Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Cat informatie over telefoons, besturingssystemen, Rugged Lifestyle en garantie

Over Cat

Cat Phones is onderdeel van moederbedrijf Caterpillar Inc., dat verschillende merken in diverse branches bezit. Caterpillar Inc. is ontstaan uit de Holt Manufacturing Company, dat al in 1892 is opgericht. In 1910 werd de merknaam Caterpillar geregisterd. Het merk Cat is vooral bekend van zwaar materieel als bulldozers en graafmachines. Sinds 2012 heeft Bullitt Mobile Ltd. de licentie om Cat-telefoons te verkopen. Net als bij andere producten richt Cat zich wat betreft telefoons voornamelijk op de duurzaamheid en hoge kwaliteit die passen bij een ruige levensstijl.


Cat Telefoons

Cat biedt twee verschillende series als het gaat om mobiele telefoons: de Cat S-serie en de B-serie. De S-serie bestaat uit een aantal verschillende smartphones uit het middensegment. De B-serie bestaat uit enkele feature phones, wat wil zeggen dat deze niet beschouwd worden als smartphones. Wel hebben deze telefoons extra functies naast alleen bellen, zoals een camera of MP3-speler.

Cat S40 Dual Sim

De Cat S40 is een vrijwel onverwoestbare smartphone en onderscheidt zich voornamelijk van andere toestellen door de bestendigheid tegen extreme omstandigheden. De Cat S40 kan bijvoorbeeld tegen temperaturen tussen de -22 en 55 graden kan zonder problemen een val tot 1,8 meter doorstaan. De smartphone heeft verder een stand-by-tijd van 936 uur en maar liefst 18 uur gesprekstijd. Op de pagina van de Cat S40 Dual Sim vind je alle verschillende aanbiedingen!

Cat B100

De Cat B100 is een feature phone die is gemaakt om tegen extreme omstandigheden te kunnen. De telefoon is bijvoorbeeld geschikt voor mensen met zware beroepen, waarbij ze veel te maken krijgen met vuil en water. De mobiele telefoon is bestand tegen valschade en is waterdicht. Uit testen blijkt de Cat B100 onder water zelfs 30 minuten lang tot 1 meter diepte te kunnen zonder beschadigingen op te lopen. Kijk hier voor de verschillende abonnementen.


Cat besturingssysteem

De smartphones uit de Cat S-serie werken op Android. Dit betekent dat de telefoons toegang hebben tot de Google Play Store, waar miljoenen apps gedownload kunnen worden. De versie van Android die geïnstalleerd is verschilt per toestel. Er is geen speciale eigen laag aan de software toegevoegd, zoals veel andere fabrikanten wel doen. De telefoons uit de B-serie draaien op een het eigen besturingssysteem van Cat.


Cat Rugged Lifestyle

Cat maakt telefoons op basis van wat ze ‘rugged lifestyle’ noemen, oftewel een ruige levensstijl. Dit principe staat volgens de producent aan de basis van alle telefoons en accessoires die het bedrijf produceert. Cat-telefoons zijn dan ook speciaal ontworpen voor mensen die zwaar werk doen, bijvoorbeeld in de buitenlucht. Voor boeren, militairen of bijvoorbeeld bouwvakkers zijn de toestellen ideaal. Natuurlijk zijn de toestellen ook geschikt voor iedereen die een ander werk heeft en gewoon een telefoon wil die tegen een stootje kan.


Cat Garantie en Reparatie

Met een Cat-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je zes maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Cat Garantie & Reparatie pagina.