Alcatel OneTouch 10.10 Dual - Tips & Tricks

Vragen & antwoorden voor de Alcatel OneTouch 10.10 Dual

 • Kan ik met mijn Alcatel OneTouch 10.10 Dual gebruik maken van online opslag?

  Antwoord:

  Naast het interne geheugen van je toestel kun je ook gebruik maken van Cloud Storage. Hier kun je jouw foto’s en video’s uploaden, zodat ze niet meer op je telefoon hoeven te staan. Ze blijven wel beschikbaar op je telefoon via de Cloud, maar nemen geen ruimte meer in op je telefoon. Zo blijft je telefoon snel en zal je geheugen veel minder snel vol raken. Voorbeelden van Cloud-storage zijn iCloud, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive.

 • Hoe werkt Dual SIM bij de Alcatel OneTouch 10.10 Dual?

  Antwoord:

  In een Dual SIM-telefoon kan tegelijkertijd gebruik maken van twee simkaarten met verschillende telefoonnummers. Afhankelijk van het model ben je op beide simkaarten tegelijkertijd bereikbaar, of schakel je tussen de simkaarten. Dit komt goed van pas als je zowel een zakelijk als een particulier nummer hebt, of een Nederlands en een buitenlands nummer. Het verschilt per toestel of je een aparte ringtone per telefoonnummer kunt instellen.


  Schakelen tussen de simkaarten en contacten is heel makkelijk, zodat je altijd vanaf het juiste nummer belt. De contacten staan vaak gesorteerd per simkaart. Zo bel je zakelijke contacten altijd met je zakelijke nummer en privé-contacten met je privénummer. In een Dual SIM-telefoon kun je ook slechts één simkaart gebruiken.

 • Mijn Alcatel OneTouch 10.10 Dual maakt geen verbinding met mobiel internet, hoe kan ik dit oplossen?

  Antwoord:

  Als je telefoon geen verbinding maakt met een 3G- of 4G-netwerk kunnen daar meerdere redenen voor zijn.

  Optie 1: alleen simslot 1 is geschikt voor 3G/4G-verbindingen
  Het kan zijn dat maar één van de twee simsloten geschikt is voor 3G- of 4G-verbindingen. In dit geval kun je het probleem oplossen door de simkaart die je wilt gebruiken voor 3G-internet in simkaartslot 1 te doen. Daarna kun je controleren of je APN-instellingen juist zijn. Deze instellingen verschillen per provider en kun je aanpassen via het instellingenmenu.

  Optie 2: de verbinding valt weg
  Als je verbinding wegvalt kun je dit vaak verhelpen door het automatisch zoeken naar netwerken uit te schakelen. Vervolgens kun je het gewenste netwerk handmatig instellen via ‘mobiele gegevens’ in het instellingenmenu en daar bij netwerkoperators te kijken.

 • Het geheugen van mijn Alcatel OneTouch 10.10 Dual is vol. Kan ik het uitbreiden met een SD-kaart?

  Antwoord:

  Het interne geheugen van je toestel is gelimiteerd. Als dit geheugen vol is kun je niet alleen geen nieuwe foto’s meer maken of apps downloaden, maar je toestel wordt er ook langzamer van.
  In het geheugenkaartslot van je toestel kun je een micro-SD kaart stoppen, waarmee je het toestelgeheugen met een bepaald aantal gigabyte kunt uitbreiden. Het verschilt per toestel wat de maximale uitbreidcapaciteit is.

Alle vragen & antwoorden