Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Huawei Ascend Y550 - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Huawei Ascend Y550

 • Hoe kan ik mijn Huawei Ascend Y550 verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je Huawei-toestel met je computer door middel van een kabel. Deze kabel gaat in de USB-ingang van uw PC.

  Daarnaast kun je Huawei's eigen programma gebruiken: HiSuite. Met dit programma beheer je bestanden en applicaties op je telefoon. 

 • Mijn Huawei Ascend Y550 reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

 • Hoe krijg ik software updates voor mijn Huawei Ascend Y550?

  Antwoord:

  Google komt regelmatig met updates voor de Android software. Of jouw telefoon een update krijgt ligt aan het type toestel. Niet elk toestel komt in aanmerking voor alle updates. De fabrikanten zullen precies aankondigen welke toestellen compatibel zijn met de nieuwe update. Het verschilt per land en per toestel wanneer een update beschikbaar is.

  Als je er een Android-update beschikbaar is voor jou telefoon krijg je meestal een melding, waarna je de update kunt installeren. Deze krijg je Over-The-Air (OTA). Dat betekent dat je jouw telefoon niet op de computer hoeft aan te sluiten! Het installeren van een software-update kan veel data kosten, het is daarom aan te raden om de update te installeren over een WiFi-verbinding. Je kunt in de instellingen van je telefoon ook handmatig zoeken naar updates.

 • Hoe kan ik met mijn Huawei Ascend Y550 gebruik maken van het 4G-netwerk?

  Antwoord:

  Om gebruik te maken van het 4G-netwerk zijn drie dingen belangrijk: een 4G-ready toestel, het juiste abonnementen en een simkaart die 4G-netwerk kan ontvangen.

  Een toestel is 4G-ready als het toestel 4G-frequentie kan ontvangen en gebruiken. Verder heb je een abbonement nodig met 4G internet. Providers die momenteel 4G aanbieden zijn KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Ben, Simyo en Telfort. Naast een 4G-abonnement en toestel heb je ook een simkaart nodig die 4G ondersteunt. Oude simkaarten van voor 2006 zijn hiervoor niet geschikt.  Vraag dan eenvoudig een nieuwe simkaart aan bij je provider of bij Belsimpel.

  Meer informatie over 4G vind je in ons dossier 4G.

Alle vragen & antwoorden