Alcatel Shine Lite - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

8,2
3 geverifieerde reviews
4 sterren
Erg goed
  • Camera: 10
  • Scherm: 7,5
  • Snelheid: 7,5
  • Batterijduur: 8,3
  • Prijs/kwaliteit: 7,5
6,5
3,5 sterren
Beoordeling

Moo design toestel

A.F. Venema | 7 juni 2017 over de Alcatel Shine Lite 5080X Gold

Review Alcatel Shine Lite
Design:
Vind hem erg stijlvol! Van de 2 varianten heb ik de golden (ander was wit) Voorkant is speciaal krasvrij glas. Achterzijde vind ik wat minder mooi vanwege de bedrukking, gelukkig kijk ik meer naar de voorkant. Hij is netjes afgewerkt zijkanten lopen wat rond af, desondanks ziet hij er strak uit.

Gebruiksgemak:
De telefoon licht lekker in de hand. Handig vind ik de vingerafdrukscanner om hem te ontgrendelen. Deze werkt ook zonder aarzeling.

Display:
5-inch ips-scherm met een resolutie van 720×1280 pixels is vrij standaard. Kleuren komen wat flets over in vergelijking met andere mobiele telefoons die ik heb gehad. Hierdoor springen kleuren er minder mooi uit.

Snelheid/werkgeheugen
Apps duren soms wat lang bij het laden, en ook door het menu heen gaan kan soms wat vertraging oplopen.

Accu:
Erg tevreden over de gebruiksduur en het opladen hier van.

Software prestaties:
Hij draait op andriod 6.0 marshmallow en dit vind ik persoonlijk erg prettig werken. De bijgeleverde apps zijn minimaal en geen overbodige dingen. Dit is wel zo fijn. Echter word je wel met grote regelmaat geattendeerd op apps die je via Alcatel kunt downloaden. Dit vond ik wat opdringerig overkomen.
Erg leuk speeltje vond ik de multimediaplayer die heeft leuke opties. Zoals een mixpaneel die muziek ie elkaar over laat gaan of waar bij je muziek door elkaar kunt mixen.
Het geluid is prima, zowel uit de speakers als via oortje.

Fotocamera:
Prestaties van de camera zijn het grootste minpunt van dit toestel. Foto’s worden wat donker en vaal. Ook vind ik de foto’s niet scherp. Ook de details in foto’s zijn minder. Bij de selfiecamera is het probleem gelijk.
Conclusie:Al met Al(catel):
+ punten zijn: Mooi design, niet al te duur, Android 6.0 marshmallow, vingerafdrukscanner
en de mulitmediaplayer.
- Punten zijn: Cameraprestaties zijn matig, opdringerige adware, resolutie display matig en snelheid/werkgeheugen soms traag.

10
5 sterren
Fantastisch

Een geweldige telefoon

J. Tallih | 13 maart 2017 over de Alcatel Shine Lite 5080X Gold

Ik ben echt super blij met deze geweldige telefoon. Echt waanzinnige kwaliteit, heel duidelijk en een heel handig keuze menu. Het is duidelijk te lezen en ook erg fijn in gebruik. Er zitten veel mogelijkheden op en je kunt ook heel fijn, voor iemand zoals ik zelf die een bril draagt, de letters groter maken. Het geluid van het bellen naar elkaar is heel duidelijk en scherp. Ook het smsen en WhatsApp gaat heel snel, er is ook een heel duidelijk toetsenbord. Ook kun je er veel foto's op kwijt ik vind dat het toestel hele duidelijke en scherpe foto's maakt. Ook ben ik zeer tevreden over de service en klantenservice van belsimpel! Ik ben enorm goed geholpen en ook zeer tevreden over dit toestel. Ik vind de Alcatel Shine Lite betaalbaar en ook uitstekende kwaliteit. Ik ben er echt super tevreden over!

