Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G 32GB Silver - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G

 • Hoe werkt Touch ID op mijn Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G 32GB Silver?

  Antwoord:

  De roestvrijstalen ring rondom de homeknop meet veranderingen in elektrische spanning en merkt daardoor een lichte aanraking van de homeknop op. Op dat moment wordt de sensor actief. Het is hierbij niet nodig om je vinger plat op de scanner te leggen, deze kan vanuit meerdere hoeken worden herkend. De software leest het reliëf van je vinger. Je kunt op één apparaat meerdere vingers instellen.

  Via Instellingen > Algemeen > Touch ID & Wachtwoord kun je instellen dat je jouw apparaat wilt beveiligen met een vingerafdruk. Touch ID kan ook gebruikt worden om aankopen te doen in de App Store, iTunes of iBooks. 

 • Wat kan ik doen als het toestelgeheugen van mijn Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G 32GB Silver vol is?

  Antwoord:

  Het toestelgeheugen van je telefoon kan vol raken, door het opslaan veel apps, foto’s, video’s, muziek of contacten. Dit is erg vervelend, want het maakt je telefoon langzaam en je kunt geen nieuwe foto's of apps meer downloaden. Het geheugen van jouw telefoon is helaas niet uit te breiden met een geheugenkaart. Maar er is een andere oplossing: maak gebruik van Cloud-storage. Je uploadt dan foto's en video's naar de Cloud en verwijdert ze daarna van je telefoon. De bestanden blijven beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen zo geen ruimte meer in op je toestel. Zo blijft je telefoon snel en heb je weer ruimte voor bijvoorbeeld nieuwe apps. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Mijn apparaat heeft waterschade, wordt dit gedekt door de garantie?

  Antwoord:

  In de regel valt waterschade bij geen enkel elektronisch apparaat onder de garantievoorwaarden. Dit komt omdat waterschade onder gebruikersschade valt. Hier kan de fabrikant geen garantie op geven, omdat zij geen invloed kunnen uitoefenen op het gebruik van het apparaat.

  Veel apparaten, zoals smartphones, smartwatches en fitness trackers, hebben een waterdichtheidscertificaat dat aangegeven wordt met een code, zoals IP68 of 5ATM. Ook waterschade bij deze gecertificeerd waterdichte apparaten valt niet onder de garantie. Dit komt omdat de waterdichte verzegeling van jouw apparaat onderhevig kan zijn aan slijtage door normaal gebruik. Probeer dus altijd te voorkomen dat je apparaat nat wordt, ook als hij waterdicht is.

 • Wat is Live Photos, hoe werkt het en hoe zet ik het uit op mijn Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G 32GB Silver?

  Antwoord:

  Met Live Photos laat je volgens Apple je foto's tot leven komen. Als in een magische wereld laat je foto's bewegen, zodat je meer dan alleen het moment kan vastleggen. De camera legt niet alleen het moment van fotograferen vast, maar ook een paar seconden ervoor en erna. Wanneer je vervolgens op de foto drukt zie je een soort van filmpje, van een paar seconden voor de foto tot een paar seconden na. In totaal zie je een animatie van ongeveer drie seconden. Hierbij wordt ook het geluid opgenomen. Live Photos staat standaard ingeschakeld.

  Let er wel op dat Live Photos veel meer ruimte op je telefoon innemen dan een normale telefoon. Het kan dus handig zijn om Live Photos uit te zetten wanneer je zuinig wil zijn met je opslaggeheugen. Dit is gelukkig erg gemakkelijk:

  1. Open je camera app
  2. Bovenin je scherm zie je rechts naast het HDR-logo het Live Photos-icoontje staan
  3. Tik op deze cirkel wanneer je Live Photos wil uit- of inschakelen
 • Kan ik met mijn Apple iPad Pro 9.7 WiFi + 4G 32GB Silver gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

Alle vragen & antwoorden