Sonim


Over Sonim

Sonim is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van zeer robuuste mobiele telefoons. Het bedrijf bestaat pas sinds 1999, maar het heeft al vele mensen over de streep weten te trekken met haar telefoons. Sonim richt zich voornamelijk op mensen met een fysiek beroep, zodat de telefoon tegen een stootje moet kunnen. Alle toestellen van Sonim beschikken dan ook over een IP-certificering, wat de mate van stofbestendigheid en waterdichtheid aan. De huidige toestellen beschikken allemaal over een IP68-certificering, dit is de hoogst mogelijke score. IP68 garandeert complete stofbestendigheid en volledige waterdichtheid onder alle omstandigheden. Sonim staat zelfs in het Guiness Book of Records met 's werelds sterkste telefoon.


Toestellen

Voormalig Sonim toestellen zijn bijvoorbeeld: de XP1300, XP3300 en de XP5300. Dit zijn alle drie zeer sterke toestellen. Het grootste verschil naast de prijs zijn de mogelijkheden die de apparaten hebben. Zo heeft de XP1300 geen GPS ingebouwd, wat bijvoorbeeld in de natuur behoorlijk handig kan zijn. Ook kan dit gebruikt worden om gevonden te kunnen worden wanneer er iets gebeurt. De XP3300 en de XP5300 beschikken zelfs over een camera.

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van Sonim over hun telefoons:
Besturingssysteem

De toestellen beschikken over een eigen besturingssysteem van Sonim. Dit besturingssysteem is vrij eenvoudig qua uiterlijk en mogelijkheden. Het zijn dan ook zeker geen smartphones zoals veel telefoons tegenwoordig wel zijn. Toch is het met de meeste modellen wel mogelijk om bijvoorbeeld te internetten. In het besturingssysteem zit wel allerlei veiligheidsopties ingebouwd. Zo is het ook mogelijk om uzelf tijdelijk te laten monitoren wanneer u een gevaarlijke situatie ingaat.


Garantie en reparatie

Meer informatie vindt u op de Sonim garantie- en reparatiepagina.