Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black - Reviews

Reviews van onze klanten

Gemiddelde scores:

8,7
3 geverifieerde reviews
4,5 sterren
Geweldig
  • Camera: 9,2
  • Scherm: 9,2
  • Snelheid: 9,2
  • Batterijduur: 7,5
  • Prijs/kwaliteit: 8,3
9,5
5 sterren
Fantastisch

Fantastisch smartphone

M. van Klooster | 5 september 2016 over de Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black

Wat een geweldig smartphone. Dit toestel is zeker niet minder dan de Samsungs van tegenwoordig. Ik heb het toestel nu een maand in gebruik en hij voldoet ruim aan mijn verwachtingen.
Het ene kleine minpuntje wat ik heb is dat het geluid niet zo super is als word geschreven,maar dat is mijn mening.
Foto's maken is ook helemaal super.Foto"s zijn haarscherp en makkelijk te bewerken.
Eigenlijk heb ik op het kleine minpuntje naar alleen maar positieve punten en kan deze telefoon iedereen aanraden.

9,5
5 sterren
Fantastisch

Super telefoon!

Marloes | 27 juli 2016 over de Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black

Ten eerste was deze telefoon verrassend bij het uitpakken. De telefoon zit namelijk in de meegeleverde virtual reality bril. Naast een oplader, JBL-oortjes en zo'n ijzertje waarmee je het simkaart-slot open maakt, zaten er zelfs een backcover en screenprotector in de verpakking! Dit vond ik zelf een enorm pluspunt. De screenprotector heb ik meteen op het scherm gedaan, zodat er geen luchtbelletjes onder kwamen te zitten.

De Virtual Reality-bril is volgens mij alleen geschikt voor deze telefoon, hij kan er namelijk precies 'ingeklikt' worden. De virtual reality heb ik nog niet superveel gebruikt, maar natuurlijk wel getest (en ook anderen even laten ervaren). Na een tijdje een (leuk!) voorgeïnstalleerd spel gespeeld te hebben, werd de telefoon zelf erg warm. De Virtual Reality-bril werkt goed. Ik vind het persoonlijk wel even wennen voor de ogen. De kwaliteit van deze VR-bril is wel echt perfect vergeleken met een universele budget-bril van enkele euro's.

Qua uiterlijk vind ik de telefoon top! Ik vind hem er zelfs mooier uit zien dan op de foto's. Dun, strak design en een touchscreen dat lekker reageert. De telefoon voelt luxe aan. Wel even wennen was voor mij de grootte, aangezien ik van een 4 inch naar een 5.2 inch-telefoon ging. Ik ben er nu al helemaal vertrouwd mee, behalve het feit dat fietsend WhatsAppen met een kleine duim niet meer gaat. Maar ach, dat is toch alleen maar gevaarlijk, dus dat heb ik mooi afgeleerd.

Android 6.0.1 (na één keer een update te hebben uitgevoerd) werkt soepel met deze telefoon. Vergeleken met iOS vind ik het weer fijn om met een file-manager te kunnen werken en allerlei bestanden offline op te slaan (dit kan natuurlijk bij alle Android-telefoons).

De telefoon heeft een dual-sim-mogelijkheid. Enige minpuntje is dat de tweede simkaart op de plek komt te zitten waar eigenlijk de microSD-kaart zit. Als je er dus een tweede simkaart in wilt plaatsen, is het geheugen uitbreiden geen optie meer.

Voor zover ik mij kan herinnering is de telefoon één keer uit het niets opnieuw opgestart de afgelopen weken, maar ik weet eigenlijk niet waarom, aangezien hij op dat moment in stand-by modus lag. Ik heb verder geen problemen ervaren wat betreft vast lopen etc.

De speakers zitten aan de voor- en achterkant (boven en onder). De speakers kunnen echt intens hard gezet worden! Ik vind de geluidskwaliteit persoonlijk erg goed. De bijgeleverde JBL-oortjes zijn formaatje in-ear, met drie verschillende groottes 'rubbertjes'. Dit is fijn, want de normale grootte paste mij niet goed.

