Huawei P9 Plus - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Huawei P9 Plus

 • Hoe zet ik mijn oude bestanden gemakkelijk over naar mijn nieuwe Huawei P9 Plus?

  Antwoord:

  Om overdracht van bestanden en instellingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, heeft Huawei een app uitgebracht: Phone Clone. Installeer de app op je oude én je nieuwe toestel, verbind ze met hetzelfde netwerk en je kunt gelijk aan de slag!

  Huawei Phone Clone werkt ook bij iPhones en Android-toestellen die niet door Huawei gemaakt zijn. Download de app in de App Store of in de Google Play Store.

 • Kan ik met mijn Huawei P9 Plus gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn Huawei P9 Plus, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

 • Waarom heeft mijn Huawei P9 Plus twee camera's achterop het toestel?

  Antwoord:

  De Huawei P9 heeft een unieke, dubbele camera. Sommige andere telefoons hebben ook twee camera's achterop, maar deze werken niet op dezelfde manier. Het grootste verschil is dat een van de twee camera's van de Huawei P9 alleen zwart-wit foto's kan maken. Om uit te leggen hoe dit werkt moeten we een stukje dieper ingaan op hoe fotografie werkt. Voordat een foto in kleur kan worden genomen, gaat het door een filter heen. Dit kleurenfilter zorgt ervoor dat er een klein beetje kwaliteit van de foto verloren gaat. Wanneer je een foto maakt met jouw Huawei P9, maakt het toestel eigenlijk twee foto's: eentje met de kleurencamera, en eentje met de zwart-wit-camera. De foto van de zwart-wit-camera heeft dus een betere kwaliteit, omdat er geen kleurenfilter toegepast wordt. Door de twee foto's te combineren krijg je een kleurenfoto met de kwaliteit van een zwart-wit-foto. 

  Naast een scherpere foto kun je met de dual-camera meer licht vangen en beter scherpstellen dan met een enkele camera. 

Alle vragen & antwoorden