8,0
4 sterren
Erg goed

Waar voor je geld

Dianne | 3 februari 2017 over de Alcatel Shine Lite 5080X Gold

Ik heb de Alcatel Shine Lite Gold nu een kleine week in gebruik en moet zeggen dat ik blij verrast ben. In het onderstaande zal ik uitleggen wat me (minder) goed bevalt aan het toestel. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat ik smartphones uit hetzelfde budgetsegment gewend ben (Lenovo A2010), en dat ik daar dus ook mee vergelijk.

+Eerste indruk
Bij het openen van het doosje was ik meteen onder de indruk. Wat een prachtig toestel! Hoewel ik ze beide niet gehad heb, doet het me qua design nog het meest denken aan een kruising tussen een Samsung en een iPhone. Dit is ook vaak de eerste reactie die ik van mensen krijg aan wie ik de telefoon heb laten zien. Hij ziet er strak uit, voelt stevig aan en ligt lekker in de hand. Meegeleverd wordt naast oordopjes en een oplader ook een rubberen hoesje: iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. De achterkant van het toestel is van glas, dus waarschijnlijk is dit geen overbodige luxe. Het hoesje is volledig doorschijnend en je ziet bijna niet dat het erom zit, waardoor aan het design niks wordt afgedaan.

+Gebruiksgemak
- De vingerafdrukscanner werkt goed en snel genoeg naar mijn idee. De app die je in gebruik had toen je de telefoon op standby zette, laadt vervolgens snel. Hij heeft nog niet één keer gehaperd of om een tweede poging gevraagd.
- Er is een optie die "TurboDownload" heet, waarbij WiFi en data worden gecombineerd om een download sneller binnen te halen. Dit werkt goed! Denk er wel om dat je na gebruik deze optie weer uitschakelt, anders kan je databundel wel eens erg snel op zijn.
- Er zit een "nachtstand" bij de helderheidsopties van je beeldscherm, die ervoor zorgt dat het scherm in de avonduren (en de vroege ochtend) een stuk prettiger voor je ogen is.
- De batterij gaat bij gemiddeld gebruik ruim een dag mee, dus dat is erg prettig. Het volledig opladen van de telefoon met de bijgeleverde kabel duurt net iets meer dan twee uur.
- Er zijn vrij veel voorgeprogrammeerde apps aanwezig van Alcatel, hier kun je zelf niks in aanpassen. Het nut van sommige van deze apps (bijvoorbeeld Func) ontgaat mij een beetje.

+Geluid
Het geluid vond ik aanvankelijk vrij schel, maar met een goede equalizer (zelf downloaden) is dit prima te verhelpen en dan is de geluidskwaliteit zelfs goed te noemen. Het volumebereik is groot en ook op het hoogste volume is de kwaliteit van het geluid nog goed te doen. Bluetooth 4.2 wordt ondersteund, wat maakt dat het luisteren van muziek via een Bluetooth headset erg prettig gaat.

+Camera
Zoals vrij wel alle smartphones die op de markt zijn heeft de Shine Lite een camera aan de achterkant (13MP) en aan de voorkant (5MP). Bijzonder aan dit toestel is echter dat er ook aan de voorkant een flitser zit. Mensen die vaak selfies maken zullen hier erg blij mee zijn. De kwaliteit van de foto's is goed en de camerasoftware werkt intuïtief en vlot. Ook in het donker kun je er redelijke foto's mee maken. De camera beschikt over auto-focus, wat bij het maken van foto's van nabije voorwerpen erg fijn is. De videokwaliteit lijkt bij afspelen op de telefoon prima, bij het verplaatsen van de video's naar een pc zijn de beelden toch wat schokkerig. Als je veel filmpjes maakt, zul je misschien beter een ander toestel kunnen kiezen.

+Conclusie
Ben jij iemand die het design van een smartphone belangrijk vindt en ben je verder een gemiddelde gebruiker, die geen hoge eisen stelt aan bijvoorbeeld videokwaliteit? Zoek je een telefoon die niet al te duur is, maar wel alles heeft wat je nodig hebt? Dan is dit de smartphone voor jou!

Video's over de Alcatel Shine Lite

Belsimpel-productvideo voor de Alcatel Shine Lite