Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

BlackBerry Q5 Red - Tips & Tricks

0 sterren
Nog geen reviews

Niet meer leverbaar

Vragen & antwoorden voor de BlackBerry Q5

 • Kan ik met mijn BlackBerry Q5 Red gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe kan ik mijn BlackBerry Q5 Red verbinden met mijn computer?

  Antwoord:

  Je verbindt je BlackBerry-toestel met je computer door een kabeltje die in de USB-poort van de PC gaat. 

  Daarnaast kun je BlackBerry's programma gebruiken: BlackBerry Link. Met dit programma synchroniseer je je toestel, en maak je een back-up van je bestanden. 

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

 • Hoe krijg ik software updates voor mijn BlackBerry Q5 Red?

  Antwoord:

  Blackberry kondigt zelf de updates voor haar producten aan. Het verschilt per toestel of een update beschikbaar zal worden. De software van je Blackberry toestel kan op verschillende manieren geupdate worden. De eerste mogelijkheid is via Blackberry Desktop Software. Dit programma installeer je op een computer en vervolgens kun je je smartphone hierop aansluiten en de software installeren. De tweede mogelijkheid is via je telefoon zelf, via Opties > Apparaat > Software updates.

 • Wat is Near Field Communication (NFC)?

  Antwoord:

  Near Field Communication (NFC) is een contactloze communicatiemethode. Het bereik is ongeveer 10 centimeter. Met behulp van NFC verstuur je draadloos bestanden door je eigen apparaat tegen een ander NFC-apparaat te houden. Betalen met je telefoon kan ook door middel van NFC.

  Een andere mogelijkheid met NFC zijn tags. Dit zijn speciale ‘stickers’ die je programmeert om een bepaalde actie uit te voeren. Raak met je smartphone een tag aan, zal de smartphone de acties die in de tag staan uitvoeren. Een voorbeeld is een tag in de auto die bluetooth en GPS inschakelt.

  In het dossier NFC vind je veel meer informatie over bijvoorbeeld de toepassingen van NFC. De betekenis van andere technische begrippen vind je in onze verklarende woordenlijst.

Alle vragen & antwoorden