Kazam Tornado 348 - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

8,9
8 geverifieerde reviews
4,5 sterren
Geweldig
  • Camera: 9,7
  • Scherm: 9,1
  • Snelheid: 8,8
  • Batterijduur: 8,8
  • Prijs-kwaliteit: 8,5
7,5
4 sterren
Goed

Mooi toestel

G.J. Heijkoop | 2 maart 2016 over de Kazam Tornado 348 Black

Ik heb het toestel eergisteren (laat) besteld en kreeg het vandaag in huis. Hij werkt tot nu toe goed, alleen heb ik soms wat problemen met de wi-fi. Die valt soms weg, ik hoop dat dit probleem tijdelijk is. Verder ziet de telefoon er strak uit en zijn het scherm en de camera zijn erg mooi en handig.

0
0

9,0
4,5 sterren
Uitstekend

Verrassend op vooruit gegaan

I Wegener | 17 september 2015 over de Kazam Tornado 348 Black

Kazam Tornado werd bij ons via Belsimpel boven verwachting snel geleverd. Het totaal zag er feestelijk uit, in een luxe verpakking met verrassende extra's. Heel compleet. De Kazam Tornado is veel dunner en groter dan ik verwachtte en biedt zoveel meer mogelijkheden dan alleen maar bellen. Dankzij het royale beeldscherm is emailen een fluitje van een cent en internet checken een feestje. Downloaden gaat razendsnel. En het geheugen zit met 2 apps nog lang niet vol. Ik was de afgelopen jaren aan Samsung Galaxy gewend en als ik de Kazam Tornado hiermee vergelijk, kan ik alleen maar concluderen dat ik er flink op vooruit gegaan ben. Wat je kunt verwachten voor deze aantrekkelijke prijs? De Kazam Tornado en dat is véél meer dan je denkt!

0
0

7,5
4 sterren
Goed

Gewoon Goed

Harvey | 12 september 2015 over de Kazam Tornado 348 Black

Eerdere positieve reviews moet ik gelijk geven. Je krijgt veel voor weinig. Compleet geleverd.
Voor normaal gebruik ideaal en (nog) voldoende geheugen.
Een snelheid waarmee je goed voor de dag kunt komen.
Goede camera,
goed geluid.
Direct gebruiksklaar.
Eenvoudig in gebruik.
Enig minpuntje is de lader, die wordt wel heel erg warm.
Verder is het een topcompleet product voor iemand die niet te veel wilt betalen voor een merknaam.

0
0

9,5
5 sterren
Fantastisch

Fraaie telefoon

Tom Verkerk | 18 augustus 2015 over de Kazam Tornado 348 White

Toestel:
De telefoon kwam in een net wit doosje, waarin alles heel netjes was ingedeeld. Als eerste kom je het toestel tegen, die er op eerste indruk erg strak en netjes uitziet. Wat meteen ook opvalt aan het toestel is het gewicht; Doordat hij nog geen 100 gram weegt voelt hij enorm licht aan, en door de metalen rand toch wel stevig. Door de grootte van de telefoon ligt hij fijn in de hand en is hij makkelijk te besturen. Bij de telefoon zat ook een erg mooi bijpassend hoesje.
Hardware:
In het toestel zit een enorm sterke processor, met wel 8 cores die ervoor zorgt dat je alles kan doen en spelen wat je wilt, zonder te moeten wachten.
Volgens een benchmark test is deze telefoon krachtiger dan een HTC One, en zelfs sneller dan de meeste laptops. De processor wordt ondersteund door 1 Gb aan RAM-geheugen dat voldoende is voor wat de gemiddelde telefoon moet presteren.
Software:
De telefoon draait op een schone versie van Android KitKat, met een paar kleine aanpassingen. Waardoor hij hetzelde werkt als elke telefoon die ik gewend ben, en dankzij de krachtige processor in de telefoon kan je al je programmas multi-tasken en werkt het nog steeds hakkeloos.
Camera:
Dankzij de 8 megapixel camera maakt hij scherpe fotos, en door alle functies die bij de camera zitten kun je elke foto maken zoals jij dat wilt. De 5 megapixel camera aan de voorkant van het toestel is ook meer dan genoeg om een mooi plaatje van jezelf te kunnen schieten.
Door de sterke hardware die er in dit toestel zit zie je alles door je camera erg snel, en zonder te hakkelen.
Scherm:
Het scherm heeft een afmeting van 4,8 inch met een High-Defenition resolutie die er erg fraai uit ziet. Dit Amoled-scherm heeft een vergelijkbare helderheid en levendigheid als de schermen van de Samsung Galaxy en de Iphone. Alleen dan een maatje kleiner.
Samengevat:
Al met al is dit een fraaie telefoon, die erg fijn hanteerd. Hij is enorm licht en compact, en ziet er toch goed uit. Hij is krachtig, alleen gaat daardoor meestal niet een hele dag mee. Voor de rest werkt alles zoals het hoort, en heeft het niets extras. Maar daar is de prijs dan ook wel weer naar.

