Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Cat informatie over telefoons, besturingssystemen, Rugged Lifestyle en garantie

Over Cat

Cat Phones is onderdeel van moederbedrijf Caterpillar Inc., dat verschillende merken in diverse branches bezit. Caterpillar Inc. is ontstaan uit de Holt Manufacturing Company, dat al in 1892 is opgericht. In 1910 werd de merknaam Caterpillar geregisterd. Het merk Cat is vooral bekend van zwaar materieel als bulldozers en graafmachines. Sinds 2012 heeft Bullitt Mobile Ltd. de licentie om Cat-telefoons te verkopen. Net als bij andere producten richt Cat zich wat betreft telefoons voornamelijk op de duurzaamheid en hoge kwaliteit die passen bij een ruige levensstijl.


Cat Telefoons

Cat biedt twee verschillende series als het gaat om mobiele telefoons: de Cat S-serie en de B-serie. De S-serie bestaat uit een aantal verschillende smartphones uit het middensegment. De B-serie bestaat uit enkele feature phones, wat wil zeggen dat deze niet beschouwd worden als smartphones. Wel hebben deze telefoons extra functies naast alleen bellen, zoals een camera of MP3-speler.


Cat S31

De Cat S31 is de vernieuwde instap-smartphone van het merk. Met dit toestel heb je wederom voor een wat zachtere prijs een zeer stevige behuizing. Het robuuste frame is extra goed in het opvangen van schokken door stoten of valpartijen. Daarnaast heb je een goede stof- en waterbestendigheid met de IP68-certificering. Door verschillende fysieke knoppen is je toestel in elke omstandigheid goed te bedienen. Er is zelfs een extra knop die je kunt koppelen aan je meeste gebruikte apps. Het 4.7-inchdisplay geeft goed beeld dat in daglicht goed is af te lezen. De Cat S31 beschikt zelfs over twee handige camera's waarmee je leuke momenten gemakkelijk vastlegt.

Specificaties

 • 4.7-inchdisplay
 • 8-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctionaliteit

Cat S41

Met de Cat S41 heb je een extra solide smartphone die je niet zomaar in de steek laat. Cat heeft dit toestel voorzien van allerlei extra's zodat jij ook in ruige omstandigheden altijd bereikbaar bent. Dit toestel kan met zijn stevige behuizing goed tegen stoten en valpartijen. Het toestel heeft dan ook een 810G Militaire Standaard-certificering meegekregen. Hiermee heeft de Cat S41 ook een goede bestendigheid tegen hoge druk, zeewater, zand, stof en trillingen. Doordat het toestel voorzien is van een 5-inchdisplay met een Full HD-resolutie lever je niet in op beeldkwaliteit! Binnenin het toestel heeft Cat een 5000mAh-accu verwerkt. Met deze capaciteit ben je zeker een volle dag bereikbaar! Opladen gaat dankzij de snellaadfunctie gelukkig erg snel!

Specificaties

 • 5-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • MIL810G en IP68-certificering
 • Dual-simfunctionaliteit

Cat S60

De Cat S60 is het paradepaardje van Caterpillar. De S60 beschikt over een zeer speciale camerafeature: er is namelijk een infraroodcamera aanwezig! Daardoor kan de telefoon warmte herkennen en vastleggen. De beelden worden gecombineerd met de foto’s van de gewone 13-megapixelcamera, om zo een gedetailleerde weergave te garanderen. De S60 is net zo stevig en waterdicht als zijn kleinere broertjes (de S30 en S40) en beschikt over uitstekende hardware. Zo is er onder andere 32GB-opslaggeheugen en dual sim aanwezig. Bovendien is het scherm voorzien van een sterke beschermlaag van Gorilla Glass.

Specificaties

 • 4.7-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP68)
 • Dual-simfunctie

Cat B-serie

In de B-serie bevinden zich twee toestellen: de B25 en de Cat B30. Beide toestellen zijn zeer robuust: zo zijn ze volledig stof- en waterdicht (tot een diepte van één meter gedurende dertig minuten) en kunnen ze tegen een val of stoot. Er zijn een aantal basisfuncties aanwezig zoals een camera en een MP3-spelertje. Ook hebben beide telefoons dual sim, zodat je twee simkaarten tegelijkertijd kunt plaatsen. Het belangrijkste verschil tussen de B25 en de B30 is de opslagcapaciteit: de B30 heeft met 1GB het dubbele van de B25. Ook het design verschilt behoorlijk.

Specificaties Cat B25

 • 2.0-inchdisplay
 • 2-megapixelcamera
 • 512MB uitbreidbaar geheugen
 • Stof-, modder- en waterbestendig (IP67)
 • Dual-simfunctie

Cat besturingssysteem

De smartphones uit de Cat S-serie werken op Android. Dit betekent dat de telefoons toegang hebben tot de Google Play Store, waar miljoenen apps gedownload kunnen worden. De versie van Android die geïnstalleerd is verschilt per toestel. Er is geen speciale eigen laag aan de software toegevoegd, zoals veel andere fabrikanten wel doen. De telefoons uit de B-serie draaien op een het eigen besturingssysteem van Cat.


Cat Rugged Lifestyle

Cat maakt telefoons op basis van wat ze ‘rugged lifestyle’ noemen, oftewel een ruige levensstijl. Dit principe staat volgens de producent aan de basis van alle telefoons en accessoires die het bedrijf produceert. Cat-telefoons zijn dan ook speciaal ontworpen voor mensen die zwaar werk doen, bijvoorbeeld in de buitenlucht. Voor boeren, militairen of bijvoorbeeld bouwvakkers zijn de toestellen ideaal. Natuurlijk zijn de toestellen ook geschikt voor iedereen die een ander werk heeft en gewoon een telefoon wil die tegen een stootje kan.


Cat Garantie en Reparatie

Met een Cat-smartphone maak je twee jaar lang gebruik van de fabrieksgarantie. Op accu’s en accessoires krijg je zes maanden garantie. Voor meer informatie over garantie en reparatie kun je terecht op de Garantie & Reparatie-pagina.