Niet meer leverbaar
Om overdracht van bestanden en instellingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Huawei een app uitgebracht: Phone Clone. Installeer de app op je oude én je nieuwe toestel, verbind ze met hetzelfde netwerk en je kunt gelijk aan de slag!
Huawei Phone Clone werkt ook bij iPhones en Android-toestellen die niet door Huawei gemaakt zijn. Download de app in de App Store of in de Google Play Store.
Het is natuurlijk erg vervelend wanneer je toestelopslag vol zit. Gelukkig kun je dit met jou toestel oplossen door een microSD-kaartje te plaatsen. Jouw toestel heeft ruimte voor twee simkaarten tegelijk, en daarnaast ook nog een microSD-kaart. Zo kun je bereikbaar zijn op beide simkaarten en hoef je je geen zorgen te maken over het opslaggeheugen van je telefoon. Als je niet kunt vinden waar je de microSD-kaart moet plaatsen, kijk dan in de handleiding van je telefoon. Hierin staat dit vaak uitgelegd.
In een Dual SIM-telefoon kan tegelijkertijd gebruik maken van twee simkaarten met verschillende telefoonnummers. Afhankelijk van het model ben je op beide simkaarten tegelijkertijd bereikbaar, of schakel je tussen de simkaarten. Dit komt goed van pas als je zowel een zakelijk als een particulier nummer hebt, of een Nederlands en een buitenlands nummer. Het verschilt per toestel of je een aparte ringtone per telefoonnummer kunt instellen.
Schakelen tussen de simkaarten en contacten is heel makkelijk, zodat je altijd vanaf het juiste nummer belt. De contacten staan vaak gesorteerd per simkaart. Zo bel je zakelijke contacten altijd met je zakelijke nummer en privé-contacten met je privénummer. In een Dual SIM-telefoon kun je ook slechts één simkaart gebruiken.
Als je een Android-toestel retourneert of ter reparatie stuurt, dan is het noodzakelijk dat je je Google-account verwijdert van je apparaat. Om je Google-account te verwijderen volg je onderstaande stappen:
Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.
Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.