenstaande eisen. Voldoet je product aan de voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor deze extra service en wisselen wij je product om voor een nieuwe! Is dat niet het geval? Dan verhelpen wij het defect door het product voor je te repareren.
Optie 2: Toestel is defect binnen de garantie

Belsimpel.nl regelt de garantie op uw product. Sony Ericsson biedt daarnaast al haar klanten de mogelijkheid om 2 jaar lang gratis gebruik te maken van de fabrieksgarantie. Voor accu's en accessoires geldt een afwijkende termijn van 6 maanden. Mocht het zo zijn dat uw accessoires binnen de garantieperiode niet goed functioneren, dan kunt u deze kosteloos naar Belsimpel.nl retourneren. Dit geldt ook voor accessoires die niet officieel van de fabrikant zijn. Wij controleren vervolgens het defect en zullen een vervangend exemplaar toesturen als de schade onder de garantie valt. U hoeft dus voor een gewone accessoire geen reparatiecentrum te gebruiken. Uitzonderingen hierop zijn smartwatches. Deze volgen dezelfde garantieprocedure als mobiele telefoons.

Mocht u binnen de garantieperiode problemen ondervinden met uw Sony Ericcson-product, doorloop dan de volgende stappen:

Stap 1:

Raadpleeg de website van Sony. In veel gevallen is hier een up-to-date oplossing te vinden voor uw probleem. 

Stap 2:

Via een software-update die u zelf kunt uitvoeren via deze pagina is het vaak mogelijk om uw Sony Ericsson-product weer goed werkend te krijgen.

Stap 3:

Mocht bovenstaande procedure niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, dan kunt u contact opnemen met het door Sony Ericsson erkende en gecertificeerde reparatiecentrum Dynafix, waar Belsimpel haar reparaties aan uitbesteedt. Bij Dynafix kunt u uw product digitaal aanmelden via Dr. Mobile. Let op dat u de pakbon (dit is de factuur) van Belsimpel.nl bij de hand heeft, dit is uw garantiebewijs. Stuurt u het pakket naar Dynafix op, bewaart u dan het bonnetje goed. De verzendkosten kunt u terugkrijgen via onze klantenservice op vertoon van het bonnetje.

Vragen over uw reparatie bij Dynafix?

Mocht u gedurende het reparatieproces verder nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Dynafix via serviceclub.nl@dynafix.com. Vermeld hierbij uw RMA nummer (het Dynafix reparatienummer dat u van Dynafix krijgt bij het aanmelden van uw product).

Wel of geen garantie?

Dynafix bepaalt vervolgens of er sprake is van een defect dat binnen of buiten de garantie valt. Val-, stoot-, vocht- en/of waterschade zijn in ieder geval uitgesloten van garantie. Mocht er sprake zijn van reparatie onder garantie, dan wordt het product na reparatie weer gratis aan u opgestuurd. Mocht er sprake zijn van een defect buiten de garantie, dan wordt u hier door Dynafix van op de hoogte gebracht. U hebt vervolgens de keuze tussen reparatie (indien mogelijk) tegen betaling, het kosteloos laten vernietigen van uw product of het ongerepareerd retour zenden van uw product tegen betaling van onderzoeks- en verzendkosten (ongeveer €50,-).

Reparatiestatus

Nadat uw toestel ter reparatie is opgestuurd gaat het een reparatieproces in bij Dynafix. Normaliter duurt dit 5-10 werkdagen, tenzij onderdelen nabesteld moeten worden. Met onderstaande gegevens kunt u uw reparatiestatus inzien bij Dynafix en kunt u inschatten hoe lang uw reparatie nog ongeveer duurt. Via deze link kunt u de reparatiestatus opvragen van uw reparatie bij Dynafix. Uw reparatiestatus wordt weergegeven wanneer u tenminste 2 van de 4 onderstaande velden invult:

 • RMA nummer: dit is het nummer van de reparatie, wat u heeft gekregen na aanmelding van uw product.
 • IMEI nummer: dit nummer is te vinden op de factuur van uw bestelling en op de verpakking van uw toestel.
 • Referentie: dit is vaak uw ordernummer bij Belsimpel.nl
 • Postcode: vul uw eigen postcode in. Als u het pakket via ons heeft opgestuurd, kunt u hier onze postcode invullen: 9712 HT.

Maak een back-up! 

Het kan zijn dat het nodig is om het toestel terug te zetten naar fabrieksinstellingen om het defect te verhelpen. Hierbij raakt u alle persoonlijke gegevens kwijt. Zorg dus altijd dat u een back-up heeft van alle gegevens die u niet kwijt wilt raken.
Optie 3: Toestel is defect buiten de garantie

Als uw product defect raakt na de gestelde garantietermijn, dan kunt op deze pagina lezen wat dit voor u betekent. Weet u niet hoe lang garantietermijn van uw product is? Klik dan hier.
Ruilen & annuleren

Alle producten van Belsimpel.nl kunnen door consumenten tot 31 dagen na ontvangst gratis geretourneerd worden. Klik hier voor alle informatie over ruilen en annuleren.


Belangrijk: Heractiveringsvergrendeling!

Tegenwoordig maken veel Android-toestellen gebruik van de zogenaamde heractiveringsvergrendeling. Deze functie wordt actief wanneer je je telefoon terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je moet dan direct inloggen met een account dat eerder is gebruikt op die specifieke telefoon. Wanneer dit niet kan is het toestel onbruikbaar. We vragen je om deze functie uit te zetten wanneer je deze opstuurt ter reparatie. Zo voorkomen we dat we je toestel niet kunnen repareren. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat wij het toestel naar je terug moeten sturen. Hierna moet deze functie uitgeschakeld worden met het gebruikte account. Vervolgens moet de telefoon weer terug om deze nu echt te repareren. Dit kost veel tijd en vertraagt het proces voor zowel een reparatie als vergoeding. Het uitschakelen van deze functie zonder de inloggegevens van het account is onmogelijk, anders zou de functie niet goed werken. Het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gaat niet bij elk toestel op dezelfde manier, maar is vaak gemakkelijk te vinden. Een algemeen stappenplan kun je hieronder vinden:

 • Ga naar Instellingen
 • Kies Beveiliging
 • Zoek Heractiveringsvergrendeling op in het menu (kan ook de naam Reactivation Security of Killswitch hebben) en vink het uit. Er wordt meteen gevraagd om in te loggen met je account (bijvoorbeeld je Samsung-account of Google-account)
 • Voer het wachtwoord van je account in
 • Zodra het wachtwoord succesvol is ingevoerd, is de heractiveringsvergrendeling uitgeschakeld.

Sommige Android-toestellen maken gebruik van Android Apparaatbeheer. Dit uitschakelen is ook belangrijk voor het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling. Dit doe je bij Instellingen > Beveiliging > Apparaatbeheerders. Weet je niet zeker of je heractiveringsvergrendeling is uitgeschakeld en wil je je apparaat ruilen/terugsturen? Reset dan je telefoon naar fabrieksinstellingen. Als je hierna je toestel gewoon kunt gebruiken zonder in te loggen met je oude account, is het uitschakelen van de heractiveringsvergrendeling gelukt.