Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Huawei P9 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Huawei P9

 • Hoe zet ik mijn oude bestanden gemakkelijk over naar mijn nieuwe Huawei P9?

  Antwoord:

  Om overdracht van bestanden en instellingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Huawei een app uitgebracht: Phone Clone. Installeer de app op je oude én je nieuwe toestel, verbind ze met hetzelfde netwerk en je kunt gelijk aan de slag!

  Huawei Phone Clone werkt ook bij iPhones en Android-toestellen die niet door Huawei gemaakt zijn. Download de app in de App Store of in de Google Play Store.

 • Kan ik met mijn Huawei P9 gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Waarom heeft mijn Huawei P9 twee camera's achterop het toestel?

  Antwoord:

  De Huawei P9 heeft een unieke, dubbele camera. Sommige andere telefoons hebben ook twee camera's achterop, maar deze werken niet op dezelfde manier. Het grootste verschil is dat een van de twee camera's van de Huawei P9 alleen zwart-wit foto's kan maken. Om uit te leggen hoe dit werkt moeten we een stukje dieper ingaan op hoe fotografie werkt. Voordat een foto in kleur kan worden genomen, gaat het door een filter heen. Dit kleurenfilter zorgt ervoor dat er een klein beetje kwaliteit van de foto verloren gaat. Wanneer je een foto maakt met jouw Huawei P9, maakt het toestel eigenlijk twee foto's: eentje met de kleurencamera, en eentje met de zwart-wit-camera. De foto van de zwart-wit-camera heeft dus een betere kwaliteit, omdat er geen kleurenfilter toegepast wordt. Door de twee foto's te combineren krijg je een kleurenfoto met de kwaliteit van een zwart-wit-foto. 

  Naast een scherpere foto kun je met de dual-camera meer licht vangen en beter scherpstellen dan met een enkele camera. 

 • Hoe kan ik mijn Huawei P9 verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je Huawei-toestel met je computer door middel van een kabel. Deze kabel gaat in de USB-ingang van uw PC.

  Daarnaast kun je Huawei's eigen programma gebruiken: HiSuite. Met dit programma beheer je bestanden en applicaties op je telefoon. 

 • Mijn Huawei P9 reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

Alle vragen & antwoorden