Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

BlackBerry informatie over telefoons, besturingssystemen, BlackBerry World en garantie

Over BlackBerry

BlackBerry is een Canadees bedrijf en stond voorheen bekend onder de naam Research In Motion (RIM). De eerste BlackBerry kwam in 1999 op de markt. De BlackBerry was de eerste smartphone waarmee je twee mailboxen tegelijk kon synchroniseren. Met één inbox kon je je eigen mailbox en bedrijfsmailbox samenvoegen.

In 2001 werd de eerste BlackBerry ook buiten Noord-Amerika verkocht. RIM was een paar jaar lang één van de grootste en populairste toestelfabrikanten ter wereld. Vooral voor de zakelijke markt was de BlackBerry populair vanwege zijn pushmailmogelijkheid. Pushmail houdt in dat binnenkomende e-mails gelijk doorgestuurd worden naar de BlackBerry. Ook onder jongeren waren de BlackBerry-toestellen razend populair vanwege het fysieke toetsenbord en de gratis berichtendienst Ping; hierdoor kon je makkelijk en snel berichten naar elkaar sturen.

De grote successen van BlackBerry kwamen langzaam ten einde toen onder andere Apple in 2007 met de iPhone kwam. Dit toestel met een touchscreen was revolutionair voor de telefoonmarkt. Toch bleven de BlackBerry-toestellen nog wel even populair onder jongeren en zakenlui. Terwijl de nieuwste smartphones beschikten over touchscreen, bleef BlackBerry de koers varen waarmee het zo populair was geworden. Het fysieke Qwerty-toetsenbord bleef een vast kenmerk. Soms werd hier een touchscreen aan toegevoegd. In 2013 introduceerde de fabrikant zelfs haar eerste toestel met volledig touchscreen, de BlackBerry Z10. Zo hoopte BlackBerry de concurrentie met o.a. Apple en Samsung aan te gaan.

In 2015 is een belangrijke nieuwe weg ingeslagen: BlackBerry besloot Android-telefoons te produceren. Hiermee zijn ze voor het eerst afgestapt van BlackBerry’s eigen besturingssystemen BlackBerry OS (Operating System) en BlackBerry 10. Op deze manier hoopt BlackBerry haar positie als smartphonegigant te heroveren. Het eerste BlackBerry-toestel met Android, de BlackBerry Priv, is erg positief onthaald.


BlackBerry Telefoons

De BlackBerry telefoons blinken uit in hun zakelijke design. Het merk BlackBerry werd niet alleen zakelijk veel gebruikt, in de loop der jaren werden de toestellen ook populair op de particuliere markt. De bekende en populaire Torch-, Bold- en Curve-series zijn tegenwoordig niet meer leverbaar. Na een aantal succesjaren ging het wat minder met BlackBerry, de fabrikant realiseerde zich dat er iets veranderd moest worden. In 2013 werd de eerste smartphone met BlackBerry 10 geïntroduceerd: de BlackBerry Z10, een smartphone met een volledig touchscreen. Kenmerkend waren de veegbewegingen die gebruikt werden om het toestel te bedienen. Ook de BlackBerry Hub werd positief ontvangen. In de Hub worden alle binnenkomende berichten overzichtelijk weergegeven.


BlackBerry KEYone

Begin 2017 werd de BlackBerry KEYone gepresenteerd. Het toestel valt meteen op en is lekker onderscheidend dankzij het fysieke toetsenbord. BlackBerry gaat met de KEYone dus terug naar de roots, ze zijn immers ooit bekend geworden dankzij het fysieke toetsenbord. Wat wel nieuw en uniek is, is de combinatie met een 4,5 inch-scherm. Verder beschikt het toestel over Android 7.1 (Nougat), 3GB werkgeheugen en een 12-megapixelcamera aan de achterkant. Daarmee stelt de KEYOne zeker niet teleur qua hardware. Bovendien is de KEYone uitgerust met uitgebreide beveiliging software, zodat je waardevolle gegevens goed beschermd zijn.

Specificaties

 • 4.5-inchdisplay
 • 12-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Qwerty-toetsenbord

BlackBerry Priv

De BlackBerry Priv is BlackBerry’s meest geavanceerde toestel tot nu toe. Belangrijk is daarnaast dat dit BlackBerry’s eerste Android-toestel is. De naam Priv is een afkorting voor zowel Privacy als Privilege, wat slaat op de specificaties van het toestel. De telefoon is bijvoorbeeld voorzien van BlackBerry’s eigen DTEK-software, voor extra veiligheid. Daarnaast zit er een geweldig stel camera’s op en een fysiek Qwerty-toetsenbord dat tevens werkt als trackpad.

Specificaties

 • 5.4-inchdisplay
 • 18-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB werkgeheugen
 • Uitschuifbaar Qwerty-toetsenbord

BlackBerry DTEK50 en DTEK60

Met de DTEK-lijn van BlackBerry hou je al je gegevens veilig. Dankzij slimme versleutelingssoftware zijn al je documenten en gegevens altijd goed beveiligd. Daarnaast beschikt de BlackBerry DTEK50 over 3GB werkgeheugen zodat je makkelijk tussen verschillende apps kan schakelen. Bovendien is er een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant aanwezig. Zo leg je al je favoriete momenten vast. De BlackBerry DTEK60 is de grote broer van de DTEK 50 en beschikt onder andere over een camera van maarliefst 21 megapixels! Ook film je in 4K-kwaliteit met de DTEK60. Het werkgeheugen is met 4GB ook iets groter dan dat van de DTEK 50.