0
0

9,5
5 sterren
Fantastisch

Goede eerste indruk

Alma Barnhoorn | 18 augustus 2015 over de Kazam Tornado 348 White

De Kazam Tornado 348

Unboxing:
Wat zit er allemaal in de doos?
- De telefoon
- Een USB kabel
- De oplader
- Een screenprotector
- Headset
- Clipje om je simkaart te plaatsen
- Boekjes met informatie


Eerste indruk:
De telefoon was anders dan op de verpakking dacht ik meteen. En hij leek ook dikker! MAAR de telefoon zit al in een zachte rubberen cover! Deze flexibele cover bedekt ook de audio-jack en de USB port met klepjes zodat ze beschermd zijn maar je er wel gewoon van gebruik kan maken, wel zo handig want bij mijn vorige toestellen heb ik wel vaker dan eens stof en pluisjes met een nietje weg moeten halen. Deze rubberen cover plus de bijgeleverde screenprotector en headset zijn een welkome verrassing. Dat hoef ik dan niet meer via E-bay te kopen. Kennelijk wil KAZAM een goede eerste indruk maken. Een glazen screenprotector had het daarentegen he-le-maal afgemaakt, heel begrijpelijk maar jammer dat die er niet bij zat.

Opstarten:
De telefoon de eerste keer opstarten duurde redelijk lang. Het installeren was een eitje, dit spreekt allemaal voor zich. Over Kazam had ik nog niet gehoord, maar voordat de bestelling binnen was toch even opgezocht. Het is een Engels merk had ik gelezen en dat viel me ook meteen op bij het opstarten, hij stond standaard op Engelse tijdsaanduiding en de Big Ben als wallpaper. Er was ook meteen een Android update naar 4.4.2 die klaarstond. Dus meteen maar geïnstalleerd en natuurlijk de tijdzone naar Amsterdamse tijd gezet.

Gebruik:
Na de setup en update gaat opstarten eigenlijk heel snel. Ik heb er geen stopwatch bijgehouden maar iets van 30 seconden was het, niet langer. Alles spreekt voor zich qua bediening voor iemand die al jaren smart telefoneert. Het valt op dat er geen Kazam software op zit. Bij Samsung zit heel veel Samsung software op altijd. En bij Apple ehhh tja dat spreekt voor zich dat die standaard Apple software heeft ;-)

Op een paar reviews op internet las ik dat de reviewers het onhandig vinden of moesten wennen aan het feit dat de volume rocker en IO knop links zitten (geluid en aan/uit knop zitten links op het toestel). Maar dat van de volume rocker is bij Iphone en Galaxy S6 Edge niet anders. Ikzelf vind het erg fijn dat bij vasthouden in mijn linkerhand ik mijn duim direct op de knoppen heb.

Alles werkt heel soepel de aanraakgevoeligheid is heel goed. Op de website www.buienradar.nl kon ik moeiteloos 2 uur vooruit aanklikken.

De foto en film kwaliteit van de hoofdcamera zijn dik in orde. De film is scherp en goed van kleur, alleen lijkt hij zichtbaar continu scherp te stellen. Dat kan aan de instellingen liggen, maar anders verwacht ik dat het met een update verholpen gaat worden. Fotos zijn gewoon goed en je kan non stop zon 3 a 4 fotos per seconde maken. Let echter wel op, dat de meeste fotos onscherp worden want in zon korte tijd een foto maken, scherpstellen en onthouden is een flinke opgave. De flitser is fel. De frontcam doet zijn werk.. Selfies maken gaat heel goed!

Het scherm is goed af te lezen, erg helder. Het formaat van het scherm is goed en Netflix en Youtube filmpjes worden heel goed weergegeven.

Nu na 1 dag heb ik niet goed de batterij kunnen testen. Ik heb veel gefilmd en natuurlijk mijn apps gedownload en nog wat gespeeld. Ik vermoed dat ie wel een werkdag meegaat. Batterij is bij iedere smartphone een probleem overigens. Powerbankje doet wonderen. Dan zijn alle telefoons weer gelijk qua accuduur.

Slot:
Heel fijne telefoon. En man wat is die dun en licht. Zelfs met de cover eromheen is die nog dun en ligt. En wat ziet de telefoon er strak uit zonder de cover. Als dit het eerste vlaggenschip is wat KAZAM aflevert ben ik benieuwd naar het volgende vlaggenschip, of een misschien zelfs een tablet.

Of de telefoon zo dun is dat hij gauw buigt of breekt hangt er vanaf hoe je ermee omgaat natuurlijk. Je kijkt ook niet raar op als je zonnebril het begeeft wanneer je erop gaat zitten. De tijd zal het (hopelijk niet) leren

Pluspunten:
Heel dun. Laag gewicht, sexy look. Goede bouwkwaliteit. Goede garantievoorwaarden, eerste jaar kan je 1 keer gratis scherm laten vervangen lees ik en 3 jaar fabrieksgarantie bij registreren telefoon. De telefoon is niet standaard volgestopt met software. Verder compleet afgeleverd met accessoires. Het is een nieuw merk dat zich wil bewijzen, en met deze kan je zeker wel te koop lopen.

Minpunten:
Je kan er geen sd kaart in doen. 16GB geheugen is in principe genoeg. Open anders een Dropbox account en zet je fotos/films daarop of zet de leukste fotos gewoon op je PC. Het is een nieuw merk. Wat de boer niet kent...

Alternatief: KAZAM Tornado 350 met een groter scherm, groter geheugen, SD kaart uitbreidbaarheid, meer megapixels op de hoofdcamera. Te koop voor ongeveer 150 euro. Deze 350 is wel dikker dan de Tornado 348 en het scherm is groter, waardoor de batterij ook gewoon eerder op raakt.

0
0

Video's over de Kazam Tornado 348

Belsimpel-productvideo voor de Kazam Tornado 348