Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Apple iOS


Over iOS

De eerste versie van het besturingssysteem van Apple werd in 2007 geïntroduceerd, tegelijkertijd met het uitbrengen van de eerste iPhone. Vanaf januari 2007 tot juni 2010 ging het besturingssysteem onder de naam iPhone OS (Operating System) door het leven. In 2010 veranderde Apple de naam in iOS. iOS staat er om bekend dat de interface er overzichtelijk en toegankelijk is. Al je apps komen eenvoudig in rijen onder elkaar te staan. In tegenstelling tot Android kun je op deze startschermen geen widgets plaatsen. Apple heeft hier in latere versies een eigen scherm voor toegevoegd.


Mogelijkheden

Door de jaren heen heeft Apple niet stil gezeten; elk jaar, bij de release van een nieuwe iPhone, brengt Apple een nieuwe versie van iOS uit. Tussendoor komen er ook nog updates beschikbaar met verbeteringen en oplossingen van problemen. Vrijwel elke versie kent één of meerdere grote/nieuwe veranderingen of functies ten opzichte van de vorige versie. Inmiddels zijn we aangekomen bij iOS 11 waarin veel nieuwe diensten te vinden zijn.

Enkele diensten van Apple:

  • FaceTime: hiermee kunnen gebruikers met elkaar videobellen, dus dit is een gewoon telefoongesprek maar men kan elkaar ook zien. Vereisten: een iOS-apparaat, iOS 4.0 of hoger, camera aan de voorkant.
  • iCloud: dit is een gratis dienst die materiaal (contacten, agenda’s, bestanden, muziek, foto’s, applicaties) opslaat op een server. iCloud is overal toegankelijk via internet.
  • iMessage: de berichtendienst van Apple en alleen beschikbaar voor iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 5 en hoger. Gebruikers kunnen berichten, foto’s, video’s, contacten en bestanden verzenden naar andere iMessage-gebruikers.
  • Siri: dit is een spraakbesturing en de virtuele assistente van iOS-gebruikers. Via Siri kunnen gebruikers aanbevelingen doen en acties uitvoeren door middel van hun stem.
  • Apple Music: Apple en muziek gingen jarenlang samen via iTunes. Inmiddels heeft Apple ook een eigen streamingdienst voor muziek, je koopt hier geen losse albums meer, maar betaalt een maandelijks bedrag om oneindig nummers te streamen. 

Bedieningspaneel

Sinds iOS 7 kun je gebruikmaken van een handig bedieningspaneel, ook wel 'Control Centre' genoemd. Dit bedieningspaneel haal je tevoorschijn door onderaan het scherm naar boven te vegen. Hier krijg je snel toegang tot allerlei instellingen. Je kunt bijvoorbeeld muziek pauzeren, je volume aanpassen of je schermhelderheid veranderen. Daarnaast kunt je ook WiFi aan of uitzetten, je telefoon snel in vliegtuigmodus zetten of 'Niet Storen' aanzetten. Het bedieningspaneel heeft verschillende lay-outs gehad, met iOS 11 veranderde Apple het uiterlijk totaal. Met dit nieuwe ontwerp was er op één scherm ruimte voor alle opties, je kunt er zelfs eigen knoppen aan toevoegen!

App Store

Als je echt het maximale uit je iPhone of iPad wilt halen heb je de App Store nodig. Dit is de online winkel van Apple waar je allerlei leuke an handige applicaties kunt downloaden. Daarnaast zijn er in deze App Store ook talloze games te vinden. De App Store heeft zowel gratis als betaalde apps. Om betaalde apps aan te schaffen kun je verschillende betaalmethodes gebruiken. Zo kun je met creditcard, PayPal of App Store-tegoed betalen. In de App Store is helaas nog geen ondersteuning voor iDeal.

iOS 11

In 2017 bracht Apple iOS 11 uit samen met de iPhone 8-lijn. Deze versie van iOS bracht grote veranderingen met zich mee op verschillende gebieden. Onder de motorkap was er een grote verandering op het gebied van opslag. Hierdoor nemen foto's en video's in iOS 11 een stuk minder ruimte op dan voorheen. Daarnaast werden de mogelijkheden van iMessage en Siri ook flink uitgebreid. Een grote visuele aanpassing is te vinden bij het bedieninspaneel, deze kreeg een geheel nieuw ontwerp. Ook de App Store ging bij iOS op de schop, ook hier werd een volledig nieuwe indeling toegepast. Met de nieuwe App Store krijgen gebruikers gepersonaliseerde suggesties en kun je ook allerlei interessante verhalen over de ontwikkeling van de meest succesvolle apps lezen.

Bekijk hier de beste iPhone-aanbiedingen