Specificaties BlackBerry DTEK60

 • 5.5-inchdisplay
 • 21-megapixelcamera
 • 32GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

BlackBerry besturingssysteem

BlackBerry werkte eerder exclusief met een eigen set besturingssystemen, maar tegenwoordig werkt BlackBerry ook met Android. Op oudere telefoons heette het eigen systeem nog BlackBerry OS, maar op nieuwere modellen is overgestapt naar BlackBerry 10. Dit besturingssysteem is speciaal ontwikkeld voor BlackBerry-toestellen en voorziet je toestel van multitasking en specifieke ondersteuning voor zowel touchscreens, trackpads en trackballs. Alle toestellen hebben de BlackBerry Messenger-applicatie (BBM) standaard geïnstalleerd. Hiermee verstuur en ontvang je gratis berichten, foto's, gesproken berichten en video's met andere BlackBerry-gebruikers. In Nederland staat deze dienst ook wel bekend als Ping. Je BBM-account is gekoppeld aan je toestel via een unieke code die bij je toestel wordt geleverd. Voor updates van je besturingssysteem kun je terecht op de BlackBerry-website. Na BlackBerry 7.1 is BlackBerry OS vervangen door BlackBerry 10. Dit besturingssysteem werd gelanceerd in 2012 en heeft sindsdien meerdere updates gehad. Hiermee is BlackBerry 10 nog veiliger en werkt software nog sneller.

De meest recente versie van het nieuwe mobiele besturingssysteem is de BlackBerry 10.3.2. Het gebruiksgemak staat hierbij voorop. Zo is de Priority Hub geïntroduceerd. Dit is de verbeterde versie van de BlackBerry Hub: een overzicht van alle meldingen, zodat je snel toegang hebt tot berichten en notificaties. Ook deel je gemakkelijker en sneller foto’s en andere bestanden met je vrienden. Je ziet namelijk je meest gebruikte contactpersonen in het Share-Menu. Het besturingssysteem van BlackBerry is vooral bekend geworden vanwege de goede beveiliging. Verschillende overheden gebruiken BlackBerry-smartphones, maar ook in de zakenwereld is dit mobiele platform zeer populair.

Pas in 2015 heeft BlackBerry haar eerste Android-smartphone aangekondigd. Op deze telefoon, de Priv, is Android 5.1.1 geïnstalleerd, zonder al te veel poespas. Dit biedt ook Android-gebruikers een vertrouwde ervaring. Dat betekent echter niet dat BlackBerry niets extra’s aan Android toevoegt. Zo zijn er bijvoorbeeld pop-up widgets. Het was al makkelijk om snel bij applicaties te kunnen zonder ze volledig te hoeven openen, maar dit wordt met pop-up widgets nog makkelijker. Widgets nemen namelijk veel ruimte in op je thuisscherm, maar met pop-up widgets kun je door over een icoon te swipen makkelijk de widget openen. Daarnaast zijn ook de BlackBerry Hub en BlackBerry Messenger beschikbaar op BlackBerry’s Android-toestellen. De belangrijkste toevoeging is waarschijnlijk DTEK, BlackBerry’s eigen beveiligingssysteem. Deze software houdt in de gaten welke apps informatie opvragen en bijhouden en waarschuwt je hierover. Ook adviseert DTEK je over je beveiligingsinstellingen en geeft je suggesties hoe je je privacy beter beschermt.


BlackBerry World

Extra applicaties zijn op BlackBerry’s telefoons te downloaden via BlackBerry World, de Amazon Appstore of de Google Play Store. Hiermee download je applicaties, games, tijdschriften, boeken en meer! Met deze applicaties stem je je toestel af op jouw wensen met spelletjes, sociale media, thema's en nog veel meer. Op de website van BlackBerry schrijf je je in voor een BlackBerry ID, waarmee je je aanmeldt voor BlackBerry World. Met behulp van zo'n ID heb je toegang tot allerlei functies: al je transacties zijn beschermd en je apps blijven bewaard als je wisselt van BlackBerry. Voor sommige applicaties moet je betalen, hiervoor is een PayPal-account nodig. Tegenwoordig zijn ook Android-apps beschikbaar voor BlackBerry-gebruikers. Deze vind je in de Amazon Appstore, die vanaf BlackBerry 10 OS versie 10.3 standaard wordt meegeleverd.

Met de komst van Android-BlackBerry’s is de toegang tot Android-apps fiks uitgebreid. Op alle Android-toestellen wordt standaard de Google Play Store meegeleverd, waar je de keus hebt uit meer dan een miljoen applicaties. Niet alleen dat, maar ook boeken, muziek en films zijn hier te vinden. Daarnaast heeft BlackBerry haar eigen Device Search toegevoegd aan de Play Store. Hiermee doorzoek je gemakkelijk je eigen toestel en zie je in één oogopslag resultaten uit applicaties, contacten, e-mails en bestanden.


BlackBerry Garantie en Reparatie

Als je een BlackBerry-smartphone hebt, heb je twee jaar lang fabrieksgarantie. Bij batterijen en accessoires heb je recht op zes maanden garantie. Meer informatie vind je op de Garantie & Reparatie pagina.


Alle BlackBerry-toestellen, met uitgebreide specificaties