BlackBerry Passport Black - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de BlackBerry Passport

 • Hoe kan ik met mijn BlackBerry Passport gebruik maken van Android-applicaties?

  Antwoord:

  Hoe maak je met je smartphone gebruik van Android-applicaties? Met de applicatie 'Amazon Appstore' download je Android-applicaties. Deze applicatie staat voorgeïnstalleerd op je toestel vanaf BlackBerry OS 10.3 en bevat meer dan 240.000 apps. In de Amazon Appstore zoek je applicaties op en download je deze, vervolgens kun je er gebruik van maken!

 • Kan ik met mijn BlackBerry Passport gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Wat is BlackBerry Messenger? Kan ik met mijn BlackBerry Passport pingen?

  Antwoord:

  BlackBerry Messenger (BBM) is een applicatie waarmee je berichten verstuurt. Dit heet "pingen". Deze messaging-dienst is niet alleen beschikbaar voor BlackBerry-gebruikers, maar ook voor Android-, iOS- en Windows Phone-gebruikers.
  Bij BlackBerry Messenger zie je of je berichten zijn afgeleverd (D) en gelezen (R). Daarnaast biedt Blackberry Messenger ook mogelijkheden voor videogesprekken en het delen van foto’s of  bestanden. Ook kunt je je scherm delen met anderen, om bijvoorbeeld tegelijk een document te bekijken of hen mee te laten kijken door je camera.

  Meer informatie over het Blackberry OS besturingssysteem vind je op de volgende pagina.

 • Tijdens het bellen zie ik een knipperende pixel in het scherm van mijn BlackBerry Passport, wat is dit?

  Antwoord:

  Sommige telefoons hebben de frontcamera en nabijheidssensor (proximity sensor) in het scherm zitten. De nabijheidssensor knippert zodra je je telefoon dichterbij je oor brengt. Het lijkt dan alsof je een dode pixel in het scherm hebt zitten.

  Die knipperende witte pixel is geen dode pixel maar de nabijheidssensor die zijn werk doet en het scherm uitschakelt tijdens het bellen, om onbedoelde aanrakingen te voorkomen.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

Alle vragen & antwoorden