Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Wileyfox

Wileyfox

Over Wileyfox

Wileyfox is een zeer jonge smartphonefabrikant. Het bedrijf is opgericht in 2015 en heeft het hoofdkantoor in Londen. In oktober 2015 introduceerde het bedrijf zijn eerste twee telefoons: de Wileyfox Swift en Wileyfox Storm. De doelstelling van het bedrijf is betaalbare telefoons te maken, zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Het bedrijf zet zich hierbij af tegen bedrijven die hoge prijzen vragen voor telefoons doordat ze, volgens Wileyfox, teveel geld uitgeven aan bijzaken zoals marketing en campagnes.

Toestellen

In lijn met de bedrijfsfilosofie zijn beide telefoons zeer betaalbaar en hebben ze goede specificaties. Ze zijn voorzien van snelle processors, een redelijk groot opslaggeheugen en camera’s van prima tot goede kwaliteit. Ook handig is dat bij beide telefoons gebruik kan worden gemaakt van twee simkaarten. Het topmodel is op dit moment de Wileyfox Storm met o.a. een 5.5 inch Full-HD-scherm, een ranzendsnelle octa-cote processor, ondersteuning voor 4G-internet, een 20-megapixelcamera aan de achterkant en een 8-megapixel selfiecamera aan de voorkant. Beide camera's beschikken over een flitser zodat je in alle omstandigheden genoeg belichting hebt.

Het kleine broertje van de Storm is de betaalbare Wileyfox Swift. Dit toestel heeft een HD-scherm van 5.0 inch groot, 4G-internet, een snelle quad-core processor, een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een frontcamera van 5 megapixels.

Hier vind je alle Wilefox telefoons
Bekijk hier de beste Android aanbiedingen

Besturingssysteem

Zeer kenmerkend aan de telefoons van Wileyfox is dat ze standaard draaien op het Cyanogen-besturingssysteem. Dit is een eigenlijk hetzelfde als Android, maar dan veel uitgebreider. Waarbij je het hele systeem aan je eigen wensen aan kunt passen. Je telefoon is hierdoor volledig te personaliseren. Er zijn bijvoorbeeld veel verschillende thema's beschikbaar en je kunt de volgorde van de Android-toetsen onder aan het scherm aanpassen. Cyanogen is de grootste en meest populaire alternatieve versie van Android, maar er zijn maar weinig telefoons standaard mee uitgerust.

In onderstaande video laten we je zien hoe het Cyanogen-besturingssysteem werkt:
Lees hier meer over Android

Garantie en reparatie

Wileyfox hanteert een garantieperiode van twee jaar voor al zijn toestellen, en zes maanden voor accessoires. Meer informatie vind je op de Wileyfox garantie- en reparatiepagina.