Klantenservice vandaag geopend vanaf 9.00 uur Orderstatus

Asus informatie over telefoons, besturingssystemen en garantie

Over Asus

Het Taiwanese merk Asus is in 1989 origineel begonnen als computer- en hardwaremerk, waarmee ze al jaren hoge ogen gooien op de techmarkt. Rond 2005 begon het merk vervolgens met het produceren van mobiele telefoons. Hoewel dit in eerste instantie alleen feature phones waren, werden al snel de eerste PDA’s en smartphones uitgebracht. Die draaiden destijds nog op Windows Mobile en hadden een stylus om het display mee te bedienen.

In de jaren erna heeft Asus zich meer toegelegd op het maken van tablets en PC’s, maar tegenwoordig is het merk weer helemaal terug! De Taiwanese techgigant produceert nu interessante Android-toestellen die worden gekenmerkt door hun scherpe verhouding tussen prijs en kwaliteit.


Asus Telefoons

Op dit moment brengt Asus in Nederland alleen de Zenfone-serie uit. Dit zijn dual-simtelefoons in een mooi jasje, die bovendien beschikken over sterke hardware. Daarnaast draaien alle huidige Asus-smartphones op het bekende besturingssysteem Android, met alle voordelen van dien. Hierbij richt Asus zich met name op het budget- en middensegment.


Asus Zenfone 3

In de tweede helft van 2016 kondigde Asus voor het eerst hun Asus Zenfone 3-smartphone aan. Zo werden in augustus de Zenfone 3 (5.5”) en diens kleinere 5.2-inchvariant gelanceerd samen met de Zenfone 3 Max (5.2”). Later dat jaar volgde ook nog de Zenfone 3 Max (5.5”). Het bijzondere aan deze toestellen dat ze ondanks hun scherpe prijs beschikken over enkele krachtige staaltjes hardware. Zo zijn ze allen voorzien van een vingerafdrukscanner. De precieze specificaties verschillen verder per toestel. Zo zijn de Zenfone 3 (5.2”) en Zenfone 3 (5.5”) voorzien van een iets krachtigere processor. Deze laatste heeft bovendien beschikking over meer werkgeheugen dan de andere Zenfone 3-toestellen. De twee Asus Zenfone 3 Max-varianten zijn daarnaast goed betaalbare Android-smartphones.

Specificaties

 • 5.2- of 5.5-inchdisplay
 • 13- of 16-megapixelcamera
 • 32GB of 6GB uitbreidbaar geheugen
 • 3GB of 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Asus Zenfone Zoom S

Met de Zenfone Zoom S legt Asus de focus vol op de camera’s. Aan de achterzijde zijn twee camera’s aanwezig die dit toestel ideaal maken om allerlei momenten vast te leggen. Naast een gewone camera is er een 2.3x optische zoom camera aanwezig. Hier kun je van veraf getailleerde foto’s maken. Daarnaast kun je prachtige portretfoto’s schieten door de focuspunten van beide camera’s te gebruiken. Bij minder licht presteren de camera’s ook uitstekend, door de ASUS SuperPixel-technologie wordt het aanwezig licht maximaal opgenomen en is elke foto mooi helder. Naast de uitstekende camera’s beschikt de Asus Zenfone Zoom S over goede specificaties. Zo gaat het toestel dankzij de 5000mAh-accu en de Snapdragon 625-chipset zeer lang mee zonder op te laden.

Specificaties

 • 5.5-inchdisplay
 • Dubbele 12-megapixelcamera
 • 64GB uitbreidbaar geheugen
 • 4GB werkgeheugen
 • Vingerafdrukscanner

Asus Zenfone Go

Binnen het budget-segment biedt Asus de Zenfone Go aan. Dit is een strak vormgegeven Android-toestel met een 5.0-inchdisplay. Bovendien beschikt ook de Zenfone Go over een dual-simfunctie. Zo ben je dus altijd bereikbaar op 2 verschillende telefoonnummers. Met dank aan het besturingssysteem is de Zenfone Go ook bijzonder makkelijk te bedienen. Je hebt via de Play Store direct toegang tot bijvoorbeeld WhatsApp, Google Maps en andere handige apps. Ten slotte maak je met de handige 13-megapixelcamera altijd haarscherpe foto’s, die bovendien altijd goed belicht zijn met dank aan de flitser.

Specificaties

 • 5.0-inchdisplay
 • 13-megapixelcamera
 • 16GB uitbreidbaar geheugen
 • 2GB werkgeheugen
 • Dual-simfunctie

Asus besturingssysteem

Asus heeft in een ver verleden een poos Windows-smartphones geproduceerd, maar inmiddels draaien alle Asus-smartphones op Android.

Dit besturingssysteem was in 2016 alweer toe aan zijn zevende versie, Android 7.0 Nougat geheten. Hiermee werd onder andere de mogelijkheid toegevoegd om makkelijker te multitasken, door meerdere apps naast open te hebben op het display. Android staat met name bekend om hoe makkelijk de software te gebruiken is. Een ander voordeel aan Google Android is de ruime selectie apps waaruit je de keuze hebt. Zo zijn natuurlijk veelgebruikte apps als Facebook, WhatsApp en Instagram in de Play Store te vinden, maar ook allerlei spelletjes en andere applicaties. Ten slotte is er veel ruimte voor personalisatie, waarmee je volledig je toestel afstemt op je eigen wensen. Zo wordt je smartphone een onmisbaar verlengstuk van jezelf!

Asus Navigatie

Omdat de Zenfones van Asus op Google Android draaien, heb je standaard toegang tot Google Maps, één van de meest gebruikte en meest precieze navigatie-apps die er bestaat. Google Maps heeft allerlei handige functies. Zo kun je van tevoren al kaarten downloaden. Wanneer je vervolgens op locatie bent, hoef je niet de kaarten in te laden via je dataverbinding. Wel zo handig wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland! Ook biedt Google zijn handige Street View app natuurlijk gratis aan. Met Google Street View is het net alsof je zelf door de straten loopt. Zo wordt het nog makkelijker om je weg te vinden!

Gebruik je toch liever een andere navigatie-applicatie? Dan is die makkelijk te downloaden uit de Google Play Store.


Asus Garantie en Reparatie

Op alle Asus-toestellen zit twee jaar fabrieksgarantie. Gaat er binnen deze periode iets mis met je telefoon? Kijk dan op de Garantie & reparatie-pagina wat je dan kunt doen.