HTC One M8s - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de HTC One M8s

 • Kan ik met mijn HTC One M8s gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Wat is HTC Boomsound?

  Antwoord:

  HTC Boomsound is een speciale geluidstechniek van HTC. Kenmerkend voor HTC Boomsound zijn de twee speakers aan de voorkant van de telefoon. Hierdoor komt geluid naar je toe, in plaats geluid wat uit speakers aan de achterkant komt en van je weg gaat. Schakel het HTC boomsound profiel in en de bass wordt sterker, de zang helderder en de audiodetails fijner. Ook bij het beluisteren van audio via een koptelefoon vebetert de kwaliteit. Het volume kan hard ingeschakeld worden en met behulp van temperatuurcontrole schakelt bij langdurig gebruik de kracht automatisch terug om schade te voorkomen.

 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn HTC One M8s, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

 • Ik kan mijn HTC One M8s niet in het Nederlands instellen, hoe los ik dit op?

  Antwoord:

  Wanneer je bij de eerste keer opstarten je toestel niet in het Nederlands kunt instellen raden we je aan het toestel eerst weer uit te zetten, vervolgens een Nederlandse SIM-kaart te plaatsen en daarna het toestel weer aan te zetten. In de meeste gevallen kun je nu gewoon Nederlands als systeemtaal instellen.

Alle vragen & antwoorden