Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Apple iOS


Over iOS

De eerste versie van het besturingssysteem van Apple werd in 2007 geïntroduceerd, tegelijkertijd met het uitbrengen van de eerste iPhone. Vanaf januari 2007 tot juni 2010 ging het besturingssysteem onder de naam iPhone OS (Operating System) door het leven. In 2010 veranderde Apple de naam in iOS. De interface van het besturingssysteem bestaat uit verschillende schermen waarop iconen worden geplaatst van applicaties. Gebruikers kunnen zelf bepalen hoe ze de schermen indelen, bijvoorbeeld apps indelen in verschillende mappen. iOS 8 is de meest recente versie van het besturingssysteem, de voorganger van iOS 8, versie 7, kent de grootste veranderingen sinds de release van de eerste versie.


Mogelijkheden

Door de jaren heen heeft Apple niet stil gezeten; elk jaar, bij de release van een nieuwe iPhone, brengt Apple een nieuwe versie van iOS uit. Tussendoor komen er ook nog updates beschikbaar met verbeteringen en oplossingen van problemen. Vrijwel elke versie kent één of meerdere grote/nieuwe veranderingen of functies ten opzichte van de vorige versie.

Enkele diensten van Apple:

  • FaceTime: hiermee kunnen gebruikers met elkaar videobellen, dus dit is een gewoon telefoongesprek maar men kan elkaar ook zien. Vereisten: een iOS-apparaat, iOS 4.0 of hoger, camera aan de voorkant.
  • iCloud: dit is een gratis dienst die materiaal (contacten, agenda’s, bestanden, muziek, foto’s, applicaties) opslaat op een server. iCloud is overal toegankelijk via internet.
  • iMessage: de berichtendienst van Apple en alleen beschikbaar voor iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 5 en hoger. Gebruikers kunnen berichten, foto’s, video’s, contacten en bestanden verzenden naar andere iMessage-gebruikers.
  • Siri: dit is een spraakbesturing en de virtuele assistente van iOS-gebruikers. Via Siri kunnen gebruikers aanbevelingen doen en acties uitvoeren door middel van hun stem.
  • iTunes: via dit programma kunt u agenda, muziek, foto’s, contacten en andere bestanden van uw iPhone met uw computer synchroniseren. Ook wordt er een reservekopie gemaakt wanneer u uw toestel verbindt met iTunes.

De online winkel van Apple is de App Store, hier is het mogelijk voor gebruikers om applicaties en spelletjes te installeren op hun iOS-apparaat. In oktober 2013 maakte Apple bekend dat de grens van 1 miljoen apps die in de App Store staan is bereikt, het aantal downloads staat op 60 miljard! Dit laat zien de iOS één van de grootste platforms voor smartphones is.


iOS 7

Met de aankondiging van de iPhone 5S en iPhone 5C in september 2013 kwam tegelijkertijd iOS 7 uit. Deze versie kent de grootste veranderingen sinds de eerste versie in 2007. De interface, met de bekende iconen voor applicaties, is jarenlang heftzelfde gebleven tot iOS 7. Apple wist dat er iets veranderd moesten worden en dus is de interface compleet veranderd; alle iconen zijn veranderd en er is veel meer kleur. Verder is Control Center (Bedieningspaneel) toegevoegd; u heeft snel toegang tot instellingen of functies die u vaak gebruikt (WiFi, Bluetooth, vliegtuigmodus, muziek op pauze of volgende nummer aanzetten, zaklamp, rekenmachine, timer en camera). In de herfst van 2014 komt iOS 8 uit en deze versie is beschikbaar voor de iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S en iPhone 5C. In iOS 8.0 wordt onder andere het toetsenbord vernieuwd en wordt het Berichtencentrum uitgebreid. Door de verbeterde iCloud wordt het delen van foto’s met andere iDevices makkelijker dan ooit.


iOS 8

Apple kondigde iOS 8 in 2014 aan en de opvolger van iOS 7 werd gelanceerd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Versie 8 van iOS is geen grote verandering ten opzichte van iOS 7, maar brengt wel een aantal handige functies met zich mee. Zo kunt u gebruik maken van de gezondheidsapplicatie HealthKit en de HomeKit om apparaten in uw huis te besturen. Deze twee applicaties maken iOS nog slimmer dan voorheen. Naast deze grote aanpassingen zijn er ook kleine veranderingen doorgevoerd. Zo kunt u beter zoeken, kunt u direct reageren op berichten zonder de bijbehorende app te openen, is het toetsenbord slimmer en zijn er verbeteringen gedaan aan de camera. In de herfst van 2015 zal naar verwachting iOS 9 gepresenteerd worden, samen met de nieuwe iPhone.

Bekijk hier de beste iPhone-aanbiedingen