BlackBerry informatie over telefoons, besturingssystemen, BlackBerry World en garantie

Over BlackBerry

BlackBerry is een Canadees bedrijf en stond voorheen bekend onder de naam Research In Motion (RIM). De eerste BlackBerry kwam in 1999 op de markt. De BlackBerry was de eerste smartphone waarmee je twee mailboxen tegelijk kon synchroniseren. Met één inbox kon je je eigen mailbox en bedrijfsmailbox samenvoegen.

In 2001 werd de eerste BlackBerry ook buiten Noord-Amerika verkocht. RIM was een paar jaar lang één van de grootste en populairste toestelfabrikanten ter wereld. Vooral voor de zakelijke markt was de BlackBerry populair vanwege zijn pushmailmogelijkheid. Pushmail houdt in dat binnenkomende e-mails gelijk doorgestuurd worden naar de BlackBerry. Ook onder jongeren waren de BlackBerry-toestellen razend populair vanwege het fysieke toetsenbord en de gratis berichtendienst Ping; hierdoor kon je makkelijk en snel berichten naar elkaar sturen.

De grote successen van BlackBerry kwamen langzaam ten einde toen onder andere Apple in 2007 met de iPhone kwam. Dit toestel met een touchscreen was revolutionair voor de telefoonmarkt. Toch bleven de BlackBerry-toestellen nog wel even populair onder jongeren en zakenlui. Terwijl de nieuwste smartphones beschikten over touchscreen, bleef BlackBerry de koers varen waarmee het zo populair was geworden. Het fysieke Qwerty-toetsenbord bleef een vast kenmerk. Soms werd hier een touchscreen aan toegevoegd. In 2013 introduceerde de fabrikant zelfs haar eerste toestel met volledig touchscreen, de BlackBerry Z10. Zo hoopte BlackBerry de concurrentie met o.a. Apple en Samsung aan te gaan.

In 2015 is een belangrijke nieuwe weg ingeslagen: BlackBerry besloot Android-telefoons te produceren. Hiermee zijn ze voor het eerst afgestapt van BlackBerry’s eigen besturingssystemen BlackBerry OS (Operating System) en BlackBerry 10. Op deze manier hoopt BlackBerry haar positie als smartphonegigant te heroveren. Het eerste BlackBerry-toestel met Android was de BlackBerry Priv, en deze werd erg positief onthaald!

Sinds 2017 heeft BlackBerry besloten om al haar positieve features op een hoop te gooien en daar een nieuwe lijn smartphones uit te bouwen: de BlackBerry KEY-serie. De KEYone was gauw erg populair en ook de KEY2 timmert flink aan de weg.BlackBerry Telefoons

De BlackBerry telefoons blinken uit in hun zakelijke design. Het merk BlackBerry werd niet alleen zakelijk veel gebruikt, in de loop der jaren werden de toestellen ook populair op de particuliere markt. De bekende en populaire Torch-, Bold- en Curve-series zijn tegenwoordig niet meer leverbaar. Na een aantal succesjaren ging het wat minder met BlackBerry, de fabrikant realiseerde zich dat er iets veranderd moest worden. In 2013 werd de eerste smartphone met BlackBerry 10 geïntroduceerd: de BlackBerry Z10, een smartphone met een volledig touchscreen. Kenmerkend waren de veegbewegingen die gebruikt werden om het toestel te bedienen. Ook de BlackBerry Hub werd positief ontvangen. In de Hub worden alle binnenkomende berichten overzichtelijk weergegeven.


BlackBerry KEY2

Als opvolger van de succesvolle KEYone presenteerde BlackBerry in Juli 2018 de BlackBerry KEY2. Deze raakt alle vlakken van een succesvolle BlackBerry-smartphone, en voegt tegelijkertijd wat nieuwe functies toe. Als productiviteit je ding is dan zit je met de KEY2 goed, dankzij het verbeterde fysieke toetsenbord, een stevig metalen frame, een industrieel design en nog veel meer. Er is een ‘Speed Key’ toegevoegd die je kunt koppelen aan een bepaalde actie die je vaak uitvoert en BlackBerry heeft het toestel verder volgestopt met handige eigen software, waarmee je telefoon 100% beschermd en beveiligd is.

Specificaties

 • 4.5-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 64 GB uitbreidbaar geheugen
 • 6 GB werkgeheugen
 • Qwerty-toetsenbord

BlackBerry KEY2 LE

Als je op zoek bent naar een iets goedkopere variant van de BlackBerry KEY2 dan is deze BlackBerry KEY2 LE wat voor jou. Hij lijkt in veel opzichten op zijn grote broer; zo heeft ie hetzelfde design, maar dan van een ander, lichter, kunststof materiaal gemaakt. De hardware is hier en daar wat minder dan de normale KEY2, maar je kunt nog steeds gebruik maken van het fijne toetsenbord. De telefoon beschikt verder over USB-C, een dubbele camera, een 3,5mm-poort en een iets minder grote accu. 

Specificaties

 • 4.5-inchdisplay
 • Dubbele camera
 • 64 GB uitbreidbaar geheugen
 • 4 GB werkgeheugen
 • Qwerty-toetsenbord

BlackBerry Motion

Met de BlackBerry Motion slaat BlackBerry een nieuwe weg in; die van de Android-smartphones zonder QWERTY-toetsenbord. Het toestel heeft een mooi groot scherm, goeie hardware en bovenal een uitstekende accu van 4000 mAh. Uiteraard heeft ook deze BlackBerry-telefoon een heel scala aan BlackBerry-software, als schil over standaard Android. Hiermee is je telefoon extra goed beveiligd, mede dankzij de bekende app monitors. De Motion heeft ook een fijne 12-megapixelcamera en is bovendien waterdicht volgens IP67-certificering.

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • Stof en waterbestendig (IP67)
 • 4000 mAh-accu
 • 32 GB opslag

BlackBerry besturingssysteem

Pas in 2015 heeft BlackBerry haar eerste Android-smartphone aangekondigd. Daarvoor werkte BlackBerry met haar eigen besturingssysteem. Tegenwoordig gebruikt BlackBerry alleen maar Android, met een paar eigen toevoegingen. Zo staat er standaard op elke BlackBerry telefoon een heel scala aan apps waarmee je je telefoon extra goed kunt beveiligen. Zo is er een app monitor die in de gaten houdt wat andere apps allemaal uitspoken, en zijn je documenten extra goed beveiligd. Uiteraard staan er ook wat voorgeïnstalleerde BlackBerry-apps op de telefoons, zoals BlackBerry Hub en BlackBerry Messenger.


BlackBerry Apps

Met de komst van Android-BlackBerry’s is de toegang tot Android-apps fiks uitgebreid. Op alle Android-toestellen wordt standaard de Google Play Store meegeleverd, waar je de keus hebt uit meer dan een miljoen applicaties. Niet alleen dat, maar ook boeken, muziek en films zijn hier te vinden. Daarnaast heeft BlackBerry haar eigen Device Search toegevoegd aan de Play Store. Hiermee doorzoek je gemakkelijk je eigen toestel en zie je in één oogopslag resultaten uit applicaties, contacten, e-mails en bestanden.


BlackBerry Garantie en Reparatie

Als je een BlackBerry-smartphone hebt, heb je twee jaar lang fabrieksgarantie. Bij batterijen en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Meer informatie vind je op de Garantie & Reparatie pagina.


Alle BlackBerry-toestellen, met uitgebreide specificaties