De camera aan de achterkant (13 megapixels met flitser) en aan de voorkant (8 megapixels met flitser) zijn goed. De kleuren zijn (zeker met buitenlicht) erg mooi, maar het scherpstellen op kleinere dingen is soms wat lastig. Er is in de camera een functie om handmatig enkele instellingen aan de passen (ISO, sluitertijd, ...). Inzoomen om een foto te maken is niet mooi, maar het is natuurlijk ook geen optische zoom. Qua videokwaliteit: in huis (waar minder daglicht is) is de kwaliteit wat korrelig. Buitenshuis heb ik nog niet gefilmd, ik zal de review hierover binnenkort updaten, als dat nog kan. Aan te raden is om voor het kopen op video-reviews op youtube te kijken of de film/geluid/foto-kwaliteit jou persoonlijk bevalt.

Erg blij ben ik met de goede GPS ontvangst! Google Maps weet meteen waar ik mij bevind. De meest intensieve app die ik gebruikt heb, is Pokémon Go. Van dit intensieve gebruik (internet, GPS, beeldscherm) wordt de telefoon wel erg warm. De batterij wordt bij deze app ook snel leeg geslurpt, maar dit is geloof ik bij alle telefoons. Bij normaal gebruik gaat de batterij voor mijn gevoel een normale tijd mee.

Daarnaast zit er linksboven een lampje dat bijvoorbeeld aangaat als je een bericht hebt ontvangen. Dit vind ik zelf heel handig, aangezien ik de telefoon vaak in stil-modus heb staan. Ook is het scherm erg scherp.

Al met al vind ik het echt een supertelefoon, zeker voor deze prijsklasse (echter ben ik geen duurdere telefoons gewend). Er zijn geen minpunten waaraan ik mij stoor tijdens het gebruik van deze telefoon. Alleen voor het gebruiksgemak 1 ster minder, door het warm worden van de telefoon bij het gebruik van intensieve apps. Deze telefoon is zeker een aanrader!

7,0
3,5 sterren
Goed

Een geweldige telefoon, met een perfecte camera en gebruiksvriendelijk.

K. Augustijn | 22 juli 2016 over de Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black

De behuizing en de uitstraling van de telefoon hebben een stoere robuuste look. Hij ligt ontzettend fijn in de hand.

Het beeldscherm van de telefoon is haarscherp en geeft alle beelden zeer helder weer. Een klein minpuntje aan het beeldscherm is dat het wat gevoelig is voor vette vingers of makeup vlekken.

Erg handig aan dit toestel is het LED lichtje welke knippert als er een melding is van een APP.

De accu van het toestel gaat prima een dag mee, twee dagen is haalbaar als niet al te veel gebruik maakt van zware apps. Ik kijk zelf graag Netflix en gebruik Facebook veel om korte filmpjes te kijken. Hierdoor ligt de telefoon savonds wel standaard in de lader. Fijne aan het werkgeheugen is dat de telefoon niet trager wordt als ik meerdere van dit soort apps tegelijkertijd in gebruik neem. Facebook, Netflix en WhatsApp gaan prima samen. Ook na 2 maanden dat ik het toestel in gebruik heb, ervaar ik geen vertraging in dit werkgeheugen.

De VR-BRIL is vooral favoriet bij mijn partner. Google Earth in 3d is al vele malen geprobeerd. Ook de vooraf geïnstalleerde apps die voor de bril zijn ontworpen worden meermaals gebruikt. De ervaring is bijzonder en is een totaal nieuwe beleving.

De camera van de telefoon heeft ons al veel belangrijke kiekjes opgeleverd. Ik ben in verwachting en we leggen graag alle momenten vast. De kwaliteit heeft ons positief verrast. We hebben de spiegelreflexcamera zelfs een weekend thuis gelaten, daar we ontzettend tevreden waren met de kiekjes van de Alcatel.

De gesprekskwaliteit tijdens een telefoongesprek is erg helder. Daar ik bij mijn vorige toestel meermaals moest vragen of iemand mij kon verstaan, kan Ik me niet heugen dat ik dat de afgelopen 2 maanden nog is heb moeten vragen.

Bij het toestel werd ook een headset meegeleverd welke in de trein en tijdens het reizen veel gebruikt wordt. Spotify werkt prima op het toestel. Ook luister ik graag naar muziek zonder de headset, de geluidskwaliteit is degelijk. Alleen de bass is soms iets dof. Des al nie te min heb Ik de afgelopen 2 maanden met ontzettend veel plezier het toestel getest. En ben ik helemaal overtuigd van Alcatel als smartphone merk. Het prijskaartje wat aan het toestel hangt vind ik dan ook zeker in verhouding staan met de kwaliteit en de beleving die het toestel bied.

Video's over de Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black

Belsimpel-productvideo voor de Alcatel IDOL 4 Plus 6055K Black