Klantenservice open tot 23.30 uur Orderstatus

Alcatel OneTouch Pop S7 7045Y - Tips & Tricks

0 sterren
Nog geen reviews

Niet meer leverbaar

Vragen & antwoorden voor de Alcatel OneTouch Pop S7 7045Y

 • Kan ik met mijn Alcatel OneTouch Pop S7 7045Y gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Mijn Alcatel OneTouch Pop S7 7045Y reageert niet op mijn aanrakingen, wat kan ik hieraan doen?

  Antwoord:

  Het kan zijn dat TalkBack aan staat. Dit is een functie van Android, gemaakt voor blinden en slechtzienden. De telefoon zet in deze modus de tekst op het scherm om in spraak. Je kunt deze functie uitschakelen via het instellingenmenu, onder 'Toegankelijkheid'.

  Hier kun je meer informatie vinden over Google TalkBack.

 • Ik heb een ander formaat simkaart nodig dan ik momenteel heb. Wat moet ik doen?

  Antwoord:

  Tegenwoordig zijn er simkaarten in drie verschillende formaten in omloop: regulier, micro en nano. Als je simkaart te klein is voor je telefoon, kun je een sim-adapter gebruiken. Op deze manier past de simkaart weer in je telefoon. Als je simkaart te groot is, kun je deze bijknippen met een simkaart knipper. Het bijknippen van een simkaart kan ook gratis voor je gedaan worden in één van de Belsimpel winkels.

 • Hoe krijg ik software updates voor mijn Alcatel OneTouch Pop S7 7045Y?

  Antwoord:

  Google komt regelmatig met updates voor de Android software. Of jouw telefoon een update krijgt ligt aan het type toestel. Niet elk toestel komt in aanmerking voor alle updates. De fabrikanten zullen precies aankondigen welke toestellen compatibel zijn met de nieuwe update. Het verschilt per land en per toestel wanneer een update beschikbaar is.

  Als je er een Android-update beschikbaar is voor jou telefoon krijg je meestal een melding, waarna je de update kunt installeren. Deze krijg je Over-The-Air (OTA). Dat betekent dat je jouw telefoon niet op de computer hoeft aan te sluiten! Het installeren van een software-update kan veel data kosten, het is daarom aan te raden om de update te installeren over een WiFi-verbinding. Je kunt in de instellingen van je telefoon ook handmatig zoeken naar updates.

 • Wat is Near Field Communication (NFC)?

  Antwoord:

  Near Field Communication (NFC) is een contactloze communicatiemethode. Het bereik is ongeveer 10 centimeter. Met behulp van NFC verstuur je draadloos bestanden door je eigen apparaat tegen een ander NFC-apparaat te houden. Betalen met je telefoon kan ook door middel van NFC.

  Een andere mogelijkheid met NFC zijn tags. Dit zijn speciale ‘stickers’ die je programmeert om een bepaalde actie uit te voeren. Raak met je smartphone een tag aan, zal de smartphone de acties die in de tag staan uitvoeren. Een voorbeeld is een tag in de auto die bluetooth en GPS inschakelt.

  In het dossier NFC vind je veel meer informatie over bijvoorbeeld de toepassingen van NFC. De betekenis van andere technische begrippen vind je in onze verklarende woordenlijst.

Alle vragen & antwoorden