Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Cat informatie over telefoons, besturingssystemen, Rugged Lifestyle en garantie

Over Cat

Cat Phones is onderdeel van moederbedrijf Caterpillar Inc., dat verschillende merken in diverse branches bezit. Caterpillar Inc. is ontstaan uit de Holt Manufacturing Company, dat al in 1892 is opgericht. In 1910 werd de merknaam Caterpillar geregisterd. Het merk Cat is vooral bekend van zwaar materieel als bulldozers en graafmachines. Sinds 2012 heeft Bullitt Mobile Ltd. de licentie om Cat-telefoons te verkopen. Net als bij andere producten richt Cat zich wat betreft telefoons voornamelijk op de duurzaamheid en hoge kwaliteit die passen bij een ruige levensstijl.


Cat Telefoons

Cat biedt twee verschillende series als het gaat om mobiele telefoons: de Cat S-serie en de B-serie. De S-serie bestaat uit een aantal verschillende smartphones uit het middensegment. De B-serie bestaat uit enkele feature phones, wat wil zeggen dat deze niet beschouwd worden als smartphones. Wel hebben deze telefoons extra functies naast alleen bellen, zoals een camera of MP3-speler.


Cat S30

De Cat S30 is de instap-smartphone van het merk. Het gaat ook hier om een bijzonder robuuste telefoon die dankzij zijn stevige body bestand is tegen vallen tot een hoogte van 1,8 meter. Bovendien heeft het toestel een IP67-certificering, wat betekent dat de telefoon bestand is tegen stof, modder en water! Dat maakt de S30 zeer geschikt voor watersporters, mensen die in de bouw of horeca werken of iemand die gewoon een extra stevig toestel wil hebben. De S30 beschikt over basis-smartphonefeatures zoals Android, een touchscreen met Gorilla Glass bescherming, 8GB uitbreidbaar geheugen, een camera en dual sim-ondersteuning.

Specificaties

 • 4.5-inchdisplay
 • 5-megapixelcamera
 • 8GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctie

Cat S40

De Cat S40 is een vrijwel onverwoestbare smartphone en onderscheidt zich voornamelijk van andere toestellen door de bestendigheid tegen extreme omstandigheden. De Cat S40 kan bijvoorbeeld tegen temperaturen tussen de -22 en 55 graden kan zonder problemen een val tot 1,8 meter doorstaan. Het toestel heeft een IP68-certificatie en het touchscreen heeft een extra beschermlaag dankzij Gorilla Glass. De smartphone heeft verder een stand-by-tijd van 936 uur en maar liefst 18 uur gesprekstijd. Op de pagina van de Cat S40 Dual Sim vind je alle verschillende aanbiedingen!

Specificaties

 • 4.7-inchdisplay
 • 8-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctie

Cat S60

De Cat S60 is het paradepaardje van Caterpillar. De S60 beschikt over een zeer speciale camerafeature: er is namelijk een infraroodcamera aanwezig! Daardoor kan de telefoon warmte herkennen en vastleggen. De beelden worden gecombineerd met de foto’s van de gewone 13-megapixelcamera, om zo een gedetailleerde weergave te garanderen. De S60 is net zo stevig en waterdicht als zijn kleinere broertjes (de S30 en S40) en beschikt over uitstekende hardware. Zo is er onder andere 32GB-opslaggeheugen en dual sim aanwezig. Bovendien is het scherm voorzien van een sterke beschermlaag van Gorilla Glass.

Specificaties

 • 4.7-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctie

Cat B-serie

In de B-serie bevinden zich twee toestellen: de B25 en de Cat B30. Beide toestellen zijn zeer robuust: zo zijn ze volledig stof- en waterdicht (tot een diepte van één meter gedurende dertig minuten) en kunnen ze tegen een val of stoot. Er zijn een aantal basisfuncties aanwezig zoals een camera en een MP3-spelertje. Ook hebben beide telefoons dual sim, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kunt plaatsen. Het belangrijkste verschil tussen de B25 en de B30 is de opslagcapaciteit: de B30 heeft met 1GB het dubbele van de B25. Ook het design verschilt behoorlijk.

Specificaties Cat B25

 • 2.0-inchdisplay
 • 2-megapixelcamera
 • 512MB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP67)
 • Dual-simfunctie

Cat besturingssysteem

De smartphones uit de Cat S-serie werken op Android. Dit betekent dat de telefoons toegang hebben tot de Google Play Store, waar miljoenen apps gedownload kunnen worden. De versie van Android die geïnstalleerd is verschilt per toestel. Er is geen speciale eigen laag aan de software toegevoegd, zoals veel andere fabrikanten wel doen. De telefoons uit de B-serie draaien op een het eigen besturingssysteem van Cat.


Cat Rugged Lifestyle

Cat maakt telefoons op basis van wat ze ‘rugged lifestyle’ noemen, oftewel een ruige levensstijl. Dit principe staat volgens de producent aan de basis van alle telefoons en accessoires die het bedrijf produceert. Cat-telefoons zijn dan ook speciaal ontworpen voor mensen die zwaar werk doen, bijvoorbeeld in de buitenlucht. Voor boeren, militairen of bijvoorbeeld bouwvakkers zijn de toestellen ideaal. Natuurlijk zijn de toestellen ook geschikt voor iedereen die een ander werk heeft en gewoon een telefoon wil die tegen een stootje kan.


Cat Garantie en Reparatie

Met een Cat-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je zes maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Cat Garantie & Reparatie pagina.