Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Huawei P9 Dual Sim - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Huawei P9 Dual Sim

 • Kan ik met mijn Huawei P9 Dual Sim gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Het opslaggeheugen van mijn Huawei P9 Dual Sim is vol. Wat kan ik doen?

  Antwoord:

  Het toestelgeheugen van je telefoon kan vol raken, door het opslaan veel apps, foto’s, video’s, muziek of contacten. Dit is erg vervelend, want het maakt je telefoon langzaam en je kunt geen nieuwe foto's of apps meer downloaden. Je kunt het geheugen van je telefoon uitbreiden met een microSD-kaartje. Dit is een geheugenkaartje die je in het vakje van je tweede simkaart kunt plaatsen. Dit betekent wel dat je maar één simkaart kan gebruiken. Je kunt ook gebruik maken van Cloud-storage. Je uploadt dan foto's en video's naar de Cloud en verwijdert ze daarna van je telefoon. De bestanden blijven beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen zo geen ruimte meer in op je toestel. Zo blijft je telefoon snel en heb je weer ruimte voor bijvoorbeeld nieuwe apps. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Kan ik in mijn Huawei P9 Dual Sim tegelijkertijd twee simkaarten en een microSD-kaart plaatsen?

  Antwoord:

  Het is natuurlijk vervelend wanneer je geheugen vol is. Vaak kun je dit oplossen door een microSD-kaartje in je telefoon te plaatsen voor extra opslaggeheugen. Jouw telefoon maakt gebruik van hybride Dual SIM. Dit betekent dat de tweede simkaartslot ook meteen de plek is waar je je microSD-kaartje plaatst. Dit heeft als gevolg dat je niet twee simkaarten en een microSD-kaart tegelijk kan plaatsen. Je kunt kiezen uit één simkaart en een microSD-kaart, of twee simkaarten. Weet je niet hoe je de microSD-kaart in het vakje van de tweede simkaart plaatst? Kijk dan in de handleiding van je telefoon. Hierin staat dit vaak uitgelegd. Deze handleidingen kun je vinden op de pagina van het toestel op Belsimpel.nl.

 • Waarom heeft mijn Huawei P9 Dual Sim twee camera's achterop het toestel?

  Antwoord:

  De Huawei P9 heeft een unieke, dubbele camera. Sommige andere telefoons hebben ook twee camera's achterop, maar deze werken niet op dezelfde manier. Het grootste verschil is dat een van de twee camera's van de Huawei P9 alleen zwart-wit foto's kan maken. Om uit te leggen hoe dit werkt moeten we een stukje dieper ingaan op hoe fotografie werkt. Voordat een foto in kleur kan worden genomen, gaat het door een filter heen. Dit kleurenfilter zorgt ervoor dat er een klein beetje kwaliteit van de foto verloren gaat. Wanneer je een foto maakt met jouw Huawei P9, maakt het toestel eigenlijk twee foto's: eentje met de kleurencamera, en eentje met de zwart-wit-camera. De foto van de zwart-wit-camera heeft dus een betere kwaliteit, omdat er geen kleurenfilter toegepast wordt. Door de twee foto's te combineren krijg je een kleurenfoto met de kwaliteit van een zwart-wit-foto. 

  Naast een scherpere foto kun je met de dual-camera meer licht vangen en beter scherpstellen dan met een enkele camera. 

 • Hoe kan ik mijn Huawei P9 Dual Sim verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je Huawei-toestel met je computer door middel van een kabel. Deze kabel gaat in de USB-ingang van uw PC.

  Daarnaast kun je Huawei's eigen programma gebruiken: HiSuite. Met dit programma beheer je bestanden en applicaties op je telefoon. 

Alle vragen & antwoorden