Cat informatie over telefoons, besturingssystemen, Rugged Lifestyle en garantie

Over Cat

Cat Phones is onderdeel van moederbedrijf Caterpillar Inc., dat verschillende merken in diverse branches bezit. Caterpillar Inc. is ontstaan uit de Holt Manufacturing Company, dat al in 1892 is opgericht. In 1910 werd de merknaam Caterpillar geregisterd. Het merk Cat is vooral bekend van zwaar materieel als bulldozers en graafmachines. Sinds 2012 heeft Bullitt Mobile Ltd. de licentie om Cat-telefoons te verkopen. Net als bij andere producten richt Cat zich wat betreft telefoons voornamelijk op de duurzaamheid en hoge kwaliteit die passen bij een ruige levensstijl.


Cat Telefoons

Cat biedt twee verschillende series als het gaat om mobiele telefoons: de Cat S-serie en de B-serie. De S-serie bestaat uit een aantal verschillende smartphones uit het middensegment. De B-serie bestaat uit enkele feature phones, wat wil zeggen dat deze niet beschouwd worden als smartphones. Wel hebben deze telefoons extra functies naast alleen bellen, zoals een camera of MP3-speler.


Cat S61

De Cat S61 is een zeer robuuste smartphone en kan in de meeste extreme situaties overleven. Deze zogenaamde bouwvakkerstelefoon is de ideale telefoon voor vakmensen. Het toestel heeft een stevige behuizing, is stof- en waterdicht en bestand tegen valpartijen tot 1,8 meter hoog. Vanwege geavanceerde technieken onderscheidt de Cat S61 zich van de rest. Zo kun je het scherm bedienen met natte vingers en handschoenen. Verder kan de verbeterde infraroodcamera warmtebeelden livestreamen. Ook beschikt deze Android-telefoon over een lasermeter, luchtkwaliteitssensor en felle zaklamp. Het toestel is verder voorzien van de Snapdragon 630-processor, een forse accu van 4500mAh en 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

Specificaties

 • 5.2-inchdisplay met Gorilla Glass
 • 16-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Forse 4500mAh-accu en QuickCharge

Cat S41

Met de Cat S41 heb je een extra solide smartphone die je niet zomaar in de steek laat. Cat heeft dit toestel voorzien van allerlei extra's zodat jij ook in ruige omstandigheden altijd bereikbaar bent. Dit toestel kan met zijn stevige behuizing goed tegen stoten en valpartijen. Het toestel heeft dan ook een 810G Militaire Standaard-certificering meegekregen. Hiermee heeft de Cat S41 ook een goede bestendigheid tegen hoge druk, zeewater, zand, stof en trillingen. Doordat het toestel voorzien is van een 5-inchdisplay met een Full HD-resolutie lever je niet in op beeldkwaliteit! Binnenin het toestel heeft Cat een 5000mAh-accu verwerkt. Met deze capaciteit ben je zeker een volle dag bereikbaar! Opladen gaat dankzij de snellaadfunctie gelukkig erg snel!

Specificaties

 • 5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • MIL810G en IP68-certificering
 • Dual-simfunctionaliteit

Cat S31

De Cat S31 is de vernieuwde instap-smartphone van het merk. Met dit toestel heb je wederom voor een wat zachtere prijs een zeer stevige behuizing. Het robuuste frame is extra goed in het opvangen van schokken door stoten of valpartijen. Daarnaast heb je een goede stof- en waterbestendigheid met de IP68-certificering. Door verschillende fysieke knoppen is je toestel in elke omstandigheid goed te bedienen. Er is zelfs een extra knop die je kunt koppelen aan je meeste gebruikte apps. Het 4.7-inchdisplay geeft goed beeld dat in daglicht goed is af te lezen. De Cat S31 beschikt zelfs over twee handige camera's waarmee je leuke momenten gemakkelijk vastlegt.

Specificaties

 • 4.7-inchdisplay
 • 8-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctionaliteit

Cat B-serie

In de B-serie bevinden zich drie toestellen: de B25, de B26,  de Cat B30 en de Cat B35. Alle toestellen zijn zeer robuust: zo zijn ze volledig stof- en waterdicht (tot een diepte van één meter gedurende dertig minuten) en kunnen ze tegen een val of stoot. De B25 en B30 beschikken over een paar basisfuncties, maar de B35 draait op KaiOS. Hiermee kun je gewoon gebruikmaken van populaire apps als Facebook, Instagram en binnenkort ook WhatsApp! 

Specificaties Cat B35

 • 2.4-inchdisplay
 • KaiOS
 • 4 GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctie

Cat besturingssysteem

De smartphones uit de Cat S-serie werken op Android. Dit betekent dat de telefoons toegang hebben tot de Google Play Store, waar miljoenen apps gedownload kunnen worden. De versie van Android die geïnstalleerd is verschilt per toestel. Er is geen speciale eigen laag aan de software toegevoegd, zoals veel andere fabrikanten wel doen. De telefoons uit de B-serie draaien op een het eigen besturingssysteem van Cat.


Cat Rugged Lifestyle

Cat maakt telefoons op basis van wat ze ‘rugged lifestyle’ noemen, oftewel een ruige levensstijl. Dit principe staat volgens de producent aan de basis van alle telefoons en accessoires die het bedrijf produceert. Cat-telefoons zijn dan ook speciaal ontworpen voor mensen die zwaar werk doen, bijvoorbeeld in de buitenlucht. Voor boeren, militairen of bijvoorbeeld bouwvakkers zijn de toestellen ideaal. Natuurlijk zijn de toestellen ook geschikt voor iedereen die een ander werk heeft en gewoon een telefoon wil die tegen een stootje kan.


Cat Garantie en Reparatie

Met een Cat-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je zes maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.